Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


Now and then

Posted in Life
by Emma Elwin on 1 July, 2016

Emma is experiencing a restless struggle between resting and keeping her self from not losing her mind waiting for the baby.

The last few days I have been trying to keep myself busy even thought everyone I know is telling me to rest before the the baby comes. But when I try to just lie on the sofa I feel like my head is going to explode. I mean how could I be calm and just chill when I am about to experience one of the bigest thing that can happen to a person? The feeling has a resemblance to jitters before a big long journey. I totally understand why I should try to rest but still how could I with out losing my god damn mind. I don’t want to read a book and Netflix has for the first time disappointed me since they have removed all season of the only person that has a calming effect on me at the moment – Poirot. Sorry for whining, I realize that these are non-problems. I think the whine is the results from today being sort of an anticli-max kind of a day. You see today is the expected due day for the baby. But I am not so sure that the little one is ready to come out and say hi anytime soon. No this little person seam perfectly happy dancing the cancan in my belly and having hick ups that makes it look like my belly is twerking.

I am so curious about the person right now, I mean this is a person that I will spend the rest of my life with (!) so questions of both the big and small nature pops into my head. Like will it be a calm and chilled person like André? Or a restless person like me? Or maybe both or neither? Will it too like to run around in a fake fur and flippers? Will the kid like to surf? What color will the eyes have?

Well, I am going to give resting on the sofa with a book one more chance and if it is to boring I’ll clean the windows instead or learn surfer girl on my ukulele.


4 Comments

TO: Jag hade due date den 20e juni, och natten till 28e kom han plötsligt. Också förstföderska och hade inte känt något särskilt dagarna innan, lite molnande värk och ilningar. Gick på rutinkontrollen samma dygn som han kom.. Och var redan öppen 4 cm utan att jag märkt det. Några timmar efter det började riktiga värkar och sedan kom han med fart. Så mycket kan hända från en dag till en annan även om du inte känt några tecken :) Det är en otrolig sak att få ett litet knytt, försök uppskatta egentiden, gör matlådor att frysa in och gör så mycket eller lite du vill om dagarna.. Lycka till!
July 2, 2016

Maria: Jag gick över två veckor med båda mina barn och tyckte det var skönt att bli igångsatt, det är bra att veta ett datum för att infinna sig på sjukhus (man kan ställa in sig på igångsättningsdatum istället för D-day) och man har kontakt med personal under hela tiden, även i de tidiga värkarna. För mig har det också känts bra att inte komma in utmattad till förlossningen pga dagar med värkar. Lite pepp inför din väntan =).
July 1, 2016

Josephine: <3
July 1, 2016

Lovisa: Jag har också due day idag, men precis som du tror jag inte att kiddo är på g anytime soon... Försöker att passa på att vila, sova och bara vara men det är svårt. Väntan, och spänningen, är olidlig. Ska ev bli igångsatt 16 juli men hoppas verkligen inte det dröjer tills dess! Lycka till när det väl är dags!
July 1, 2016

Related reading

Life — 17 May, 2020

Letar du efter färg med ambitiöst miljötänk att måla om ditt hem med?

Vi har förälskat oss i svenska Färgbygge.

Life — 9 March, 2020

Emma Olbers on Sustainability In the Furniture Design Industry — Is There Any?

Giving fashion a break to investigate sustainability in the booming business of furniture design. Expert help needed.

Life — 3 February, 2020

When All You Want to Do Is Hide Under a Pihl Strehl Throw

Winter is dragging on, and all we can think of is cuddling up inside under a cozy (and mindfully made) blanket. Enter interior design brand Pihl Strehl.

Life — 9 January, 2020

A Rookie’s Guide to Plant Incenses

What are the all-natural herb and wood incenses all about? We're finding out!