Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


Black Coffee

Posted in Life
by Emma Elwin on 3 July, 2014

Har blivit tvungen att byta ut kaffe mot te. Känns sådär måste jag säga, älskar en kopp svart kaffe på morgonen så man vaknar till liv. Så nu tänkte jag fråga er om ni har några bra tips på energigivande tesorter?

IMG_9481-kopiera

Har blivit tvungen att byta ut kaffe mot te. Känns sådär måste jag säga, älskar en kopp svart kaffe på morgonen så man vaknar till liv. Så nu tänkte jag fråga er om ni har några bra tips på energigivande tesorter?


7 Comments

Josefin: Matcha te, som är ett grönt te i pulverform! Innehåller massor med antioxidanter och ska tvärtemot kaffe, som ger en snabb kick och försvinner lika snabbt, ge en jämn energi som räcker över dagen. Fungerar fint för mig! Man blandar ner pulvret i ca 70 graders vatten och sveper. Gott att ha i skummad mjölk också! Enda minus är att det är ganska dyrt :(
July 3, 2014

Vic: Russian och Earl Grey (med bergamot) för neutral smak. Funkar fint till frukost. Om du vill testa lite fruktiga sorter är Farbror August/Fina Augustina, kärlektste och kaktus (finns på Kahls) samt rabarber grädde för en krämig smak. Älskar te! Det ska vara lösvikt och inte tepåsar du stoppar i vattnet. Att brygga i kanna är såklart det bästa. Finns smidiga kannor från Bodum. Hoppas du kommer att gilla!
July 3, 2014

Elisabeth: Assam CTC på Sibyllans!
July 3, 2014

Emma Elwin: Skönt att höra! Saknar kaffe redan efter en vecka!!
July 3, 2014

Jenny: Pukka's téer är väldigt goda! Örttéer, så de flesta innehåller ej koffein. Men de har vissa av dom som gör det.
July 3, 2014

E: Det är inte det te med mest koffein men lätt det godaste jag smakat: clippers vita te med citron! Trodde inte att te kunde vara så gott!
July 3, 2014

T: Starkt, svart te! Det har mest koffein i sig. Gärna något rökigt som Lapsong Souchong. Annars är Lady Grey riktigt gott om man är sugen på något blommigare. Ifall det är en sur mage som spökar så hjälpte det för min del att dricka mycket svart te i några månader. När det värsta gått över började jag med en kopp svart kaffe på morgonen och te resten av dagen, kunde bli uppåt 4-5 koppar. Har hållt mig till det i flera år nu och magen är gladare än någonsin :)
July 3, 2014

Related reading

Life — 17 May, 2020

Letar du efter färg med ambitiöst miljötänk att måla om ditt hem med?

Vi har förälskat oss i svenska Färgbygge.

Life — 9 March, 2020

Emma Olbers on Sustainability In the Furniture Design Industry — Is There Any?

Giving fashion a break to investigate sustainability in the booming business of furniture design. Expert help needed.

Life — 3 February, 2020

When All You Want to Do Is Hide Under a Pihl Strehl Throw

Winter is dragging on, and all we can think of is cuddling up inside under a cozy (and mindfully made) blanket. Enter interior design brand Pihl Strehl.

Life — 9 January, 2020

A Rookie’s Guide to Plant Incenses

What are the all-natural herb and wood incenses all about? We're finding out!