Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


ORGANIC HAIR

Posted in Beauty
by Emma Elwin on 4 February, 2014

Har ju hoppat runt ett tag nu mellan shampoon tills jag sprang på det här hos min hälsokostbutik. Jättebra för både hår och naturen!  

IMG_6155

Har ju hoppat runt ett tag nu mellan shampoon tills jag sprang på det här hos min hälsokostbutik. Jättebra för både hår och naturen!

 


5 Comments

Josefin: Dessa är verkligen några utan mina favoriter med. Jag hittade mina här: http://www.shopping4net.se/Soek.htm?q=Nordic+Birch Dom har även väldigt mycket eco makup och hudvård som man vanligtvis inte hittar i butik. Men åter till produkterna. Tyckte du att håret blev lite trassligare i början när du började använda dom? För mig tog det ca en vecka innan jag fick bra resultat. Tack för en underbar blogg Emma <3
February 10, 2014

Mia: Birch = björk, vilket innebär att om du är björkallergiker kan detta vara en fälla. Själv får jag kraftig allergireaktion av sådana här saker, vilket håller i sig i veckor efter en enda användning. Tyvärr. Tänkte bara skriva en rad om detta då vi har många björkallergiker i Sverige, vilket brukar innebära att man är allergisk mot lövträden. . .
February 6, 2014

Sigrid: Åh! Jag hittade dem i somras och blev också helt fast! Mitt hår har aldrig känts så friskt som nu, aldrig hållit så länge utan att topparna splittas! Dessutom (megahyllar dessa produkter!) så hittar jag det i min matbutik (win!), till ett relativt billigt pris (win!) och så doftar det fantastiskt (win!)! <3
February 5, 2014

Maria: kolla in hemsidan organicmakers.se - där hittar du allt du behöver för att göra egen hudvård. Superbra produkter, superbra och snabba svar på frågor och dessutom en receptblogg för hudvård. Dessutom snyggt förpackade grejor! Jag har blandat till en kroppsplja och kör på nyponolja m bergamott till ansiktet och min hud har aldrig mått bättre. Ska nu testa att göra eget kroppssmör. Bara ett tips från en trogen läsare! :-)
February 4, 2014

Linda Öhrström: Bra där! Gillar deras Aloe Vera Shower Gel. Själv har jag fastnat för Less Is More på hår. Kram från Linda Öhrström
February 4, 2014

Related reading

Beauty — 6 September, 2021

They traded Tech for Bars – and launched Beauty Disrupted 

When learning that some 80 billion plastic shampoo and conditioner bottles are thrown in the bin annually, a lot of them ending up in our oceans, Alban Mayne and Svante Holm quit their successful careers in the tech industry to start Beauty Disrupted. Here's their story.

Beauty — 8 December, 2020

Radiant Skin with Plant-Based, Active Skincare Made Freshly in Sweden

OM-SE wants to provide you with simple tools to create your personalised made skincare cocktail. We ask co-founder Jenny Huurinainen how it's done.

Beauty — 22 October, 2020

The Making of a Sustainable and Inclusive Skincare Brand

"I've tried to create the skincare brand that I was looking for myself." We talk to founder of RDP Skincare Rebecca Dufour Partanen about launching her dream sustainable and inclusive skincare brand.

Beauty — 24 February, 2020

Get To Know Tautanz – A Conscious Brand for the Eco Bathroom

In the market for a little bathroom eco-upgrade? Check out the linen robes and handcrafted soaps from Tautanz.