Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


LAST DAY

Posted in Style
by Emma Elwin on 2 February, 2012

Jacka, Maison Scotch. Tröja, Wood Wood. Skinnbyxor och väska, H&M. Bälte, Isabel Marant. Skor, Don Donna.

Jacka, Maison Scotch. Tröja, Wood Wood. Skinnbyxor och väska, H&M. Bälte, Isabel Marant. Skor, Don Donna.


46 Comments

Elin_i_90: Det är väldigt svårt när det kommer till mode. Samtidigt som man vill vara unik är det få som har styrkan att vara det även när det gäller storlek. Jag har absolut ingen aning om din situation, men jag själv har otaligt många vänner som jobbar inom mode och får en snedvriden bild av sin kropp. Jobbar för mycket och tror att de kan leva på kaffe, cigg och gratisbubbel. Jag gillar verkligen din blogg och framförallt stil, men jag kan inte rå för att jag reagerar negativt på bilder som dessa. Men jag vill verkligen inte kritisera, däremot är det nog många beundrare här i kommentarsfältet som kommenterar angående din vikt för att de faktiskt är oroliga, inte för att de vill gotta sig i någons eventuella problem. Anyway, keep up the good work <3
February 6, 2012

elin: Men Emma. Hur mår du?
February 5, 2012

elin: Men Emma. Hur mår du?
February 5, 2012

Sandra Wahlbeck: riktigt snygg outfit!!
February 4, 2012

Ulrika: Jag förstår vad du menar och tänker att du har en poäng i den du skriver. Men, hur ska vi kunna belysa problematiken med det svåruppnådda och stundvis ohälsosamma viktidealet idag om vi inte får nämna vikt i media?
February 4, 2012

Julia: Om Emma råkat illa ut är det väl upp till henne att deala med det. Förstår inte varför tjejer måste påpeka varandra vikt över huvud taget. Sluta bara diskutera ämnet, det finns professionella människor som tar hand om det på ett vetenskapligt och akademiskt plan. Diskussion om vikt måste tas ur media sammanhang helt, spelar ingen roll om det är viktuppgång eller viktnedgång. Alla vet att ätstörningar existerar, men detta är som sagt inget som utomstående behöver lägga sig i. Mår Emma dåligt tror (antar) jag att Luke, hennes mamma, hennes pappa eller någon annan närstående redan lagt märke till detta, det är inget som hennes läsare behöver göra. Och som sagt, det kan lika väl vara så att Emma äter precis lika mycket som innan men motionerar mer. Vem som helst går ner i vikt om man intar samma antal kalorier per dag men går ut och gå 5 promenader istället för 1. Energi in, energi ut = enklaste ekvationen för viktnedgång. Tjejer skapar bara sina egna ideal, tjejer som påpekar hur smala andra tjejer är istället för att gemensamt hylla varandra kroppar hur dom än ser ut.
February 3, 2012

Ulrika: Det är inte meningen att verka nedlåtande. Men det är läskigt när någon som jobbar inom mode går ner så mycket i vikt på så kort tid. Det är en tuff bransch och svårt att stå emot trycket. Jag älskar mode och har själv ibland tänkt att jag är lite stor, något som egentligen inte är sant. Det är ett svårt ideal att leva upp till och samtidigt hålla sig inom ramen för det hälsosamma. När jag såg den här bilden blev jag lite rädd för att Emma kanske råkat illa ut. Hon är ju alltid fin ändå så klart. :-) Vi ska inte självklart inte påpeka andras vikt för mycket, men jag tror inte det skadar om vi påminner varandra om att man inte måste vara ursmal för att vara fashionabel. :-)
February 3, 2012

Maria: I'm glad it did, and thanks, it was a lovely party!:)
February 3, 2012

Julia: Nu tycker jag ni läsare är elaka. Det är ingens rätt att kommentera någons vikt oavsett om det handlar om nedgång eller uppgång. Tjejer ska stå enade med varandra och inte kommentera nedlåtande. Sen kanske ni borde tänka på att Emma skaffat hund och förmodligen får ca 5 x mer motion om dagen än innan. Keep that in mind.
February 3, 2012

Maria: Så snygg look! Du är helt klart den modebloggare som inspirerar mig mest! Tack!
February 3, 2012

Carol: you look ill, you lost so much weight. concerned about your health...
February 3, 2012

Mia: Du er nydelig! Lånte bildet ditt til min blogg jeg :)
February 3, 2012

Julia: Görsnygg! Och jag tycker inte du ser för smal ut, sådeså.
February 3, 2012

Isabelle: och en sak till, om det är denna tröja så undrar jag vilken storlek du har på din? i webbshopen finns bara XL kvar och det kanske blir lite för stort eftersom det är herrstorlek? otroligt tacksam om du vill svara! puss
February 3, 2012

Isabelle: du är min absoluta favoritbloggare och din stil är så underbart avslappnad och personlig, inte sådär överputsad och krystad som många andra "modemänniskors" stil brukar vara. jag måste bara fråga dig om tröjan från wood wood, är det denna? http://woodwood.dk/store/product/category-men-knitwear/wood-wood-telegraph-sweater-113556 har haft cravings efter den ända sedan jag såg den på dig första gången och den verkar så användbar och skön!
February 3, 2012

Alexandra: Ursnyggt! www.alexandrastyle.se
February 3, 2012

Caroline: Så fin!
February 3, 2012

Jenalyenns: love the look. the pants and shoes are great. http://jenalyenns.blogspot.com/
February 3, 2012

Ulrika Silver: Emma, nu har du blivit för tunn, det smärtar att se. :-(
February 2, 2012

Vänligen: Det här är ren vänlighet. Om du har ätproblem, sök hjälp. Det finns duktiga människor som arbetar på Stockholms Centrum för Ätstörningar. Vänligen Sara.
February 2, 2012

Idacederberg: Jag faschineras av dig Emma, du är lika snygg vad du än har på dig! Din stil är klockren. tack för en inspirerande blogg :)
February 2, 2012

Mypastyourblast.com: Så så fint!!! Jag säljer ett par svarta oanvända skinnbyxor på min blogg- gå gärna in och kolla!
February 2, 2012

Ediot: du ser helt fantastisk ut emma, vilken fin jacka o tröja x
February 2, 2012

Emma Elwin: Thank yoy so much Maria what you just said made me very happy! Hope the party i awesome! xx
February 2, 2012

Emma Elwin: Det är ganska gamla men jag tror inte att det skulle vara så svårt att hitta ett par liknade!
February 2, 2012

Hanna: Herregud va snyggt! Sen att du verkar vara så himla härlig gör ju bara att man inspireras ännu mer.
February 2, 2012

Maria: Vakker!
February 2, 2012

Elin: Skit snyggt!
February 2, 2012

Elin: Skit snyggt!
February 2, 2012

Elin: Skit snyggt!
February 2, 2012

Susanna: Jättesnyggt! Tycker du står för superbra stil och outfits, har flera bilder från din blogg i inspirationsmappen på datorn!
February 2, 2012

Ann: älskar byxorna! finns dom i buik eller är de helt enkelt ett par gamla?
February 2, 2012

Maria: Hi Emma - Refering to your former posts, I just want to say, that you are one of the people in the blogger world that inspires me the most. Maybe it's more exciting to look at someone wearing something Anna Dello Russo/avantgarde-ish, but that will only be for a second. In the end, it's the personal style that is interesting, and I think you have both a classic, beautiful and personal style. Also love your 70's vibe, and you always look great! Tonight I'm going to a fashionweek event, and of course I thought about what to wear; in the end I actually decided on a look inspired from something you've worn :) I hope you have a nice fashionweek!
February 2, 2012

Maria: Hi Emma - Refering to your former posts, I just want to say, that you are one of the people in the blogger world that inspires me the most. Maybe it's more exciting to look at someone wearing something Anna Dello Russo/avantgarde-ish, but that will only be for a second. In the end, it's the personal style that is interesting, and I think you have both a classic, beautiful and personal style. Also love your 70's vibe, and you always look great! Tonight I'm going to a fashionweek event, and of course I thought about what to wear; in the end I actually decided on a look inspired from something you've worn :) I hope you have a nice fashionweek!
February 2, 2012

hege: Kjempefint! :-)
February 2, 2012

hege: Kjempefint! :-)
February 2, 2012

Hilma: Svinsnyggt med lite baggy skinnbyxor, kommer ihåg när du postade att du var tvekis över det! Fino! Även om det såklart inte är något positivt om du magrat och att det är därför de sitter så, men å andra sidan kan det vara så att det finns andra anledningar :) Inspiration!
February 2, 2012

http://piffad.blogg.se: Du är så otroligt fin!!
February 2, 2012

Julia: wooow, denna bild. så himla himla fin är du. outfiten är perfektion!
February 2, 2012

Helena Erikson: Hej Emma! Ja hoppas du lyckats skaka av dig de fåniga kommentarerna om att din stil skulle vara tråkig! Ja tycker att de mest stilsäkra personerna är de som med små medel lyckas se helt rätt & trendiga ut. Och i det facket passar du verkligen in! Du är alltid sjukt snyggt klädd även om du bara ska ut på promenad med Stella (som för övrigt troligen är det sötaste jag sett) & slängt på dig nåt enkelt. Så fortsätt med din stil! Den är fabulous!!
February 2, 2012

Mia Elisa: Skorna var riktigt snygga! :)
February 2, 2012

Sofia: Du är så himla fin! Det går inte annat än att bara älska din blogg med alla fina bilder, inspirerande outfits och att även fast du inte är så personlig på bloggen lyser det igenom och gör den helt underbar. Fortsätt som du gör, du är grym!
February 2, 2012

nathalie - en modeblogg: Så fin när du ler!
February 2, 2012

Lina: love this look alot.. is the pants new? and is it an oversized fit or just to biig? i love it so much;)
February 2, 2012

Camilla: Du är så vacker, speciellt när du ler!
February 2, 2012

Camilla: Du är så vacker, speciellt när du ler!
February 2, 2012

Related reading

Style — 31 August, 2021

Make it last x Circulose Jacket

With deadstock Circulose® fabric and local production by Fugeetex, Make it last launches its first product– a timeless jacket reminding of the real luxury of fashion.

Style — 11 August, 2021

The 3 Hottest Brands at Copenhagen Fashion Week

These three brands are shortlisted for the Zalando Sustainability Award.

Style — 16 April, 2021

Amason: ”We send files, emails and animals”

With the release of the first single from their upcoming album (and a virtual release party tonight), Swedish band Amason teams up with adidas and the new, more sustainable Stan Smith. The space of which the iconic shoe enters is one where the love of nature takes center stage. Make it last talks to the band about why they always end up with the animals.

Style — 26 March, 2021

Stan Smith, Forever

Always iconic. Now more sustainable. We’re proudly partnering up with adidas to show you the next generation of sustainable takes on the storied Stan Smith silhouette.