Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


Je t’aime

Posted in Style
by Emma Elwin on 8 February, 2016

Mommy clothes.

Since we got back from the states I only have a four pairs of trousers that still fit me. Two of them I probably won’t be able to button in a week. The thing is I don’t want to buy all these new clothes (I am still very optimistic about fitting in to my old jeans after the baby is born) but still I don’t want to wear sweatpants until Juli. Would it not be great if you could rent some maternity clothes?

367A6965

Sweater, Rika. Trousers, Acne Studios.


12 Comments

Elin: PS. "Jennie" från Lisa Yang? ;) Så snygg, har beställt den själv (tips-tack till dig!) och glöm inte att det ff är rea (mkt härliga stickade tröjor i kashmir el merinoull tänker jag främst på) - de större strlkarna brukar ju ofta finnas kvar längre, & också till män (inbillar jag mig). Kanske din kille kan få ärva efter bebis är född. ;) Okej, nu är jag klar. :) Kram/ Elin
February 9, 2016

Elin: ...ops, var för snabb.:) Sen tänker jag bomullsskjortor, (också bra & smidigt vid amning),antingen regular fit & ett par strklar större el köp på herravdelningen. Sen ett sista "tips" alla mina gravida tjejkompisar har svurit vid jbrands gravidjeans. Ett par sådana borde du ju kunna hitta second hand eller hur? Två par tights Ett par jeans Två par bomullsskjortor Ett par sticakde over size-tröjor Lycka till med allt!
February 9, 2016

Elin: Hej Emma & stort grattis! Jag tänker svarta tights, definitivt tights. I alla lägen typ, speciellt om du redan har ett par som funkar. Till det ngt stickat over size (det har du ju redan i garderoben eller hur?) och kanske haffa ngn till i större strlk (när magen blir större blir ju tröjorna magkorta
February 9, 2016

izabella: http://www.hm.com/se/product/15975?article=15975-E Hade för mig att den jag köpte var i ekologisk bomull dock.
February 9, 2016

izabella: Hej, Jag fick mitt andra barn (inom två år) för fem månader sedan. under båda graviditerna har jag klarat mig med ett par greavidbyxor på hms hemsida på rea för 99kr och en stretchig vanlig tubkjol som gravidinköp. (ville verkligen EJ lägga pengar på gravidplagg!) En stretchig tubkjol i knälångmodell är varmt rekommenderat! Jag är en 34a och gick upp två storlekar på hms vanliga bassortiment. Denna kjol hade jag först med strumpbyxor och eftersom den var superstretchig följde den efter då magen växte och var dessutom skön att ha den första tiden efter förlossningen då huden ej dragit ihop sig och man var öm. Hursom denna kjol gjorde att jag hade mina vanliga tröjor under hela graviditeten! hade kjolen över hela magen och i början gick t-shirtar o skjortor över men sedan så fick de sluta halvväg. kunde sedan med gott samvete ge dessa två plagg till myrorna som jag totalt nött i 18 månader o bara lagt 198kr på. =) Ps. kändes ej lika tråkigt heller när man kunde fortsätta o ha sina skjortor mm till kjolen och en topp i samma färg gjorde att de såg ut som en tight klänning mm.
February 9, 2016

Mini: Hej Emma! Vet du vad, du skulle kunna få mina gravidkläder. Jag födde i höstas och har kvar några gravidplagg som jag inte vetat vad jag ska göra av. Ger gärna bort dem. Jag har normalt (och redan igen, vet inte hur det gick till) strl 36 och har flera tights, stretchjeans och toppar nere i källaren som jag gärna ger bort. Finfint skick allting. Hör av dig om det är intressant! Kan hämtas i Vasastan.
February 9, 2016

Emma Elwin: Det ska jag kolla in!! :)
February 9, 2016

Emma Elwin: Jag går till HannaH på FM :) http://www.fomhair.se/vara-salonger/nybrogatan/
February 9, 2016

Elisabeth: Hej! Jag undrar bara var du brukar klippa dig? Jag har också lika långt hår som du, men mitt hår hänger bara.. och vågar inte gå tillbaka till min frisör :/ Hoppas du får en bra dag!
February 9, 2016

Maria: Hej Emma! Det går att hyra mammakläder! Eller rättare sagt, det går att hyra snygga "vanliga" kläder från de senaste kollektionerna. Det är inte gravidkläder men det är bara att ta en större storlek än normalt. Det gjorde jag under min andra graviditet. Kolla in Sabina & Friends, ligger på Grev Turegatan. De har senaste kollektionerna från Filippa K, Stylein, Hope, Dagmar etc etc. Bli medlem där, du kommer inte ånga dig!
February 8, 2016

Emma: Tack för tipset! Ska nog kolla in dem så min kille får ha sina två par jeans ifred :)
February 8, 2016

JohannaIsabella: Hej! Jag vill tipsa dig om h&ms gravidbyxor i stretch. Så sköna och väldigt prisvärda! Jag bodde i dem när jag var gravid förra året, sen köpte jag nästan inga andra gravidkläder utan hade långa linnen och mina vanliga koftor/kavajer till. Kram och grattis till bebisen!
February 8, 2016

Related reading

Style — 31 August, 2021

Make it last x Circulose Jacket

With deadstock Circulose® fabric and local production by Fugeetex, Make it last launches its first product– a timeless jacket reminding of the real luxury of fashion.

Style — 11 August, 2021

The 3 Hottest Brands at Copenhagen Fashion Week

These three brands are shortlisted for the Zalando Sustainability Award.

Style — 16 April, 2021

Amason: ”We send files, emails and animals”

With the release of the first single from their upcoming album (and a virtual release party tonight), Swedish band Amason teams up with adidas and the new, more sustainable Stan Smith. The space of which the iconic shoe enters is one where the love of nature takes center stage. Make it last talks to the band about why they always end up with the animals.

Style — 26 March, 2021

Stan Smith, Forever

Always iconic. Now more sustainable. We’re proudly partnering up with adidas to show you the next generation of sustainable takes on the storied Stan Smith silhouette.