Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


WELCOME!

Posted in Style
by Emma Elwin on 30 June, 2014

Tröja, Acne studios. Linnebyxor, H&M herr. Sandaler, Nilson Shoes. Välkomna till min nya blogg här på Rodeo! Det känns verkligen så kul att äntligen få dela allt spännande som kommer att hända i höst. För er som är nya läsare kommer här en liten text om höstens kommande projekt. Imorgon kommer även en lite längre […]

welcome-emma-elwin

Tröja, Acne studios. Linnebyxor, H&M herr. Sandaler, Nilson Shoes.

Välkomna till min nya blogg här på Rodeo! Det känns verkligen så kul att äntligen få dela allt spännande som kommer att hända i höst. För er som är nya läsare kommer här en liten text om höstens kommande projekt. Imorgon kommer även en lite längre presentation av bloggen och mig för er som är nya.

Emma-Elwin-och-Lisa-Corneliusson

Idag kan jag berätta lite om ett projekt som ni kommer att få se mer av till hösten. Jag har teamat upp mig med Lisa Corneliusson som tidigare varit chefredaktör för Rodeo, och tillsammans kommer vi att lansera ett modeprojekt som ger mycket utrymme åt något som jag blivit mer och mer engagerad i, nämligen hållbarhetsfrågor inom mode, skönhet och livsstil.

Det är ett omfattande område, och vi kommer att uppmärksamma alla möjliga typer av initiativ. Det finns ju olika sätt att jobba med hållbarhet. Det kan handla om produktionsledet och hur villkoren ser ut när plagg och produkter tillverkas, så väl som hur vi agerar som konsumenter – att satsa på plagg som håller längre och köpa second hand, till exempel.

Vi gissar att ni läsare är lika intresserade som vi av att hitta en bättre balans i engagemanget för mode och miljö, och det är ju inte alltid det lättaste idag. Det är till exempel ofta svårt att svara på hur hållbara ens kläder är – innehåller de till exempel gifter? Går de att återvinna? Sånt tänkte vi bli bättre på att svara på.

Samtidigt som vi inte tummar en sekund på inspirationsnivån! Jag kommer fortfarande att tipsa om saker jag tycker om och om plagg och produkter som jag tycker är vettiga att investera i. Vi kommer också att jobba med varumärken som ni är vana vid att läsa om och bära, för att se vad de har på agendan när de kommer till dessa frågor. Alla bidrar på sitt sätt, alltså.

Ni kan läsa mer om projektet här!


11 Comments

Emma Elwin: Tack N :)
August 5, 2014

N: ÄNTLIGEN. Blir så trött på den okritiska konsumtionen att bloggare uppmanar till. Skitbra initiativ Emma!! Ska bli så kul att följa.
August 4, 2014

Sara: Vad glad jag blir! Äntligen! Ser fram emot att se resultatet. Ni är grymma!
July 5, 2014

Caroline: Åh, vad roligt att höra! Jag har läst mycket och grottat ned mig i ämnet om hållbar utveckling inom klädindustrin, men jag är också en periodare som ibland 'glömmer' av det jag läst. En del av glömskan beror defintivt på bruset - att vi dagligen läser om en klädindustri som kör på i 140 för att hinna med i den digitala revolutionen och skickar ut fler kollektioner än någonsin. Ofta saknar jag ett medium för hållbarhetstänket. Vi behöver påminna varandra!! Grymma ni e!
July 2, 2014

Emma Elwin: Jag kommer enbart blogga här på Rodeo under sommaren sen på nya sajten i höst!
July 1, 2014

Jenny: Så du ska sluta blogga på Elle.se? Eller ska du blogga på båda ställena?
July 1, 2014

Emma Elwin: Kommer fler stylingjobb men på annat håll...
July 1, 2014

Sandra: Fy vad roligt! Det här kommer att bli så bra! Den här typen av grej är efterlängtad, av säkert fler än mig själv. Kram S
June 30, 2014

Ninna: Tillykke med den store beslutning. Glæder mig til at følgedin blog. Det bliver spændende.
June 30, 2014

Camilla: Vilket grymt intressant ämne att tackla. Ser fram emot vad ni skall göra. Kommer dock stt sakna dina supersnygga stylingjobb för Elle!
June 30, 2014

Lena: Äntligen, åh, vad spännande det här kommer bli!!!
June 30, 2014

Related reading

Style — 31 August, 2021

Make it last x Circulose Jacket

With deadstock Circulose® fabric and local production by Fugeetex, Make it last launches its first product– a timeless jacket reminding of the real luxury of fashion.

Style — 11 August, 2021

The 3 Hottest Brands at Copenhagen Fashion Week

These three brands are shortlisted for the Zalando Sustainability Award.

Style — 16 April, 2021

Amason: ”We send files, emails and animals”

With the release of the first single from their upcoming album (and a virtual release party tonight), Swedish band Amason teams up with adidas and the new, more sustainable Stan Smith. The space of which the iconic shoe enters is one where the love of nature takes center stage. Make it last talks to the band about why they always end up with the animals.

Style — 26 March, 2021

Stan Smith, Forever

Always iconic. Now more sustainable. We’re proudly partnering up with adidas to show you the next generation of sustainable takes on the storied Stan Smith silhouette.