Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


X-PRESS YOURSELF

Posted in Life
by Emma Elwin on 17 September, 2014

Herregud vilken maratonvecka jag har! Eller ska jag kanske säga månad. Förberedelserna inför lanseringen av Make it last är i fullgång och idag stylade jag mitt första modejobb för Styleby. Vi hann även med att plåta ett av mina nya favoritband. Kan inte avslöja vilka det är just nu, blir ännu roligare att visa er […]

desk

Herregud vilken maratonvecka jag har! Eller ska jag kanske säga månad. Förberedelserna inför lanseringen av Make it last är i fullgång och idag stylade jag mitt första modejobb för Styleby. Vi hann även med att plåta ett av mina nya favoritband. Kan inte avslöja vilka det är just nu, blir ännu roligare att visa er när bilden blir klar! Den här bilden kommer ifrån mitt sovrum och är ett litet stileben jag byggde när Styleby var här hemma i helgen och fotade min garderob. Längtar verkligen tills Styleby nummer #29 är klart!

En annan sak jag skulle vilja fråga er är vad ni gillar bäst här på bloggen och om det är något ni saknar? Snälla ta en sekund och skriv, skulle betyda så mycket för mig. Behöver verkligen lite blogg-inspiration!


32 Comments

Linnéa Friberg: Jag älskar redan allt med din blogg! Allt från dina outfitbilder, till bilder från din lägenhet och bilder på Stella. Dina illustrationer är helt fantastiska! Så är också dina tips om mode och resor. Skulle tycka det var kul att få följa med lite mer på ditt jobb och jag gillar dina mat-tips också! Ös på med mer av allt säger jag! :)
September 21, 2014

Emilia: Vore grymt om du kunde göra ett collage med peacoat-jackor!
September 19, 2014

Christine: Mera dagens outfit och smarta vardagskombinationer! Och dina favoriter som finns i butik just nu (och som inte kostar en förmögenhet!) Även bilder på inredningen i ditt hem (och tips på inredning som finns i butik just nu) är uppskattat!
September 19, 2014

Christine: Mera dagens outfit och smarta vardagskombinationer! Och dina favoriter som finns i butik just nu (och som inte kostar en förmögenhet!) Även bilder på inredning i ditt hem (och tips på inredning som finns i butik) är uppskattat!
September 19, 2014

In My Dreams: Weel I love your blog in general but I love your outfits. Keep posts lots of outfits. I love your photos as well, I don't know how you do it but they are fantastic. Also know that you are working with Styleby I would love to see what you style for the magazine. www.inmydreams.ca/
September 19, 2014

Anna: Tycker dina outfit-bilder brukar vara fantastisk fina! Men också när du delar med dig av inredning, miljö-bilder från resor och bilder på Stella!! Ni är så fint par!!! Också kul när du brukade tipsa om nåt i butik men vet inte om du jobbar på samma sätt längre med plock på stan? Har läst din blogg sen så långt tillbaka, tycker du fått den väldigt personlig och egen fastän den är så stor och det är känns som att det är svårt att dela med sig mycket när man också får så mycket kritik/negativa kommentarer. Tycker väldigt mycket om din blogg!! Fortsätt visa dina illustrationer också!!
September 18, 2014

josefin: Hej! din blogg har varit min favoritblogg i massvis med år. det är en oändlig girl crush. det som jag kan sakna den senaste tiden är inlägg om kursivt dig. det är mycket mode nu, vilket är bra då det är en modeblogg, men höstpromenader, stella och hur kashmir känns under fingertopparna, då? de där middagarna med dina fabulösa vänner och dagarna då du bara dricker té i fönstret? jag saknar den dig lite grand.
September 18, 2014

Sofia: Jag älskar din stil. Därför tycker jag bäst om inläggen med dina outfits!
September 18, 2014

Jen: Jag tittar in här främst för inredningsinspiration, vackra fotografier och outfits-bilder!
September 18, 2014

Linnea: Dina outfits och shoppingtips. Men också skönhet, gärna med ekoperspektiv.
September 18, 2014

Anna: Heminredning, dina egna outfit-bilder och kollage med saker/kläder samt var man kan köpa dem! Kanske något bra musiktips, har för mig att jag såg något sånt inlägg för inte så längesen och jag gillade musiken.
September 18, 2014

Lovisa: mer vackra bilder och karriärstips!
September 18, 2014

Tina: Jeg har nettopp funnet bloggen din, og er så glad for det! Syns den er fantastisk! Endelig en blogg som faktisk kan knyttes til min virkelighet. Miljøtankegang, holdbarhet, men også en kjærlighet til mote og det estetiske. Ofte kan man få følelsen av at de to verdenene ikke kan forenes, men du inspirerer meg på den måten. Det beste med bloggen er selvfølgelig dine outfits, Jeg har ingen mulighet til å kjøpe noe nytt fra Isabel Marant hver sesong liksom. Du har også kvalitetsplagg som koster, men det virker som du har en tanke bak kjøpene. Det er mange tidløse plagg, og det at du ikke hopper på alle trender, viser at du har en selvstendig tilnærming til mote. Jeg er lærer for tenåringer, og det er viktig for meg å ha en bra stil, uten å ha noe nytt hele tiden og bidra til kjøpepress hos de. Tanken på å reise på en arrangert surfetur skremmer meg, men veldig fint å se bildene :) Det jeg liker med det er at det er ute ved havet også videre. Hadde likt at flere av outfit-/inspirasjonsbildene dine hadde vært mer ute i naturen. Men det kan jo bli vanskelig i byen. Ellers eg jeg interessert i mat og interiør, men med den samme etiske holdningen du har til mote. Så det hadde vært bra. Men som sagt, jeg elsker bloggen som den er.
September 18, 2014

Malin: Tycker bloggen är jättebra redan! Kul när du blandar både mode och heminredning då det är mina två stora intressen! Och på det sättet tröttnar man inte utan får sin dagliga dos av lite av varje! Tyckte även om när du skrev en del om vegetarisk mat och liknande, så ta gärna med mer av tex vad du äter! Sånt är kul och trevligt när man kan inspireras så slipper kosten bli så enformig!
September 18, 2014

Olivia: Dagens & homeinspo. Sen har du ju fantastiska bilder så bildbomba gärna!
September 18, 2014

Cornelia: Lite mer från din vardag, hur du klär dig vad du gör på jobbet/när du är ledig. Lifestyle liksom! Vad som inspirerar dig, hur man ska tänka när man bygger en bra garderob. Inredning!
September 18, 2014

M: MER OM SURF!!! :D
September 18, 2014

Andrea: Hej Emma! Har läst din blogg i flera år men sällan kommenterat. Den är faktiskt en av få bloggar jag hållt fast vid utan att tröttna. Kanske är det just för att jag vet vad som väntar mig när jag går in och tittar? En väl avvägd text, inte sällan utan ett intressant tema (så som hållbarhet, någon resa eller rent av något smått personligt), bilder som får mig att stanna upp och inte minst vackra sammansättningar av kläder. Jag går ofta in och läser gamla inlägg och tittar på flera år gamla bilder där du satt samman outfits som fortfarande är lika snygga. Din blogg fungerar som en bra vintageskjorta; alltid aktuell och spännande, alltid helt rätt! Just den här vintageskjortan unnar man sig att syna i alla sömmar och bära den om och om igen tills den är helt skrynklig, medan man konsumerar de flesta andra plagg (läs bloggar) i hög takt utan att vare sig vara nöjd eller känna någon större inspiration! Stort tack!
September 18, 2014

jasmine: jag tycker om att se bilderna du lägger upp. De är himla fina och inspirerande både mode och heminredning :)
September 17, 2014

Majda: I absolutely love your blog and I use google translate to read it all the way from Canada! My favourite posts are the ones where you show us daily snippets of your life including your outfits. The outfits seem more lived in and natural and never forced. Keep doing you :)
September 17, 2014

Linnea: Hej Emma! Jag läser din blogg varje dag och det jag hoppas ska dyka upp är dina fina bilder, framförallt på dina snygga outfits och på ditt fina hem och inredning! Just ni vill jag hemskt gärna se bilder från din nya lya! Och tolkningar av trender, typ från catwalk till vardag. Speciellt med din miljömedvetna inriktning, t ex hur man kan "återanvända" kläder man redan har med ny styling/accessoarer istället för att bara köpa nytt. Och hemskt gärna en liten större inblick i din arbetsvardag! Vad gör du egentligen om dagarna? =)
September 17, 2014

Lotta: Hej! Tycker bloggen är en grym blandning av mode och lifestyle så fortsätt bara så :) du har en jättehärlig blogg så alltid kul att kika in här! Tycker också det e kul m vardagsoutfits men även när du har gjort kollage och plockar ihop olika outfits. Och restotips är också kul!
September 17, 2014

Josefin: Du är en stor inspirationskälla när det gäller din känsla för mode, kläder och inredning. Hade gärna sett mer modebilder på hur du klär dig till vardags liksom hur du klär dig när du ska iväg på lite finare tillställningar. Dina reportage kring hållbar och miljövänliga alternativ i modeväg är jätteintressant och givande, så fortsätt med det ännu mer!
September 17, 2014

Helin: Kanske lite inspiration, typ vardagsoutfit (för den extremt morgontrötta), tips på andra bloggar du läser och varför. Skulle vara kul om du berättade lite mer materiallära, vad en bör tänka på när en handlar kläder (typ köp ej plagg med akryl pga alla plagg blir noppriga efter en tvätt). Du har alltid så fina inredningsinspiration fortsätt med det. Kan du inte lägga upp mer outfits på dig? Vad du har till vardags? Alltid trevligt att läsa mer om ditt liv så man får en bild av dig som hel människa och inte bara mode.
September 17, 2014

Emma: Outfit-bilder, dina tankar om hur man bygger en bra basgarderob, alla modetips, uppdateringar från modevärlden. Sluta inte blogga!
September 17, 2014

Maja: Ja, mer hållbara tips och vad Make it last egentligen är. Även mer från nya lägenheten och kanske lite mer personligt om du känner för det?
September 17, 2014

sara: dina outfits!!, mattips (restauranger)... Som någon annan skrev: mer inblick i din vardag!
September 17, 2014

Ella: skulle gärna höra hur du tänker kring att bygga en hållbar garderob- både miljö- och stilmässigt!
September 17, 2014

Karolina: Jag gillar bilder på dina outfits bäst, jag blir alltid inspirerad av dem!
September 17, 2014

Lisa: Bästa ställena att fynda begagnad inredning, guide till en miljösnäll och hållbar garderob, hållbart och vettigt tänk överhuvud taget... Annars är det underbart med bara sådana här bilder också!
September 17, 2014

Tuva Malmo: Jag läser din blogg för jag älskar dina bilder. Bästa är såklart modebilder och inredning från ditt hem. Skulle även vara roligt med mer inblick i din vardag och hur en dag kan se ut. Kramar!
September 17, 2014

Sara: Shoppingtips (kläder & inredning), modenyheter (sammarbeten) och sedan mer styleby jobb. :))
September 17, 2014

Related reading

Life — 17 May, 2020

Letar du efter färg med ambitiöst miljötänk att måla om ditt hem med?

Vi har förälskat oss i svenska Färgbygge.

Life — 9 March, 2020

Emma Olbers on Sustainability In the Furniture Design Industry — Is There Any?

Giving fashion a break to investigate sustainability in the booming business of furniture design. Expert help needed.

Life — 3 February, 2020

When All You Want to Do Is Hide Under a Pihl Strehl Throw

Winter is dragging on, and all we can think of is cuddling up inside under a cozy (and mindfully made) blanket. Enter interior design brand Pihl Strehl.

Life — 9 January, 2020

A Rookie’s Guide to Plant Incenses

What are the all-natural herb and wood incenses all about? We're finding out!