Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


HELLO

Posted in Style
by Emma Elwin on 1 July, 2014

God morgon på er! Jag tänkte dra en liten snabb presentation av mig själv och vad det är jag jobbar med för er som är nya här på bloggen. Vi börjar med hur jag kom in på modebanan! När jag var 16 år började jag på Designgymnasiet i Nacka och gick tre år mode- och […]

-styling-elwin-

God morgon på er! Jag tänkte dra en liten snabb presentation av mig själv och vad det är jag jobbar med för er som är nya här på bloggen. Vi börjar med hur jag kom in på modebanan! När jag var 16 år började jag på Designgymnasiet i Nacka och gick tre år mode- och industridesign. Under gymnasietiden hoppade jag på var enda praktikplats jag kunde hitta hos olika designers och modemärken. Efter gymnasiet funderade jag på att fortsätta plugga mode på Beckmans, men en vän till mig tipsade om att Elin Kling sökte assistent. Jag  sökte och till min stora lycka fick jag jobbet! Jag jobbade med Elin i två år, och lärde mig massor om en annan del av modebranschen, som jag inte ens visste fanns. Det var också efter ett år hos Elin som jag lärde känna Columbine. Vi hade en väldigt rolig tid ihop alla tre med allt från modejobb till styling till programmet Idol. Efter två år som assistent kände jag att det var dags att prova något nytt! Tack vare en rekommendation från fina Josephine Aune lyckades jag få en intervju med Cia Jansson och Jenny Fredriksson på Elle. Jag fick jobbet som modeassistent. Det kan ha varit det tuffaste året jag någonsin varit med om jobbmässigt. En miljon kläder att ha stenkoll på i moderummet, inbjudningar och modeveckoscheman för alla moderedaktörer! Men oj vilken bra skola det var att jobba på Elle! Jag hade den stora äran att assistera Lisa Lindqwister som är en av Sveriges bästa frilansande stylister, vilket jag idag är så tacksam för. Hon har verkligen inspirerat mig till att frilansa. Efter mitt assistentår på Elle började jag som moderedaktör på Elle.se och efter ytterligare ett år blev jag moderedaktör på tidningen. Tiden har bara flugit iväg och nu har jag arbetat som frilansstylist ett år och ligger hos agenturen Linkdetails. Idag stylar jag reklam, modejobb och artister! I höst kommer jag även börja med två nya jobb. Det ena kan ni läsa om här!

foto  BENJAMIN VNUK, JIMMY BACKIUS, SARA BILLE, JESSE LAITINEN, EMMA SVENSSON styling AV MIG

mood-elwin-style-1

När det kommer till hur jag gillar att klä mig själv är jag ganska sparsmakad när det kommer till färg. Jag har valt ut några bilder från det senaste året där ni kan se några av mina favoritplagg och outfits. Under de senaste åren har jag börjat bygga en bra basgarderob. Har gått på några nitar, hittat favoriter och lärt mig några tricks på vägen. Jag är otroligt svag för allt i ull, jeans, lin och mjuka bomullsskjortor. När det kommer till passform försöker jag tänka klassiskt. Varje nytt plagg ska passa till minst sju plagg jag redan har. Detta gäller både färg och passform. Det kanske låter lite tråkigt men det funkar verkligen!

mood

Här kommer några favoritprylar som jag nog aldrig kommer tröttna på. Väskorna från Givenchy kan jag fortfarande se mig själv med om 10 eller till och med om 20 år. Klassiker i mina ögon, och kommer med rätt underhåll åldras vackert. När det kommer till skor älskar jag klackar men det är inte ofta man ser mig gå runt i dem. Nej, jag har insett att det är lågskor som gäller för mig! Men ibland, vid vissa tillfällen, hoppar jag i mina lack- eller spetspumps. När det kommer till smycken är de klocka och tunna armband som gäller.

f-f

På min fritid då? Då är det viktigaste i mitt liv tid med Stella, familjen och vänner. Sen så älskar jag att surf och sticker iväg varje chans jag får.


9 Comments

Julia: Tack för svar!
July 6, 2014

Emma Elwin: Acne studios!
July 6, 2014

Emma Elwin: Åh de är en gammal landet tröja som säker är 10 år gammal.
July 6, 2014

Jen: Hej! Jag har en fråga - den stickade tröjan du har på dig på fotot där du kramar Stella (på det sista kollaget, i fotot längst upp i mitten), vart kommer den ifrån? Fantastiskt fin!
July 5, 2014

Julia: Låter intressant med det nya projektet, grattis! Och nu den obligatoriska klädfrågan..... Den svarta longline bhn/ bustier/ toppen som du har över den svarta t-shirten, var är den ifrån?
July 4, 2014

Lis: fint! du är grym!
July 3, 2014

Collan: <3
July 1, 2014

Emma Elwin: Ella! Jag ska göra ett helt inlägg till dig efter den 3:e august då jag kommer ha en massa bilder! Kommer ett inlägg innan också om hur jag fastnade :)
July 1, 2014

Ella: När kom surfintresset? Hur länge har di haft det? Kan du inte berätta mer? Var det svårt att lära sig? Vart har du varit och surfat? Gärna massor med bilder, de uppskattas! :)
July 1, 2014

Related reading

Style — 31 August, 2021

Make it last x Circulose Jacket

Seven years into making Make it last, we’ve decided to launch our first product. This jacket is handmade in Laxå with fabric made with Circulose®. 


Style — 11 August, 2021

The 3 Hottest Brands at Copenhagen Fashion Week

These three brands are shortlisted for the Zalando Sustainability Award.

Style — 16 April, 2021

Amason: ”We send files, emails and animals”

With the release of the first single from their upcoming album (and a virtual release party tonight), Swedish band Amason teams up with adidas and the new, more sustainable Stan Smith. The space of which the iconic shoe enters is one where the love of nature takes center stage. Make it last talks to the band about why they always end up with the animals.

Style — 26 March, 2021

Stan Smith, Forever

Always iconic. Now more sustainable. We’re proudly partnering up with adidas to show you the next generation of sustainable takes on the storied Stan Smith silhouette.