Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


E.E

Posted in Style
by Emma Elwin on 14 January, 2015

The shirt that I’ve been living in this past month is this Oxford shirt in baby blue. Or actually I’ve been wearing it at least once every week the last two years since I got it. It’s been washed, brought all over the world to beaches and on winter holidays. And it still looks the […]

Gant-Emma-Elwin-1-

The shirt that I’ve been living in this past month is this Oxford shirt in baby blue. Or actually I’ve been wearing it at least once every week the last two years since I got it. It’s been washed, brought all over the world to beaches and on winter holidays. And it still looks the same as the day I got it. It really is the perfect fit and color it’s always been special to me since it has my initials on the left cuff. A small thing that maybe shouldn’t matter but it really makes me wanna keep the shirt forever.IMG_6285 kopieraShirt, Gant.  


5 Comments

Cecilie: Can you recommend other shirts at a good price and quality?
January 16, 2015

moi&elisabeth: Kanon. Så enkel, så snygg :) http://moietelisabeth.blogspot.fi
January 15, 2015

malin: Hej! Vad kallas modellen? :) tack!!
January 15, 2015

A-L: Hej! Jag är inte Emma, men jag har en hel del bra tips på hur man vårdar sina plagg på bästa sätt. - Ang. Deofläckar, använd deodoranter som är speciellt tillverkade för att inte färga av sig, och överdosera inte doeon om du en behöver använda den - Låt alltid skjortor torka på galge, knäppt och utsträckt efter tvätt, på så sätt räcker det att bara ånga plagget efter tvätten ist för att stryka det, vilket sliter och förstör. - Tvätta plaggen bara så ofta som det verkligen behövs, vädra dem emellanåt. - Tvätta dina kläder i 30grader och absolut inte varmare, de blir rena! Det som är superviktigt med kläder är att sortera färgerna noga, framförallt de ljusa. Blanda aldrig gråa och vita plagg. Vita plagg för sig, och gråa beige och ev vitrandiga plagg för sig. På så sätt slipper du att dina vita kläder blir dassiga. Torktumla aldrig! Laga ev hål så fort du upptäcker dem!
January 14, 2015

May: Hej Emma, underbar skjorta! Jag har också några nyckelplagg som jag ofta bär till vardags och aldrig vill förlora. Problemet är bara att de lätt blir slitna eller missfärgade av t.ex. vita eller gula deodorantfläckar och annat som sliter på ett plagg. Kan inte du eller någon annan på Make it last skriva mer om hur man sköter om sina plagg så att de just förblir favoriter under lång tid? I övrigt, fortsätt som du gör. Jag uppskattar verkligen din blogg och blir aldrig trött på den!
January 14, 2015

Related reading

Style — 31 August, 2021

Make it last x Circulose Jacket

With deadstock Circulose® fabric and local production by Fugeetex, Make it last launches its first product– a timeless jacket reminding of the real luxury of fashion.

Style — 11 August, 2021

The 3 Hottest Brands at Copenhagen Fashion Week

These three brands are shortlisted for the Zalando Sustainability Award.

Style — 16 April, 2021

Amason: ”We send files, emails and animals”

With the release of the first single from their upcoming album (and a virtual release party tonight), Swedish band Amason teams up with adidas and the new, more sustainable Stan Smith. The space of which the iconic shoe enters is one where the love of nature takes center stage. Make it last talks to the band about why they always end up with the animals.

Style — 26 March, 2021

Stan Smith, Forever

Always iconic. Now more sustainable. We’re proudly partnering up with adidas to show you the next generation of sustainable takes on the storied Stan Smith silhouette.