Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


For Spring

Posted in Style
by Emma Elwin on 16 March, 2017

If you’re looking for a pair of timeless shoes for spring, I know where you might find them. These beauties come from the Filippa K spring collection, and I fell instantly for them. I often get the question: “How do you shop more sustainably?”, and one of the tips I always give is that you shouldn’t buy anything that doesn’t match what you already have. My rule is that new buys has to go with at least 10 other things in my wardrobe, and these loafers actually match pretty much everything I own. What are your rules when it comes to shopping?


3 Comments

Julie: Hi Emma! I've been eyeing these loafers myself. Such a classic and timeless design! Are they true to size? Love how you paired them in the following post. xx
March 20, 2017

Anna: "Älskar du det?" Den frågan brukar jag och min kompis ställa oss när vi står och funderar på om vi skall eller inte skall köpa . Om man känner att man älskar produkten så kommer man också att använda den och ta vara på den. Då blir det ett medvetet och bra köp istället för något som man bara hade lust på just där.
March 19, 2017

Sara: Min regel utöver att det skall passa ihop med åtminstone några plagg i garderoben är att aldrig köpa polyester. Det utesluter ganska många plagg ( även från Filippa K som jag älskar) och gör det därför lätt att inte hoppa på trender och handla på impuls. Ibland önskar jag att jag kunde tumma på den regeln då ovissa plagg är alldeles underbart fina men det går bara inte, jag klarar inte av känslan sav polyester mot min kropp, det blir varmt på ett obehagligt sätt och alltid alltid statiskt.
March 16, 2017

Related reading

Style — 17 March, 2018

12 Perfect Pieces to Pack for Your Next Vacation

We're doing some imaginary packing with pieces from our favorite conscious brands.

Style — 16 March, 2018

The Spring Fashion Auction is Now Live at Bukowskis

Swedish auction house Bukowskis is presenting a curated collection of exclusive vintage designer fashion from the early ‘60s and onwards.

Style — 15 March, 2018

Brand to Watch: ISA NOY

New fine jewelry brand ISA NOY offers unique, handcrafted pieces made to order.

Style — 12 March, 2018

Meet Jaya Karlsson Who Models in Our Latest Photo Series

We talk to Jaya Karlsson—Stockholm-based visual artist and mother of two—who we shot for Make it last a couple of weeks back.