Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


PICK OF THE DAY

Posted in Style
by Emma Elwin on 9 September, 2014

Rock, Boomerang. Tidigare idag satt jag och letade efter bra pick of the day-plagg med höstinspiration. Snubblade över den här texten som Boomerang har skrivit om sitt affärstänk och sin syn på hållbart mode. Älskar den här jackan som i mina ögon verkligen är tidlös. Kanske blir en investering i denna höstjacka. Vårt fokus på […]

4357227722_46_f

Rock, Boomerang.

Tidigare idag satt jag och letade efter bra pick of the day-plagg med höstinspiration. Snubblade över den här texten som Boomerang har skrivit om sitt affärstänk och sin syn på hållbart mode. Älskar den här jackan som i mina ögon verkligen är tidlös. Kanske blir en investering i denna höstjacka.

Vårt fokus på kvalitet och tidlöshet handlar inte bara om mode och stil. Det präglar också vår filosofi om det naturliga kretsloppet: att låta sådant som till synes är förbrukat leva vidare i nya former. Varje gång du lämnar tillbaka ett använt Boomerangplagg till någon av våra butiker får du 10% avdrag på ett nytt plagg.

Ditt gamla plagg märks med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och säljs som Boomerang Vintage. De plagg som inte säljs igen används i tillverkningen av möbler inom vår linje Boomerang Home eller återanvänds på annat sätt, till exempel som fickfoder i våra chinos. Du kan läsa mer om Boomerang Effekten på boomerang.se

 


3 Comments

Therese: Vad bra, det visste jag inte! Riktigt kul att ett större märke också går ut med tydligt budskap och miljötänk. Ang kommentaren ovan om djuren så skulle jag vilja säga: Emma, så himla bra att du jobbar inom mode och driver frågan om miljöhänsyn och återvinning så aktivt som du gör. Heja! (Förutom djuren så har du inte heller redogjort för din ståndpunkt gentemot hemlösa, kärnkraft eller vattenåtgång vid klädproduktion. Bryr du dig inte?! Detta var alltså ett försök till ironi... Över internet. Brukar funka dåligt)
September 11, 2014

Jenny: Bryr du dig inget om djur osv? Tänkte att hur dom tar ullen från djuren är inte speciellt snällt.. Bättre att köpa t.ex återanvänd ull, som dom ibland har i sina jackor på H&M.
September 11, 2014

jessica sofie: SÅ bra!!
September 9, 2014

Related reading

Style — 31 August, 2021

Make it last x Circulose Jacket

With deadstock Circulose® fabric and local production by Fugeetex, Make it last launches its first product– a timeless jacket reminding of the real luxury of fashion.

Style — 11 August, 2021

The 3 Hottest Brands at Copenhagen Fashion Week

These three brands are shortlisted for the Zalando Sustainability Award.

Style — 16 April, 2021

Amason: ”We send files, emails and animals”

With the release of the first single from their upcoming album (and a virtual release party tonight), Swedish band Amason teams up with adidas and the new, more sustainable Stan Smith. The space of which the iconic shoe enters is one where the love of nature takes center stage. Make it last talks to the band about why they always end up with the animals.

Style — 26 March, 2021

Stan Smith, Forever

Always iconic. Now more sustainable. We’re proudly partnering up with adidas to show you the next generation of sustainable takes on the storied Stan Smith silhouette.