Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


FILIPPA K & TANGENT GC

Posted in Style
by Emma Elwin on 4 April, 2014


7 Comments

Blog roundup | Husligheter – inredning och design som blogg.: [...] i små lokala destillerier runt om i världen, och Filippa K lanserar tvättmedel tillsammans med miljömedvetna TangentGC. Formmässigt har vodkaflaskan redan kammat hem ett pris i Cannes, och Filippa Ks [...]
April 7, 2014

Kristina: Alltså jag önskar jag kunde säga att jag är perfekt.. ;) men jag försöker att i bästa möjliga mån att handla ekologisk bomull men i slutändan så köper jag ju det som jag tycker är snyggt och vet att jag kommer använda, känns ju miljövänligare på nåt sätt ändå.. Men jag hoppas att klädkedjorna investerar i bättre tillverkningsprocesser och att dem inser att det finns en växande marknad där. H&M känns kanske mest på hugget där men jag vet inte om du hört talas om The Reformation? Dem gör sina kläder från återvunna tyger och skinn, The Sway är ett annat klädmärke som gör snygga skinnjackor på återvunnet skinn. Så det poppar ju upp lite här och var coola märken som tänker ett steg längre. Just med skinn har jag varit lite tveksam eftersom jag inte äter kött men alternativet kommer ju från olja (polyester och PU) och det känns nästan värre så återvunnet skinn känns ju bäst eftersom det ändå är ett material som håller i princip för alltid.. :)
April 6, 2014

Sandra: Vet att de använder väldigt mycket ekologisk bomull i sina kläder, de "skyltar" inte med det bara. Men utsläppen osv. vet jag inget om. Värt att kolla upp!
April 6, 2014

Klara: Så himla bra grej av Filippa K! Påtal om något annat miljövänligt skulle jag vilja rekommendera ett riktigt bra och ekologiskt schampo som heter reco hair! Har använt det i typ en månad och det känns så sjuukt skönt att slippa alla konstiga kemikalier. Det är ett svenskt märke dessutom! Så om du letar efter ett nytt schampo är detta ett hett tips:)
April 6, 2014

Emma Elwin: Bra fråga! Vi kanske ska mejla de och fråga! Vart köper du dina kläder?
April 6, 2014

Sinibaldi: In a luminous song... There's the light of a fine day in a luminous song, there's a beautiful sadness and a tender desire. Francesco Sinibaldi
April 5, 2014

Kristina: Hur miljövänliga är deras kläder då? För det är väl det som är den stora boven i dramat… alla giftiga färgämnen och gifterna som kommer från garverierna (skinntillverkningen) och sedan släpps ut i vattnet t.ex.
April 5, 2014

Related reading

Style — 16 April, 2021

Amason: ”We send files, emails and animals”

With the release of the first single from their upcoming album (and a virtual release party tonight), Swedish band Amason teams up with adidas and the new, more sustainable Stan Smith. The space of which the iconic shoe enters is one where the love of nature takes center stage. Make it last talks to the band about why they always end up with the animals.

Style — 26 March, 2021

Stan Smith, Forever

Always iconic. Now more sustainable. We’re proudly partnering up with adidas to show you the next generation of sustainable takes on the storied Stan Smith silhouette.

Style — 25 March, 2021

Make it last x Circulose® Jacket

Seven years into making Make it last, we’ve decided to launch our first product. This jacket is handmade in Laxå with fabric made with Circulose®. 


Style — 16 December, 2020

The Edit: In Times of Boredom

"Inspired by times of boredom and from the urge to create something fun and hope to inspire others."