Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


Skin Treat – 100% Vegan Beauty

Posted in Beauty
by Emma Elwin on 18 September, 2018

Kicks won my heart over a few months back when I learned that you can return your old cosmetic waste – such as nail polish, perfume, hairspray and hair color – for recycling at most of their stores. Now they’ve just launched Skin Treat – a new vegan beauty brand with a distinct botanical philosophy that I was very happy to try out last week.

Skin Treat has created a highly effective series of body care made with potent organic ingredients from plant-based sources. They focus on tangible results and visible effects, delivering innovative formulas that are 100% vegan-friendly. The price is very agreeable too, I must say, and the recipes are optimized to be as natural as possible, whilst still fulfilling the high requirements for efficiency, quality and skin-friendliness. All products are paraben and sulphate free, and contain gentle yet effective cleansing agents.

The scent for the ‘Weightless Care’ series is perfect – I’d call it soapy chamomile meets fresh laundry – and in every way better than any perfume I’ve ever tried. My favorite product is the Replenishing Boost Body Butter Light – a smooth, buttery formula made with 97% natural content, like organic avocado oil and cocoa butter, and active naturals like guarana and açai. The lotion is light and makes the skin glow!

#skinntreat.com #kicks.se

Read more here!
Buy here!

In collaboration with Skin Treat.


3 Comments

Johanna Andersson: Hej! Vi skrev till Skin Treat och frågade om de nämnda ämnena. Här kommer deras svar, hoppas det är till någon hjälp! Inga SKIN TREAT produkter innehåller mikroplaster Det cirkulerar ett falskt rykte att SKIN TREAT Clear & Pure Enzyme peeling innehåller mikroplast vilket är helt felaktigt. Den ingrediens som gett upphov till ryktet är Acrylates Copolymer. Detta är inte en mikroplast enligt definition då den ej har en skrubbande, rengörande eller polerande effekt i produkten. Acrylates Copolymer har i produkten en förtjockande/gelande effekt och tillsätts för att hålla uppe silican/pimpstenen (naturliga skrubbkornen) och förhindra att de ej faller till botten. Acrylates Copolymer är hygroskopisk och löslig i vatten. Mikroplaster är olösliga i vatten och kan ej svälla och bilda geler. Alla Skin Treat-produkter är säkra att använda Alla Skin Treat-produkter är säkerhetsvärderade och bedömda som säkra att använda för konsument och produkterna innehåller väl kända och beprövade råvaror från kända leverantörer. Skin Treats produkter är tillverkade och producerade enligt den förordning som finns för kosmetiska produkter, EG 1223/2009. Om SLS SLS (Sodium Laureth Sulfate) är den vanligast förekommande tensiden som finns på marknaden i världen. I Skin Treats produkter har den till uppgift att löddra samt lösa fett och smuts. I koncentrerad form kan SLS, liksom alla tensider, ge upphov till hudirritation. Gällande de produkter i Skin Treats sortiment där SLS ingår är koncentrationen mycket låg. För att göra dessa formuleringar milda och hudvänliga finns även höga halter av bl. a glycerin, allantoin, betain, PEG-x och Sodium Lauroyl Glutamate. Om PEG PEG (Polyethylene Glycol) används ofta för att förhindra att produkter som består av vatten och fett separerar eller hjälper till att lösa parfymer för att göra tensid-formuleringar innehållande parfym klara istället för disiga. PEG-ämnen funkar också som återfettare i ex. flytande tvål och schampon samt att de har en mildrande effekt i SLS-produkter enligt ovan.Gällande de produkter i Skin Treats sortiment där PEG-ämnen ingår är koncentrationen låg och PEG-ämnena är adderade för att ge en viss känsla på huden, verka mildrande och återfettande men även för att ge specifik produkt ett önskvärt kosmetiskt utseende som tex transparens och viskositet. Risk för hudirritation är mycket liten men kan uppstå när PEG oxiderar (blir gammal), för att minska risken att detta sker se till att dessa produkter är väl förslutna efter användning. Produkterna som innehåller SLS och PEG Vidare är Skin Treats produkter, innehållande SLS och PEG, alla ”rinse-off” produkter vilket innebär att inga av dessa ingredienser ligger kvar på huden och kan irritera.
November 5, 2018

Johanna Andersson: Hi Angie, Thank you for your comment, we truly value your input. x MIL
October 1, 2018

angie: De där ingredienserna är ju skit. SLS i typ alla produkter, och mikroplast i deras skrubb. Dessutom PEG och annat skit i. Hur kan du ens rekommendera sådant här???
September 23, 2018

Related reading

Beauty — 24 February, 2020

Get To Know Tautanz – A Conscious Brand for the Eco Bathroom

In the market for a little bathroom eco-upgrade? Check out the linen robes and handcrafted soaps from Tautanz. 

Beauty — 23 January, 2020

Henné Organics Founder Laura Xiao Gives a Lip Care Crash Course

We bet we’re not the only ones suffering from dry and cracked lips this time of year, which is why we've brought in some expert help.

Beauty — 23 December, 2019

After a Year of Testing: These Are My Three Best SKIN TREAT Products

Emma is often asked to share her best Christmas gift ideas. Here's a safe one.

Beauty — 6 December, 2019

Rahua Co-Founder Anna Ayers On the Brand’s Do-Good Hero Ingredient (and More)

If you’re curious about the rahua oil, a champion of the Amazon rainforest, or just want some advice on hair care, this should be your weekend read!