Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


A PERFECT PARIS DAY

Posted in Life
by Emma Elwin on 19 April, 2012

Vi började lördagen med att gå på matmarknaden. Där det fanns berg av färsk frukt och annat gott. Ett fint gatuhörn som vi passerade. Mina nya favoritblommor. Någon gång i mitt liv så ska jag äga en sån här bil. Vi gick i fina parker. Kollade på fler fina blommor. Gick längs med floden. Tittade […]

Vi började lördagen med att gå på matmarknaden.

Där det fanns berg av färsk frukt och annat gott.

Ett fint gatuhörn som vi passerade.

Mina nya favoritblommor.

Någon gång i mitt liv så ska jag äga en sån här bil.

Vi gick i fina parker.

Kollade på fler fina blommor.

Gick längs med floden.

Tittade på utsikten från broarna.

Gick förbi Notre dame.

Köpte vykort från tidningsställen.

Njöt av vårsolen.

Vilket ganska många gjorde.

Körsbärsträden hade slagit ut och var helt fantastiska att se på.

Vi gick förbi en modeplåtning.

Så var det dags att gå hem.

Vi gick över bron Pont de l’Archeveche på vägen hem.

Som är fyld med lås som par har hängt dit.

Så det var det sista bilderna från Paris. Nu ska jag snart ta en taxi till flygplatsen igen för att åka till Milano. Har aldrig varit där så det ska bli väldigt spännande och få se staden för första gången! Några tips på vad man ska hitta på för att döda några timmar?


15 Comments

WOOOOPS… | Emma Elwin: [...] köpa de här skorna när jag sprang på dem förra veckan. Älskar den här modellen.  Har suktat efter de sen jag såg de hos Valentino i Paris sist, så det kändes så underbart att hitta dem här i Sverige i exakt rätt modell. Kommentera [...]
February 21, 2013

Tild: vad kul! grattis till snyggskorna!
April 21, 2012

Sonja: Underbara bilder! Och gud vad härligt att se bilden på det konstnärliga hörnet av rue Charlot och rue Bretagne - jag bodde mitt emot det för ett par år sedan och bara dog av glädje varje gång de klistrade upp en ny utställning. I Milano skall du absolut hänga på aperitivo i solnedgången någonstans i Navigli-distriktet, så himla fint och fullt av massor vackra människor.
April 20, 2012

Lovisa: Mina bästa Milanotips är: -Gå in i Doumen, det är gratis och kön går fort. Så jävla värt eventuell väntan! -Navigli-kvareren i södra Milano, Milanos gamla handelsområde med grävda kanaler med massa restaurangbåtar och liknande. Vet dock inte om det är för tidigt på året, det mesta där är stängt under vinter/tidig vår. -Bhangra Bar! Min favoritbar som har, i likhet med nästa alla andra barer i Milano, "Happy Hour" mellan kl 18-20 ungefär vilket innebär en drink och middagsbuffe för ca 8 euro. Karta: http://maps.google.se/maps?hl=sv&q=bhangra+bar+milano&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl
April 20, 2012

Lovisa: Mina bästa Milanotips är: -Gå in i Doumen, det är gratis och kön går fort. Så jävla värt eventuell väntan! -Navigli-kvareren i södra Milano, Milanos gamla handelsområde med grävda kanaler med massa restaurangbåtar och liknande. Vet dock inte om det är för tidigt på året, det mesta där är stängt under vinter/tidig vår. -Bhangra Bar! Min favoritbar som har, i likhet med nästa alla andra barer i Milano, "Happy Hour" mellan kl 18-20 ungefär vilket innebär en drink och middagsbuffe för ca 8 euro. Karta: http://maps.google.se/maps?hl=sv&q=bhangra+bar+milano&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl
April 20, 2012

Jeff Ihatsu: Ser härligt ut!! =)
April 19, 2012

Magdalena: Tack ändå! Kul att höra vad någon annan tycker, så de var bara kul att du kommenterade! :)Det blir nog ett köp och det var så himla bra pris.
April 19, 2012

Evelina: Hej Emma! Även jag ska till Paris snart, undrar också var matmarknaden låg? Har du några tips på schyssta kaféer, barer eller bistron till bra pris med skön stämning (och gott käk givetvis!)? Eller bra butiker? Kort sagt - Parisguide! ;) Fortsätt skriva din jättebra blogg!
April 19, 2012

Kris Forss: Corso como Excelsior, nytt varuhus nära duomo Drinkar på bar basso ett måste! Speciellt under salone del mobile!
April 19, 2012

Acebebis: 10 CORSO COMO!! Det enda vettiga med Milano!
April 19, 2012

Tild: nu var det ju inte mig du frågade, men eftersom de var så fina så vill jag ändå säga: gud vilka fina, köp :) (det enda är väl att de är högklackade men inte har platå under tårna, vilket kan bli lite vingligt)
April 19, 2012

johanna: I Milano måste du äta deras fantastiska glass och om du hinner, ta en drink eller middag efter kanalen nere i "bohemkvarteren". Ät ragú typ bolonese helt sinnesjukt gott.
April 19, 2012

Magdalena: Emma får jag bara fråga, va tycker du om dessa skor från topshop? http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=0&viewAllFlag=&catalogId=33057&storeId=12556&productId=4740439&langId=-1&categoryId=&searchTerm=randall&pageSize=20
April 19, 2012

danni: hej Emma. Du berättade att du skulle köpa en väska.. Blev det någon?=)) Nyfiken!
April 19, 2012

Lovisa Bergroth: Hej Emma! Jag åker till Paris på lördag, kommer du ihåg vad matmarknade som du gick till låg? Den verkade så mysig! Tack för en grym blogg! Kram! /Lovisa
April 19, 2012

Related reading

Life — 17 May, 2020

Letar du efter färg med ambitiöst miljötänk att måla om ditt hem med?

Vi har förälskat oss i svenska Färgbygge.

Life — 9 March, 2020

Emma Olbers on Sustainability In the Furniture Design Industry — Is There Any?

Giving fashion a break to investigate sustainability in the booming business of furniture design. Expert help needed.

Life — 3 February, 2020

When All You Want to Do Is Hide Under a Pihl Strehl Throw

Winter is dragging on, and all we can think of is cuddling up inside under a cozy (and mindfully made) blanket. Enter interior design brand Pihl Strehl.

Life — 9 January, 2020

A Rookie’s Guide to Plant Incenses

What are the all-natural herb and wood incenses all about? We're finding out!