Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


SÖDERS PÄRLOR

Posted in Life
by Emma Elwin on 2 September, 2012

Fröken fröjds fantastiskt goda bakelser! Är efter modeveckan lite små trött på mode. Så nu tänkte jag skriva om två matupplevelser jag kan rekommendera istället. Båda två känns som butiker ur en Astrid Lindgren saga med väldigt härliga ägare. Först ut har vi caféet Fröken Fröjd som ligger på bondegatan 71. Supermysigt och världens godaste […]

Fröken fröjds fantastiskt goda bakelser!

Är efter modeveckan lite små trött på mode. Så nu tänkte jag skriva om två matupplevelser jag kan rekommendera istället. Båda två känns som butiker ur en Astrid Lindgren saga med väldigt härliga ägare.

Först ut har vi caféet Fröken Fröjd som ligger på bondegatan 71. Supermysigt och världens godaste mackor och bakelser. De är så där hemma trevligt och mysigt, lite som att man är hemma hos sin väldigt husliga mys-kompis och fikar.

 
En annan söderfavorit är fiskaffären Starre & Co som ligger på Borgmästargatan 4A. Förutom att de har de godaste kräftorna jag ätit på länge och fin fisk så kan du insupa ett ostron eller två undertiden du funderar på vad du ska köpa. De är vardags lyx de!


3 Comments

Mer fika! – Söder edition | Lovely Places: [...] Såhär skriver Emma: Supermysigt och världens godaste mackor och bakelser. De är så där hemma trevligt och mysigt, lite som att man är hemma hos sin väldigt husliga mys-kompis och fikar. [...]
June 19, 2013

THE WEEKEND & MY BIRTHDAY | Emma Elwin: [...] Har bara ätit ostron ett fåtal gånger men de är var verkligen HELT fantastiska. [...]
September 25, 2012

Mer fika! – Söder edition | A lovely place: [...] Såhär skriver Emma: Supermysigt och världens godaste mackor och bakelser. De är så där hemma trevligt och mysigt, lite som att man är hemma hos sin väldigt husliga mys-kompis och fikar. [...]
September 11, 2012

Related reading

Life — 17 May, 2020

Letar du efter färg med ambitiöst miljötänk att måla om ditt hem med?

Vi har förälskat oss i svenska Färgbygge.

Life — 9 March, 2020

Emma Olbers on Sustainability In the Furniture Design Industry — Is There Any?

Giving fashion a break to investigate sustainability in the booming business of furniture design. Expert help needed.

Life — 3 February, 2020

When All You Want to Do Is Hide Under a Pihl Strehl Throw

Winter is dragging on, and all we can think of is cuddling up inside under a cozy (and mindfully made) blanket. Enter interior design brand Pihl Strehl.

Life — 9 January, 2020

A Rookie’s Guide to Plant Incenses

What are the all-natural herb and wood incenses all about? We're finding out!