Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


MASION MARTIN MARGIELA + H&M

Posted in Style
by Emma Elwin on 23 October, 2012

För en lite stund sen så var vi och spanade in Margielas samarbete med H&M. Fanns massa fina saker som jag tror många av er skulle gilla. Som tillexempel de hör godispapper clutchar. Är de inte fantastiska? Ett av mina favoritplagg är den här lång kritstrecksrantiga kjolen. Tänk vad fint med en lös skjorta, sandaler […]

För en lite stund sen så var vi och spanade in Margielas samarbete med H&M. Fanns massa fina saker som jag tror många av er skulle gilla.

Som tillexempel de hör godispapper clutchar. Är de inte fantastiska?

Ett av mina favoritplagg är den här lång kritstrecksrantiga kjolen. Tänk vad fint med en lös skjorta, sandaler och ett brett bälte.

Målade skor på herrsidan som återfanns på jeans.

Vissa av plaggen är inspirerade av Margielas arkiv.

Älskar de här handskväskorna!

H&Ms talperson Margaret Van den Bosch favorit piece från kollektionen var de här armbandet.

Margaret Van den Bosch, Sofia Hedström & jag.

Har ni något som ni funderar att köpa?


11 Comments

Linda: tyvärr ingenting! tycker kollektionen är en riktig besvikelse o skulle se ut som en clown i det mesta:/ tror den kommer o floppa, blir mest modebloggare som kommer undan med att komma i såna konstiga kläder, tycker dock att dom är roliga men jag vill inte se rolig ut!;) /Linda
October 28, 2012

Millie: du ser jättefin ut i de!
October 25, 2012

Alexandra: Ok Emma, jag tycker också att mode kan vara fantastiskt, men H&M:s agerande när det gäller arbetarnas löner i t.ex. länder som Kambodja är fruktansvärt. Har länge följt deras arbete för hållbar utveckling och socialt ansvar och det är beklämmande att se att arbetarna i t.ex. Kambodjas fabriker tjänar 3 kr i timmen och jobbar ca 70-80 h/vecka. Det räcker inte med att HM säger att målet är att det ska bli bättre, de måste agera NU! Tills dess är det sorgligt att alla bloggar om hur "bra" HM är. Det finns en verklighet bakom dessa relativt billiga kläder också. En skrämmande verklighet för många i främst Asien som faktiskt inte klarar av att leva på sin lön. Jag tycker det är fruktansvärt att inte HM agerar och förvånad att ni som ändå har s.a.s. "makt" i modevärlden inte tar upp och belyser dessa problem oftare. Mvh Alexandra
October 24, 2012

jenny: Nej, jag köper aldrig HM kollektioner eftersom jag hatar att köa. Alltid kul att se vad som finns att köpa dock! :-)
October 24, 2012

Amanda: ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh vad kommer godis clutchen kosta? ÄLSKAR DEN!
October 24, 2012

Instagram: @passion4details: Jag gillar accessoarerna väldigt mycket! It's all about the details!
October 24, 2012

Amanda: Jag gillar verkligen handskväskorna! jag tror jag har fel figur för kläderna, så jag tänkte försöka få tag på en väska istälket!
October 24, 2012

INGRID WENELL: åå de där godispapper väskorna gör ju vilken deppig dag som helst till en lycklig istället :)
October 24, 2012

Kajsa: Jag är grymt sugen på skepparkavajen - hann du kasta ett öga på den? Den ser så sablans snygg ut på bilderna... Tack tack!
October 23, 2012

Emma Elwin: Because I love them!
October 23, 2012

Eliza292: cool stuff...but what you are wearing... not a big fan ...you are such a pretty girl, why get lost in those gigantic leather pants
October 23, 2012

Related reading

Style — 30 September, 2021

Make it last x Circulose Jacket

With deadstock Circulose® fabric and local production by Fugeetex, Make it last launches its first product– a timeless jacket reminding of the real luxury of fashion.

Style — 11 August, 2021

The 3 Hottest Brands at Copenhagen Fashion Week

These three brands are shortlisted for the Zalando Sustainability Award.

Style — 16 April, 2021

Amason: ”We send files, emails and animals”

With the release of the first single from their upcoming album (and a virtual release party tonight), Swedish band Amason teams up with adidas and the new, more sustainable Stan Smith. The space of which the iconic shoe enters is one where the love of nature takes center stage. Make it last talks to the band about why they always end up with the animals.

Style — 26 March, 2021

Stan Smith, Forever

Always iconic. Now more sustainable. We’re proudly partnering up with adidas to show you the next generation of sustainable takes on the storied Stan Smith silhouette.