Jacka, Gemini

Tid kvar — Auktionen är avslutad

Högsta bud — 1200 kr

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


For spring

Posted in Buy less, choose well
by Emma Elwin on 16 March, 2017

If you’re looking for a pair of timeless shoes for spring, I know where you might find them. These beauties come from the Filippa K spring collection, and I fell instantly for them. I often get the question: “How do you shop more sustainably?”, and one of the tips I always give is that you shouldn’t buy anything that doesn’t match what you already have. My rule is that new buys has to go with at least 10 other things in my wardrobe, and these loafers actually match pretty much everything I own. What are your rules when it comes to shopping?


3 Comments

Julie: Hi Emma! I've been eyeing these loafers myself. Such a classic and timeless design! Are they true to size? Love how you paired them in the following post. xx
March 20, 2017

Anna: "Älskar du det?" Den frågan brukar jag och min kompis ställa oss när vi står och funderar på om vi skall eller inte skall köpa . Om man känner att man älskar produkten så kommer man också att använda den och ta vara på den. Då blir det ett medvetet och bra köp istället för något som man bara hade lust på just där.
March 19, 2017

Sara: Min regel utöver att det skall passa ihop med åtminstone några plagg i garderoben är att aldrig köpa polyester. Det utesluter ganska många plagg ( även från Filippa K som jag älskar) och gör det därför lätt att inte hoppa på trender och handla på impuls. Ibland önskar jag att jag kunde tumma på den regeln då ovissa plagg är alldeles underbart fina men det går bara inte, jag klarar inte av känslan sav polyester mot min kropp, det blir varmt på ett obehagligt sätt och alltid alltid statiskt.
March 16, 2017

Related reading

Buy less, choose well — 24 March, 2017

Brand to watch: RENLI SU

Like a blank canvas, Su's designs are stripped off a major narrative which is left to be weaved in by the wearer.

Buy less, choose well — 22 March, 2017

Recycled bag

For this summer's holiday in France, Emma's found her perfect bag companion—and it's not just any bag.

Buy less, choose well — 17 March, 2017

Brand to watch: Von Sono

With charged capital letters at its core, activist artisan label VON SONO has the final say.

Buy less, choose well — 7 March, 2017

Brand to watch: HELENAMANZANO

In protest of the ruling fashion calendar, HELENAMANZANO's AW17 lookbook was staged against a fake fashion show setting.