Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


Ask Me Anything!

Posted in Life
by Emma Elwin on 16 May, 2017

Sofa, Blocket. Sofa cover, Bemz. Rug, Lauritz. Blanket, Åhléns.

Do you have any questions about sustainable fashion, food, organic beauty, baby stuff or maybe my favorite spots to find interior design second hand? Basically, ask anything you can think of. Fire away!


9 Comments

Corinne: Hur gör man en bedömning av hållbara material? Vet att många faktorer från produktion, underhåll av plagg samt livscykel och möjlighet till återvinning spelar in. Handlar alltid plagg från bra producenter som FilippaK och Dagmar men undrar ändå om det är bättre att välja deras organiska material som t ex ull istället för plagg av triacetate/polyesterblandning som kanske håller längre och kräver mindre omvårdnad. Om frågan låter förvirrad så är det för att jag också är förvirrad! Liten materialskola efterfrågas! Tack för en fin blogg!
May 22, 2017

A: Hur tänker du kring solskydd? Använder du solskydd i ansiktet dagligen och i så fall vilket?
May 21, 2017

Julia: Kan du tipsa om skomärke med sustainable-tänk där man skulle kunna hitta fina skor till sitt bröllop? :) Tack för all inspiration!
May 20, 2017

Lisa: Hej! Åh vad kul! Jag vill gärna höra lite av dina tankar kring konsumtion; hur tycker du att det påverkar dig att köpa bra grejer och att shoppa mindre? Jag har själv märkt att jag mår så mycket bättre av att se hållbarhet som en faktor när jag köper saker. Sedan undrar jag om du har något tips på märken som säljer bra underkläder som är snälla mot miljön? Tack för en fin blogg och instagram!! Kram
May 18, 2017

Molly: Bästa tips på fina barnkläder?
May 18, 2017

Maria S: Hej, Jag vill ha tips på hållbara och snygga träningskläder, jag vill köpa lite nytt. Jag klättrar, springer, är ibland på yoga och gym.. Vilket märke tycker du är bra? Jag behöver ganska hållbara och täckande kläder med tanke på klättringen.
May 17, 2017

Maria: Hej Emma! Jag väntar barn och vill gärna handla så mycket kläder second hand som möjligt. Har du några tips på bra butiker i Stockholm? Också till Anna nedan, jag kan rekommendera Pai Skincare för känslig hud. Helt ekologiskt och fantastisk kvalitet.
May 16, 2017

G: Vad är din hudvårdsrutin? Framförallt för ansiktet. Vilka produkter använder du och vilka andra varumärken rekommenderar du??
May 16, 2017

Anna: Har du något tips på ekologisk hudvård som är snäll mot känslig hud? Vill så gärna byta men när jag testat ekologiska märken så har huden reagerar. Sen undrar jag om du har tips på hårvård för ett typiskt skandinaviskt fint och tunt hår som behöver volym men samtidigt fukt. Sist men inte minst, hur lång tid tog det för dig att lära dig surfa och vad är det bästa med surfingen?
May 16, 2017

Related reading

Life — 18 June, 2018

Journal du Thé – the New Publication on Contemporary Tea Culture

Johanna Tagada and Tilmann S. Wendelstein explore ‘tea as a symbol for togetherness’.

Life — 17 June, 2018

The Ultimate Guide to Eco-Friendly Vacations

We've listed our best tips for eco-friendly and climate conscious vacationing.

Life — 12 June, 2018

Make it last Playlist June: Take Time To Talk

James Blake recently spoke about the strength of opening up and allowing oneself to be vulnerable. He opens this month’s Make it last playlist.

Life — 10 June, 2018

Bukowskis Now Offers a Curated Selection of Vintage Objects at Fixed Prices

Swedish auction house Bukowskis is launching a direct buy category with a carefully curated selection of vintage objects.