Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


CASUAL

Posted in Style
by Emma Elwin on 18 April, 2012

Tröja, Wood wood. Tunika, Stella McCartney. Jeans, Levi’s. Skor, Chloé. Har sen jag kom hem från resan funderat mycket på det här med att klä sig efter sin kroppstyp och färger. Jag måste erkänna att jag ofta vill passa i något men när jag sett bilder på det i efterhand så har de inte känts […]

Tröja, Wood wood. Tunika, Stella McCartney. Jeans, Levi’s. Skor, Chloé.

Har sen jag kom hem från resan funderat mycket på det här med att klä sig efter sin kroppstyp och färger. Jag måste erkänna att jag ofta vill passa i något men när jag sett bilder på det i efterhand så har de inte känts rätt. Men nu tror jag att det gått så pass långt att jag istället blivit lite feg. Och att jag gärna tar den där tröjan som jag ändå vet passar istället för att använda min nya mönstrade blus.


11 Comments

linnéa: jag är precis likadan! känner mig lite tråkig, vill kunna vara bekväm i allt
April 22, 2012

catta: Jag tycker att du är fin i mycket, Emma. Men det spelar ingen roll, utan jag tror att du skulle tjäna på att ge dig själv en chans att inte prestera i allt. Ibland blir det rätt, ibland blir det skittokigt, och imorgon gör det inget vad du hade på dig idag! Släpp prestationsångesten, eller jag kanske har fel (?), så kommer du att hitta rätt. Sen gör det inget att klä sig tråkigt, du kanske har en sån period där du borde och vill koncentrera dig på annat?! Man kan fortfarande tycka om mode och kläder, fastän man kanske inte bryr sig om de som sitter på egna kroppen! Kram
April 21, 2012

jonna: Det här kan vara det snyggaste jag har sett på dig i klädväg, av vardagstyp!
April 18, 2012

Christine: Fan vad jag gillar dig Emma! Kan bara instämma med förgående kommentarer. Du har en grym look, och du känns så härligt normal ( på ett fab sett så klart) hade jag bott i Stockholm eller du i Göteborg, så hade du haft en personlig makeup artist/fotograf at your call ;)
April 18, 2012

Julia: Jag älskar din sköna 60tals-Birkin-basic-Dylan-stil! Framförallt tillsammans med din lugg. Din lugg är väldigt bra. Men jag vet vad du menar. Jag har shoppat basics och "garderobs hjältar" så länge att jag nästan glömt vad som är roligt med mode - trender! - även om man inte vill hoppa på allt. Så man kanske skulle göra, som du säger, ta på sig det där "crazy" fashionplagget once in a while.
April 18, 2012

Lisa Rosen 2: NEJ!!! Snälla rara du, du är vacker som få, smal och har rätt attityd och "lock" för att bära upp det mesta. Förstår inte hur du kan tveka på dig själv! <3
April 18, 2012

Magdalena: Ja dela med dig av lite tips vilka kläder som passar vilken kroppsform och vilka färger som passar. Även om vi alla kanske tycker olika så är det kul att få höra din åsikt!
April 18, 2012

Isabel: Visst, alla kan inte passa i allt. Men jag tror att man kan intala sig själv till den grad att man blir övertygad att man passar i det. Självförtroende är allt! Så kör bara på! Om du tycker det är snyggt är det i största sannolikhet att vi också tycker det är snyggt.
April 18, 2012

Melbournetime: ah vad jag kanner igen mig i detta. Sa manga ganger som man efterat ser bilder pa sig sjalv och inser/tanker att det inte alls var lika snyggt som man trodde. Istallet borjar jag ta enkla, bekvama klader for att jag vet de pasar mig och i slutandan har jag blivit trakig och oinspirerad. Det blir som moment 22... :(
April 18, 2012

Therese: Det är så lustigt hur man håller på med sig själv. Jag har precis tänkt tvärtom med dig - du passar ju i tamejtusan allt! Med din nätta figur och ditt avundsvärda hår bär du helt klart upp det allra, allra mesta, skulle jag säga. Skitfin, helt enkelt! Men när jag går till mig själv så eh..hahah, samma visa som du förklarar i ditt inlägg ovan.
April 18, 2012

VL: Känner precis igen mig i det du beskriver. Jag är lång och smal och tror mig därför kunna klä mig som mina supertunna inspirationskällor. Men sanningen är den att jag egentligen är ganska atletiskt byggd, med breda axlar och ganska juicy booty + lår eftersom jag har muskler. Så när jag senare ser bilder av mig själv, så upptäcker man att det ofta inte ut som man tänkt sig.. Kan du inte dela med dig om hur man ”ska” tänka kring hur man klär sig efter olika kroppstyper? Och det här med vilka färger man passar och inte passar i fattar jag inte riktigt. Jag kör på, det mesta ser fel ut denna årstiden eftersom man inte har någon hudfärg. Och är man solbränd passar man ju i allt.
April 18, 2012

Related reading

Style — 31 August, 2021

Make it last x Circulose Jacket

With deadstock Circulose® fabric and local production by Fugeetex, Make it last launches its first product– a timeless jacket reminding of the real luxury of fashion.

Style — 11 August, 2021

The 3 Hottest Brands at Copenhagen Fashion Week

These three brands are shortlisted for the Zalando Sustainability Award.

Style — 16 April, 2021

Amason: ”We send files, emails and animals”

With the release of the first single from their upcoming album (and a virtual release party tonight), Swedish band Amason teams up with adidas and the new, more sustainable Stan Smith. The space of which the iconic shoe enters is one where the love of nature takes center stage. Make it last talks to the band about why they always end up with the animals.

Style — 26 March, 2021

Stan Smith, Forever

Always iconic. Now more sustainable. We’re proudly partnering up with adidas to show you the next generation of sustainable takes on the storied Stan Smith silhouette.