Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


For Spring

Posted in Style
by Emma Elwin on 16 March, 2017

If you’re looking for a pair of timeless shoes for spring, I know where you might find them. These beauties come from the Filippa K spring collection, and I fell instantly for them. I often get the question: “How do you shop more sustainably?”, and one of the tips I always give is that you shouldn’t buy anything that doesn’t match what you already have. My rule is that new buys has to go with at least 10 other things in my wardrobe, and these loafers actually match pretty much everything I own. What are your rules when it comes to shopping?


3 Comments

Julie: Hi Emma! I've been eyeing these loafers myself. Such a classic and timeless design! Are they true to size? Love how you paired them in the following post. xx
March 20, 2017

Anna: "Älskar du det?" Den frågan brukar jag och min kompis ställa oss när vi står och funderar på om vi skall eller inte skall köpa . Om man känner att man älskar produkten så kommer man också att använda den och ta vara på den. Då blir det ett medvetet och bra köp istället för något som man bara hade lust på just där.
March 19, 2017

Sara: Min regel utöver att det skall passa ihop med åtminstone några plagg i garderoben är att aldrig köpa polyester. Det utesluter ganska många plagg ( även från Filippa K som jag älskar) och gör det därför lätt att inte hoppa på trender och handla på impuls. Ibland önskar jag att jag kunde tumma på den regeln då ovissa plagg är alldeles underbart fina men det går bara inte, jag klarar inte av känslan sav polyester mot min kropp, det blir varmt på ett obehagligt sätt och alltid alltid statiskt.
March 16, 2017

Related reading

Style — 25 May, 2018

Current Obsession: Jeweler Sofia Eriksson’s Stainless Steel Exam Project

For her master's exam project, Stockholm-based jeweler and crafts student Sofia Eriksson created a small collection of stainless steel jewelry. We got all the details.

Style — 24 May, 2018

My Laura Lombardi Hoops

Laura Lombardi makes the perfect hoops and sees her work as an exercise in sustainability.

Style — 24 May, 2018

Elin Larsson's Quick Recap of the Most Important Fashion Sustainability Event of the Year

Elin Larsson, Sustainability Director at Filippa K, visited Copenhagen last week to discuss sustainability in fashion with top stakeholders from all over the world. Here, she shares her most important insights.

Style — 23 May, 2018

Brand to Watch: TOME

When talking about ethical fashion brand TOME, words like ‘diversity’ and ‘inclusiveness’ are likely to come up.