Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


SVARTVIT

Posted in Beauty
by Emma Elwin on 20 March, 2012

Varför blir alla bilder nästan alltid snyggare i svartvit? Den är här ju ingen fakta utan bara min egna åsikt så idag kommer alla bilderna på bloggen vara svartvita. Dock var det inte de jag skulle skriva om utan jag tänkte kommentera på några av kommentarerna som jag fått på det här inlägget. Kommentarer som […]

Varför blir alla bilder nästan alltid snyggare i svartvit? Den är här ju ingen fakta utan bara min egna åsikt så idag kommer alla bilderna på bloggen vara svartvita.

Dock var det inte de jag skulle skriva om utan jag tänkte kommentera på några av kommentarerna som jag fått på det här inlägget. Kommentarer som sa att jag ser ut som en lollipop-klubba får mig att skratta. Men ändå så tar det i mot lite när folk skriver “Du ser inte bra ut, gain some weight girl!!”. Jag är fullt medveten om hur jag ser ut, jag är väldigt small just nu, men för mig är det minst lika svårt att gå upp i vikt som det kan vara för andra att gå ner i vikt. Det har med genetik att göra och är inget jag kan ändra på över en natt. Så i framtiden skulle jag uppskatta om vi kunde lägga lite mindre fokus min vikt. Jag äter helt normalt och mår för tillfället alldeles toppen både fysiskt och psykiskt.


30 Comments

Emma Elwin: Du får nog åter förfriska mitt minne dock, när har jag i bloggen klagat på knubbiga ben?
March 30, 2012

Emma Elwin: Jag har alltid varit small av mig själv, det ända som får mig att gå upp i vikt är öl, vilket jag drack ganska flitigt under mina resor till london. Nu går vi knappt ut längre efter som vi har stella och promenerar desto mer.
March 30, 2012

Matilda23: Men den "genetiken" fanns inte innan då? kommer ihåg när hon klagade på knubbiga ben etc.. sen att hon gick ner av stress o mkt arbete är helt säkert men det är ganska lätt att gå upp i vikt om man redan varit däruppe.. jag tror hon trivs jäkligt bra med att vara modellsmal, vem skulle inte göra det?? missförstå mig inte, jag tycker hon är super, det är min favoritblogg.. men jag ifrågasätter faktiskt det här med "genetiken"
March 30, 2012

Hanna: Hej Emma Jag har samma "problem" som du, jag är naturligt smal och folk verkar störa sig väldigt mkt på detta och tro att det är helt okej att kommentera hejvilt om hur mager jag är. Det är inte kul att ständigt få kommentarer om sådant, inte för någon.
March 23, 2012

miriam: detta med vikten tycker jag det är sån hets på hela tiden - man får varken vara för smal eller för tjock. bara man mår bra och trivs med sig själv så borde det kvitta, men "haters gonna hate" som man säger...jag tycker iaf att du är fin som du är, och kan ju slänga in att jag älskar dig blogg och speciellt dina bilder! :) kram
March 23, 2012

Lovisa: Du är en stor inspirationskälla och din skönhet kommer inifrån. Keep it real, kram.
March 21, 2012

Frida: Jag tycker hela "nätmobbningen" har gått för långt, efter att jag läste detta idag var jag tvungen att göra ett inlägg på min blogg ang detta: http://nyheter24.se/nextinfashion/fridas Kram till dig Emma!
March 21, 2012

Helen: Jeg syns akkurat det bildet av deg er kjemepvakkert, ikke fordi du er liten eller stor, men fordi klærne dine er så fine og ansiktet ditt så vakkert. Det er jo slik det pleier å være, men spesielt på dette bildet.
March 21, 2012

Carolina: Bra Emma! Man ser ju att du är hälsosam, men sätt ner foten. Folk förstår inte att man som smal faktiskt kan ta illa upp om att folk pratar om sin vikt på det sättet..
March 21, 2012

Anna Eliasson: Följer din blogg och imponeras ständigt av dina bilder, din stil, ditt jobb och ditt utseende. Så ung och så framgångsrik. Jag fyller snart arton och kan ärligt säga att du är en av mina förebilder. Förstår att negativa kommentarer tar på en, och det är just därför jag skriver detta nu. Ska bannemig få det positiva att väga över för det är du värd. Så länge du mår bra så bara fortsätt på detta spåret! Tack för en toppenblogg! Jag är dessutom väldigt intresserad av fotografi. Kanske du har en minut över att kika på mina bilder på tumblr. Hoppas!
March 21, 2012

Anneliie Nilsson: Hej Emma, Jag läser din blogg lite titt som tätt (som alla andra), och du är grym! Jag vet precis hur du har det, jag har alltid varit smal och haft lätt att gå ner i vikt men svårt att gå upp i vikt. För massa år sen när jag gick i skolan så började folk prata om mig, att jag hade anorexia för att jag var så smal. Det hela gick så lång att min lärare en dag hade ett samtal med mig och frågade hur jag mådde, och eftersom allt var bra sa jag det. Men han verkligen tryckte på och sa HUR MÅR DU.. Till slut bröt jag ihop och orkade inte höra folk säga att jag skulle äta mera. Jag vet att det är svårt, men försök att strunta i att ta till dig det andra skriver (lättare sagt en gjort, men hoppas du läser detta och vet att du inte är ensam om detta). Kram, Annelie
March 20, 2012

Yrsa: världens bästa blogg med galet snygga bilder!
March 20, 2012

Modesty: Som sagt, lev ditt liv och skit i andras! Jag tycker det ligger alldeles för mycket fokus på vad folk väger och ser ut överlag! Men jag tycker du är vacker, och du blir vackrare bara för att du har sådan energi! Du är glad och pratsam och väldigt trevlig, något som är viktigare än utseende :)
March 20, 2012

Hilma: Man önskar att folk kommer över det där någon gång, men uppenbarligen fastnar somliga föralltid. Alltid är man för smal eller stor i någon annans ögon, så bäst är väl att vara det man själv trivs med helt enkelt. Personligen tycker jag att skönhet ligger i en person och det spelar extremt liten roll om den personen går upp eller ner i vikt! Tack för en fantastisk blogg förresten, min dagliga inspiration! <3
March 20, 2012

andrea wegwarth: you look great!!!!!!!! every comment that differs just reflect envy!
March 20, 2012

Matilda: Du är en stark självständig kvinna som är värd det bästa. Strunta i alla skräpkommentarer och njut av ditt liv!!!
March 20, 2012

A M Madsen: Håller med alla härunder! Läser din blogg dagligen och du är fantastiskt vacker - folk är bara AVUNDSJUKA för att de inte ser ut som du och av ngn anledning försöker de bota sitt "självhat" genom att klampa ner på andra. Folk som skriver "gain some weight" tycker bara det för att de antagligen själva är överviktiga och skulle känna sig mer tillfreds om fler runtom dem också var överviktiga. Igen, avundsjuka is the word! Fortsätt med din fina blogg! Du verkar vara en jättetrevlig tjej och jag blir så ledsen och sur när folk skriver elaka kommentarer till dig här på bloggen och till alla andra som gör ett hårt jobb för att tillfredsställa sina läsare - helt gratis. You go girl!! Agnes
March 20, 2012

Jeanine Esberg: Håller med till 100%! Kunde inte sagt det bättre själv!
March 20, 2012

Agnes Hedberg: Kör på, du är grym. Kram
March 20, 2012

Veronica hallberg: Get the feeling. Är smal pga gener, om man råkar uttala sig om att man tränar så släpper folk kommentarer om att det är onödigt att träna, att man är sjukt smal. Man ska bara sluta lyssna på människor, folk är idioter. Lev ditt liv i din kropp, du är sjukt vacker! Kram på dig
March 20, 2012

Johanna: Du är snygg Emma! Kram.
March 20, 2012

Sandra Wahlbeck: Be strong!!
March 20, 2012

julia: Emma! Jag skulle jättegärna vilja veta vad låten som spelas i "stella in the morning" videon heter :)
March 20, 2012

Simone: Du er smuk og det gør folk misundelige. Håber, du bliver ved med at blogge på trods af de tarvelige kommentarer. Du er så inspirerende.
March 20, 2012

Amanda: Jag tycker att det står ganska klart att du inte är smal för att du hårdbantar, istället visar du ett sunt intresse för både mat och som häromdagen bakelser. Bra att du säger ifrån, jag tror många tror att de får säga dylika kommentarer till smala människor eftersom det redan omtalas i media, men å andra sidan är det ju oartigt att kommentera andras övervikt, konstigt tankesätt. Du är jättefin, i grund och botten är det mycket avundsjuka så bra att du inte tar åt dig, vi vet ju från inlägget om hur Stella räddade dig att du tar hand om dig själv.
March 20, 2012

Andrea: Tycker det är så hemskt att sådana kommentarer överhuvudtaget fälls! Är man smal är man sjukt smal - är man större är man fet. Jag förstår inte att det ska vara så svårt att förstå att människor ser olika ut, oavsett om det är ett medvetet val eller medfött. Alla är vi vackra på vart vårt vis, så länge man är nöjd med sig själv och mår bra borde man få se ut precis så som man själv vill! Go Emma!
March 20, 2012

nathalie: Vet precis vad du menar, har precis samma problem. Känns som att folk inte har förståelse för att man faktiskt kan vara smal utan att man har valt det själv. Sånt där irriterar mig så mycket! Kram.
March 20, 2012

Tuva: Svartvitt e så fint. Fler bilder på din snygga lugg!
March 20, 2012

Jennie: Du är duktig och framgångsrik. Dessutom snygg som få! Du vet säkert bäst själv hur du ska äta och leva för att må bra. Keep it up girl!
March 20, 2012

The many lives of Line: Jag tycker att du är söt som socker oavsett! Stor kram, Line
March 20, 2012

Related reading

Beauty — 6 September, 2021

They traded Tech for Bars – and launched Beauty Disrupted 

When learning that some 80 billion plastic shampoo and conditioner bottles are thrown in the bin annually, a lot of them ending up in our oceans, Alban Mayne and Svante Holm quit their successful careers in the tech industry to start Beauty Disrupted. Here's their story.

Beauty — 8 December, 2020

Radiant Skin with Plant-Based, Active Skincare Made Freshly in Sweden

OM-SE wants to provide you with simple tools to create your personalised made skincare cocktail. We ask co-founder Jenny Huurinainen how it's done.

Beauty — 22 October, 2020

The Making of a Sustainable and Inclusive Skincare Brand

"I've tried to create the skincare brand that I was looking for myself." We talk to founder of RDP Skincare Rebecca Dufour Partanen about launching her dream sustainable and inclusive skincare brand.

Beauty — 24 February, 2020

Get To Know Tautanz – A Conscious Brand for the Eco Bathroom

In the market for a little bathroom eco-upgrade? Check out the linen robes and handcrafted soaps from Tautanz.