Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


THIS INTERIOR OBSESSION

Posted in Style
by Emma Elwin on 22 November, 2011

Kan inte hjälpa det men jag är så sugen på att göra om här hemma. Först så tänkte jag att vi skulle kunna skaffa en loftsäng.  Men jag har inte hittat någon som passar en för rätt pris. Har ni några tips när det gäller just loftsängar? Eller är jag helt ute och cyklar med […]

Kan inte hjälpa det men jag är så sugen på att göra om här hemma. Först så tänkte jag att vi skulle kunna skaffa en loftsäng.  Men jag har inte hittat någon som passar en för rätt pris. Har ni några tips när det gäller just loftsängar? Eller är jag helt ute och cyklar med att vilja ha en loftis?


13 Comments

Karin_emilsson: Jag har en lite etta och köpet en loftsäng för ett tag sedan. Och jag ångrar mig inte en sekund. Världens bästa möbel! Jag köpte min från IKEA. En vanligt i vitt, Enkel och stilren. Tromsö heter den, har jag för mig. Runt 1500 kr för en 90 cm. Vad en på 140 kostar vet jag inte. Hoppas du hittar någon fin :)
December 7, 2011

Agge: Skulle inte du kunna tipsa om länkar till bra (och liknande dessa) inredningsbloggar/-hemsidor?
December 3, 2011

Fluff-Anna: Ska du ha loftsäng och ni är två måste den vara platsbyggd och stabil... Det finns inget mindre romantiskt än en "fristående" loftsäng som gungar och skramlar :-)
November 25, 2011

Pyret: Sover Stella i sängen med er? I så fall inte loftis - även om ni lyfter upp henne dit TÄNK om hon ramlar ner..?
November 24, 2011

Sara: Allra bäst blir det förstås om du designar den själv eller tillsammans med någon, och låter platsbygga den. Det kan vara lite meckigt om man inte är hantverkare, därför tycker jag att du mailar mig! Min sambo och jag har företag tillsammans, där en del av verksamheten är saker som denna. Min sambo har över tio års erfarenhet som snickare, och vi designar möbler tillsammans. Maila om det här låter intressant, så får du mer info i form av bilder, offerter osv. Ha det så bra så länge. :)
November 23, 2011

Josefin: Det är grymt med loftsäng om man har en etta. Det blir som ett litet sovrum, man kan hänga upp ett par tavlor och skapa ett personligt utrymme utan att det skär sig mot inredningen nedanför. Det jag gillar mest är att det tar bort känslan utav tonårsrum, att gäster sitter i sängen osv, i vår ålder känns sängen ganska privat. Tomrummet nedanför kan man göra till en walkincloset om man inte redan har en! Grymt som sagt, haha. ;) Passerby.blogg.se heter jag förresten!
November 23, 2011

alma: alltså köp inte en i järn för dom gnisslar så in i helvete. så tips kolla om de gnisslar mycket, för det ljudet kan bli väldigt osexigt i vissa situationer haha
November 22, 2011

Jen: Om du vill lägga ner lite mer pengar på den kan det kanske vara värt att satsa på någon sån här variant: http://www.ettrumtill.se/Ett_rum_till/Ett_rum_till.html
November 22, 2011

Kajsa: Jag bor med min sambo i en etta på ca 40 kvm. Iom att lägenheten har 4 m i takhöjd så är det Underbart med loftsäng! Speciellt när den är 160 m bred :) Skaffa en!
November 22, 2011

sofia: en loftsäng funkar om man inte har plats, alltså ingen plats alls, men själv skulle jag får klautrofobi af att sova så tätt på taket och sen vara rädd för att falla ner i sömnen (men så är jag väl kanske lite av en fegis :P ). Men har ni plats tycker jag det är finare men en vanlig säng.
November 22, 2011

Emma: jag har en loftsäng i min lilla etta och jag tycker det är helt fantastiskt! mysigt att klättra upp och komma undan lite tycker jag. min loftsäng har jag gjort tillsammans med min far. inte så värst svårt. den är fäst i väggen och med en lina i taket. har lltså inga ben. om du funderar på att göra en själv så kan jag skicka instruktioner.
November 22, 2011

: Loftsäng kan bli oerhört varmt, beroende på hur öppet den står och hur stor lägenheten är. Min pojkvän har en 1a på ca 30 kvm och hade en loftsäng inne i sovalkoven, det var inte skönt på sommaren :)
November 22, 2011

Rebecca: Hej! Jag har en loftsäng i trä med tillhörande hylla och skrivbord som jag tänkte bli av med. Bredd 120 cm. Hur låter det?:)
November 22, 2011

Related reading

Style — 31 August, 2021

Make it last x Circulose Jacket

Seven years into making Make it last, we’ve decided to launch our first product. This jacket is handmade in Laxå with fabric made with Circulose®. 


Style — 11 August, 2021

The 3 Hottest Brands at Copenhagen Fashion Week

These three brands are shortlisted for the Zalando Sustainability Award.

Style — 16 April, 2021

Amason: ”We send files, emails and animals”

With the release of the first single from their upcoming album (and a virtual release party tonight), Swedish band Amason teams up with adidas and the new, more sustainable Stan Smith. The space of which the iconic shoe enters is one where the love of nature takes center stage. Make it last talks to the band about why they always end up with the animals.

Style — 26 March, 2021

Stan Smith, Forever

Always iconic. Now more sustainable. We’re proudly partnering up with adidas to show you the next generation of sustainable takes on the storied Stan Smith silhouette.