Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


EN FIN OUTFITBILD

Posted in Life
by Emma Elwin on 9 May, 2011

Hade en riktig dipp idag, en riktig skitdag men gråtkalas och hela köret. Sparkade lite på mig själv när jag redan låg ner. Hatade mina korta ben med stora hobbit-fötter, förbannade mina röd pollensvullna ögon. Hatade att jag kände mig avundsjuk och misslyckad. De är i lägen som det här jag blir självkritiskt, tappar allt […]

Hade en riktig dipp idag, en riktig skitdag men gråtkalas och hela köret. Sparkade lite på mig själv när jag redan låg ner. Hatade mina korta ben med stora hobbit-fötter, förbannade mina röd pollensvullna ögon. Hatade att jag kände mig avundsjuk och misslyckad. De är i lägen som det här jag blir självkritiskt, tappar allt självförtroende som jag i vanliga fall lyckas inbilla mig själv att jag har. Frågor som konstant börja med ”Varför” dök upp i huvudet. Det mest har med utseende att göra, man blir lite knäpp när man konstant är omringat av vackra modeller, vänner med milslånga ben och en stilkänsla som skulle kunna få Franska Vouge att vända på huvudet. Blir arg över att jag sprungit runt i jeans och smutsig t-shirt hela dagen istället för nått som kunde resulterat i en fin outfitbild, vilket jag inser är SJUK patetiskt. Det ser säker ut som den här branschen bara innehållet glamour och lyx. Men för att vara helt ärlig så har jag tiden i den som sagt sparkat på mig själv. Vilket säker också har varit en fantastisk drivkraft, så länge man vet vad som är upp och ner. Är jätterädd för framtiden, och jag tror de är den som har spökat idag. De förändringar som kommer att hända snart. Att lämna något som känns tryggt och välkänt för något som nytt och främmande. Ska ta tjuren vid hornen på onsdag och sen får ni veta vad allt de här pladdret handlar om. Kommer nog bli väldigt spännande och det blir vad man gör det till!


No Comments

Related reading

Life — 17 May, 2020

Letar du efter färg med ambitiöst miljötänk att måla om ditt hem med?

Vi har förälskat oss i svenska Färgbygge.

Life — 9 March, 2020

Emma Olbers on Sustainability In the Furniture Design Industry — Is There Any?

Giving fashion a break to investigate sustainability in the booming business of furniture design. Expert help needed.

Life — 3 February, 2020

When All You Want to Do Is Hide Under a Pihl Strehl Throw

Winter is dragging on, and all we can think of is cuddling up inside under a cozy (and mindfully made) blanket. Enter interior design brand Pihl Strehl.

Life — 9 January, 2020

A Rookie’s Guide to Plant Incenses

What are the all-natural herb and wood incenses all about? We're finding out!