Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


VÄLKOMMEN EMMA SVENSSON

Posted in Style
by Emma Elwin on 17 April, 2013

Vi har en ny bloggare här på Elle.se som jag skulle vilja hälsa välkommen! Det är ingen mindre än fotografen Emma Svensson som är både en godvän och kollega till mig! Det är Emma som har lärt mig allt jag kan om kameror så om ni har några frågor angående foto så tycker jag ni […]

Vi har en ny bloggare här på Elle.se som jag skulle vilja hälsa välkommen! Det är ingen mindre än fotografen Emma Svensson som är både en godvän och kollega till mig!

Det är Emma som har lärt mig allt jag kan om kameror så om ni har några frågor angående foto så tycker jag ni ska slänga iväg en kommentar till henne. Men först tänkte jag passa på att fråga henne lite fotofrågor.

Hur länge har du jobbat som fotograf?
Det var 10 år sedan jag började fotografera men de första åren var det bara på hobbynivå (dock väldigt ambitiöst). Jag har arbetat som fotograf på heltid i 6 års tid!

Vad är ditt bästa fototips för rookies?
Fotografera så mycket som möjligt. Titta mycket på bilder för att lära sig vad man tycker om/inte tycker om. För att bli duktig så behöver man öva. Och för att bli en bra fotograf måste man också bli en bra kritiker. Jag lade jättemycket tid på att bli duktig på att fotografera konserter när jag började fotografera. De första tre åren fotograferade jag en konsert per dag i snitt. Men det lönade sig verkligen.

Om man vill lära sig kameran rent tekniskt, hur går man tillväga på bästa sätt?
Jag har gjort en kombination av provat mig fram/läst instruktionsboken men tråkigare bok får man leta efter! Gå en kurs eller ta hjälp av någon annan som kan förklara bra/visa är både roligare, enklare och lättare. Och framför allt – det gör att du omger dig med andra fotointresserade och både utmanas och inspireras mer. Förhoppningsvis leder det också till att du fotograferar mer, vilket gör att du lär dig snabbare!

Vad kommer du blogga om?
Jag kommer blogga om livet som frilansfotograf. Dela med mig av fototips och karriärsråd. Svara på frågor. Visa bilder. Inspirera och utmana. Lägga upp behind the scenes material. Berätta om projekt. Jag tycker alla som är fotointresserade borde läsa min blogg. Den kommer ge en bra inblick i branschen och hur det är att arbeta som fotograf samtidigt som man förhoppningsvis lär sig mer om foto.


No Comments

Related reading

Style — 31 August, 2021

Make it last x Circulose Jacket

Seven years into making Make it last, we’ve decided to launch our first product. This jacket is handmade in Laxå with fabric made with Circulose®. 


Style — 11 August, 2021

The 3 Hottest Brands at Copenhagen Fashion Week

These three brands are shortlisted for the Zalando Sustainability Award.

Style — 16 April, 2021

Amason: ”We send files, emails and animals”

With the release of the first single from their upcoming album (and a virtual release party tonight), Swedish band Amason teams up with adidas and the new, more sustainable Stan Smith. The space of which the iconic shoe enters is one where the love of nature takes center stage. Make it last talks to the band about why they always end up with the animals.

Style — 26 March, 2021

Stan Smith, Forever

Always iconic. Now more sustainable. We’re proudly partnering up with adidas to show you the next generation of sustainable takes on the storied Stan Smith silhouette.