Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


Organic Sunglasses

Posted in Style
by Emma Elwin on 18 October, 2017

Sunglasses, EoE. The book I browed from Columbine’s desk. 

I love these sunglasses from EoE’s sustainable eyewear collection that Meja (who also works at EoE) was sporting at the office today. The arches are designed in the North of Sweden and made by hand in the Italian Alps. They’re completely recyclable and biodegradable, which is great for both people and environment.
Phthalates are chemical substances used to soften plastic, and some of them are so toxic they’re banned from all toys and childcare articles. If you remove phthalates and instead use a longer curing process, you get a just as strong and flexible plastic (acetate). Cellulose acetate—a thermoplastic derived from wood pulp—is the material most often used in for example spectacles and toothbrushes. It’s that environmentally friendly kind that EoE uses in their organic collection.

The ones in the picture will hit the store this spring!


2 Comments

Emma Elwin: Hej Fanny! Tusen tack för ditt mejl!! Jag ska se till att vi fixar detta asap :) Ha en fin dag! Kram
October 19, 2017

Fanny: Hej Emma och tack för en fin blogg, du har verkligen inspirerat mig till att tänka mer hållbart och långsiktigt, i allt. Håller nu på att forma min egna "livsfilosofi", provar ut vilka kulörer jag passar i, vad som faktiskt klär mig och min kroppsform, och ja, försöker forma hela mitt tänk i utseende/klädselväg. Tack! Jag har en fråga: går det på något smart sätt gå till någon arkivfunktion på din blogg? Nu blir det så att jag får sitta och skrolla mig igenom sida för sida, och även om jag fortfarande älskar alla inlägg (och blir inspirerad på nytt) så skulle jag kanske vilja hitta inlägg från höstmånaderna när jag letar höstinpspiration, osv. . När jag även går in på "style inläggen och skrolla nedåt, och kanske klickar in på något inlägg, så kommer jag upp till toppen av sidan ige, vilket gör att jag får skrolla ner igen..Haha, hoppas du förstår. Kanske något som kunde förbättras? TACK IGEN för fin blogg!
October 18, 2017

Related reading

Style — 19 August, 2019

Brand to Watch: A Perfect Nomad

Discover A Perfect Nomad – a conscious resort wear brand that promotes ethical luxury and strives to make a positive impact.

Style — 16 August, 2019

Get the Latest News on Bukvy’s Organic "Vegan Leather" Bag Launch

Bukvy introduces an organic Cork Skin material and will crowdfund the new collection. We've got the details.

Style — 9 August, 2019

10 Sustainable Facts About Sneaker Brand Allbirds

We list the reasons why San Francisco-based sneaker brand Allbirds is an eco-friendly shoe choice.

Style — 7 August, 2019

Brand to Watch: RUS

Rarely (?!) has knitwear been this inspiring. Soon-to-launch brand RUS is taking the fall season must-have above and beyond.