Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


E.E

Posted in Style
by Emma Elwin on 14 January, 2015


5 Comments

Cecilie: Can you recommend other shirts at a good price and quality?
January 16, 2015

moi&elisabeth: Kanon. Så enkel, så snygg :) http://moietelisabeth.blogspot.fi
January 15, 2015

malin: Hej! Vad kallas modellen? :) tack!!
January 15, 2015

A-L: Hej! Jag är inte Emma, men jag har en hel del bra tips på hur man vårdar sina plagg på bästa sätt. - Ang. Deofläckar, använd deodoranter som är speciellt tillverkade för att inte färga av sig, och överdosera inte doeon om du en behöver använda den - Låt alltid skjortor torka på galge, knäppt och utsträckt efter tvätt, på så sätt räcker det att bara ånga plagget efter tvätten ist för att stryka det, vilket sliter och förstör. - Tvätta plaggen bara så ofta som det verkligen behövs, vädra dem emellanåt. - Tvätta dina kläder i 30grader och absolut inte varmare, de blir rena! Det som är superviktigt med kläder är att sortera färgerna noga, framförallt de ljusa. Blanda aldrig gråa och vita plagg. Vita plagg för sig, och gråa beige och ev vitrandiga plagg för sig. På så sätt slipper du att dina vita kläder blir dassiga. Torktumla aldrig! Laga ev hål så fort du upptäcker dem!
January 14, 2015

May: Hej Emma, underbar skjorta! Jag har också några nyckelplagg som jag ofta bär till vardags och aldrig vill förlora. Problemet är bara att de lätt blir slitna eller missfärgade av t.ex. vita eller gula deodorantfläckar och annat som sliter på ett plagg. Kan inte du eller någon annan på Make it last skriva mer om hur man sköter om sina plagg så att de just förblir favoriter under lång tid? I övrigt, fortsätt som du gör. Jag uppskattar verkligen din blogg och blir aldrig trött på den!
January 14, 2015

Related reading

Style — 16 April, 2021

Amason: ”We send files, emails and animals”

With the release of the first single from their upcoming album (and a virtual release party tonight), Swedish band Amason teams up with adidas and the new, more sustainable Stan Smith. The space of which the iconic shoe enters is one where the love of nature takes center stage. Make it last talks to the band about why they always end up with the animals.

Style — 26 March, 2021

Stan Smith, Forever

Always iconic. Now more sustainable. We’re proudly partnering up with adidas to show you the next generation of sustainable takes on the storied Stan Smith silhouette.

Style — 25 March, 2021

Make it last x Circulose® Jacket

Seven years into making Make it last, we’ve decided to launch our first product. This jacket is handmade in Laxå with fabric made with Circulose®. 


Style — 16 December, 2020

The Edit: In Times of Boredom

"Inspired by times of boredom and from the urge to create something fun and hope to inspire others."