Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


Reminder

Posted in Beauty
by Emma Elwin on 17 October, 2016

This is my belly and it doesn't look like it used too. It doesn't look like today's beautiful standards say it should look like.

This is my belly and it doesn’t look like it used too. It doesn’t look like today’s beautiful standards say it should look like. I can’t believe how scary it is and how vulnerable I feel to show you this picture. Why?

 

There are days when I hate this belly. When I’m embarrassed about it, days when I hide it even for myself under shaping underwear and tight jeans as if they would make it go away. There are days when I think it looks more like a huge raisin rather then a belly. Days when I think of what would be the easiest way to “restore” it to what it use to look like. Restore it in to the what a belly SHOULD look like.

 

But there are some days, not so many but still some, when I think it doesn’t look too bad. Some times I even like the look of my new soft wrinkled skin. It reminds me of when Dylan and I where one and shared everything.

 

I hate that somehow I have gotten this twisted thought of what a belly should look like programmed in my brain. I hope there will come a day when women are not fed with the idea of that a mother’s body is something that needs to be fixed, something that needs to be restored. That stretch marks is not something you should be ashamed of. I hope there will be a day when each belly can look different and still be beautiful in everybody’s eyes. And most importantly in the eyes of the person that the belly is attached to. And I am going to work my ass off to beat some sense in to my brain to make it see how beautiful my new mother belly truly is.

 

And everyday I will try to love and not despise my new body. And remind myself of the miracle that the female body is and how that to me is true beauty. Some people might said that this is a picture too private to share. But if we only get fed with images of the “perfect” body we won’t get anywhere.


112 Comments

Kate: Thank you so much for this post
January 19, 2018

Alexis: Yes!!! My tummy looks like a road map after two pregnancies- one of them a twin pregnancy! I wear a bikini and sometimes get stares. I'd love a nice smooth stomach but I have to remind myself that they are my baby stripes and they are a sign of what my body is made to do which is so much more beautiful and meaningful than what the projected 'ideal' body is! Thank you for posting this Emma. You've inspired me to do the same on my blog xxx
August 30, 2017

Christel: Vill bli som du när jag blir stor!
December 3, 2016

Ellen: DU ÄR FANTASTISK. VI BEHÖVER FLER SOM DIG.
December 2, 2016

Aleksandra: Wow Emma,bravo?? I respect your blog now even morr when so sincere. Thank you.
December 2, 2016

Nella: Tänkt på ditt inlägg i flera dagar och ville bara säga Tack för att du använder din blogg till något så viktigt! Vi är många tjejer som känner igen oss..Kärlek till dig!
October 26, 2016

Sara: Emma, Du verkar vara en sån fantastisk kvinna. Vacker på utsidan och insidan. Det här inlägget berörde mig verkligen. Känner igen mig så mycket i dina tankar. Tack för att orkade dela.
October 25, 2016

Evon: It is just beautiful! and you are amazing!
October 25, 2016

Ann: I think you're really amazing, This photo is so beautiful and brave. We live in this "re-touched" world and lose touch with reality and it's really unhealthy. Thanks for sharing. Love your blog <3 Ann
October 25, 2016

Benedikte: Love everything about this <3
October 22, 2016

Malin: Du har ju en helt fantastisk mage! Jag själv har fått tre underbara barn och min platta mage är ett minne blott. Bristningar över hela! Men, jag orkar inte bry mig. Det enda jag bryr mig om är att stolt visa upp den, så att både mina barn och andra kan få en sann bild över hur en kropp ser ut när den har varit så fantastisk att den har kunnat bära tre barn. Stor kram till fina dig!
October 22, 2016

Ola Westlin: Du skriver " Den påminner mig om den tid när jag och min son var ett och delade allting." Vilken helt underbar beskrivning. Din mage är det vackraste du äger och delar med din son. Den ska du bära med dig genom livet med stolthet. Tack Emma
October 22, 2016

Anders Hjalmarson: ?
October 21, 2016

Emma: Starkt och fint! Jag brottas med exakt samma tankar (och skrynkliga mage) som du! Fantastiskt fint! Detta berör och stärker många! Heja dig och din vackra mage!
October 21, 2016

Liina: Du är modig och vacker! Tack för att du vågade dela detta inlägg!
October 21, 2016

Emma: ❤️
October 21, 2016

Te: Så viktigt! Ärlighet i det offentliga rummet är så viktigt!! Tack, blev genuint väldigt glad av detta inlägg.
October 20, 2016

Johanna: Alltså heja dig Emma!! Tack för det du gör för oss alla (kvinnor OCH män, flickor och pojkar). Längtar till den dag då bilder som denna är normen även "officiellt" och du är en av dem som gör att vi närmar oss det läget!! Tack igen!!
October 20, 2016

Maija: Heier på sånne som deg! <3
October 20, 2016

Julia: Thank you. I had my baby 6 months ago and my belly looks very much like yours. I am having a hard time adjusting to it. It is taking a lot of time and effort, not to reclaim the "perfect" abs I used to be so proud of, but to own and learn to love my body as it is now. How tyrannical the image culture we live in is never as palpable as when we give birth. All of a sudden very little about us fits into the norm anymore. When we embrace it, it is extremely liberating, I find. Good luck, and keep on loving!
October 20, 2016

Mia: That is one beautyful belly you've got there!
October 20, 2016

Elin: ❤️
October 20, 2016

Åshild: Takk for at du deler <3
October 20, 2016

Karen James: Hello from Australia I have just discovered this wonderful site. Your belly is very beautiful. I have had two children both pregnancies went to 42 weeks so my belly was very stretched. Over time I grew to accept my tummy and nearly every night I massage my body with almond oil. I find it very soothing and the act of massaging my own body in a way helps me love and appreciate it.
October 20, 2016

Benedikte: Fantastisk❤️ Takk for at du deler dette!!
October 20, 2016

Ingrid: Du är helt fantastisk! Så vacker på alla sätt!
October 19, 2016

Trilling Mamman: Träffade mig rakt i ❤️ Och gav mig lite styrka för dagen! Väldigt vackert skrivet, tack
October 19, 2016

Moa: Så fin mage och så fint skrivet! Min son är nu 8 månader och tycker om att gosa in sitt ansikte i min något mjukare mage! Det känns faktiskt fint att han tycker om den, trots/tack vare mjukhet.
October 19, 2016

Anna: What a sad person you are. If you don't care, why read? Please just turn your computer off and turn your anger and resentment towards someone who deserves it. You yourself perhaps?
October 19, 2016

Anna: Vad modig du är! Och vad extra viktigt, tänker jag, att du - som många ser upp till - kanske framför allt, eller delvis på grund av din "yta" (missförstå mig rätt) vågar. Och vet du. Det kommer att blekna. Men aldrig försvinna. För det finns ju inga undermedel. Det vet vi ju. Och jag förstår så att du bara ogillar det så vissa dagar. Men så tänker jag att du också tänker - de flesta dagar - att tänk vad du fick i utbyte. Din lille pojke. Och även om inte linjerna försvinner helt, så bleknar de... i takt med att lillkillen växer :)
October 19, 2016

Sara: Så fantastiskt modigt av dig att dela med dig med en erfarenhet som vi många delar! Du är en av de vackraste människorna jag vet och att just Du la upp den här bilden betyder mkt ❤️
October 19, 2016

Isabelle: Merci pour avoir partage tant d'intimite avec nous.il faut de la force et...vous devez en avoir pour deux.la photo est magnifique et en la voyant ,j'ai ressenti physiquement le bonheur que j'avais eu d'etre enceinte. Ce sont des femmes comme vous que je veux comme modele. MERCI!
October 19, 2016

Pia: Jag började gråta när jag läste din text. Så fantastiskt bra att du lägger ut denna bild och text. Verkligen en tankeställare att vara nöjd med sin kropp. Vidrigt hur man ska tillbaka till sin "normala" kropp så fort som möjligt efter en graviditet. Kram till dig
October 19, 2016

Elin: Sååå bra att du skriver detta inlägg!! Tänk att du fött en underbar son. En kropp är en kropp, inte livet! Du är fin som du är! Kram kram
October 19, 2016

Cass: Your post made me tearful and my heart ache. Your belly is beautiful and it performed a miracle! I feel your pain when I look at my own body, my belly and breasts will never look the same. And yet I want to be proud of it and I want to feel confidence when I am naked in front of my daughter. Let's let go and feel good in our own skin. Thank you for sharing : )
October 19, 2016

Sophie: Så jävla stark och fin du e! <3 Så himla himla viktigt att få se sånna här fina bilder, att få se att kroppar ser olika ut. Tack för att du vågat stå upp mot samhällets knäppa normer och får mig och många andra att må bättre, det är värt så mkt! <3
October 19, 2016

Isabel: Hi wonderful woman! Thank you for sharing, caring and being real. Our bodies are real and beautiful. We should all own our tiger stripes, as I'd like to call it. We birthed a miracle and only for that already, we are magic! Indeed, we should all work our asses of (even when it's not easy) to love ourselves, no mater what! Namaste X
October 19, 2016

Sara: Emma! Så fint, så viktigt och så modigt! Heja dig och allt du gör för att förändra världen till en liten bättre sådan ♥
October 19, 2016

Emma: Så fint skrivet Emma! Alla är vi vackra precis som vi är!
October 19, 2016

Emelie: Så viktigt budskap! Jag hatade som gammal bulimiker att bli gravid, man märkte att en ätstörning aldrig går över till 100% och att det finns sjuka hjärnspöken kvar. Sen föddes min bebis, världens finaste och jag var så fräsch och fysiskt bibehållen efter förlossningen. Och där insåg jag hur grym min kropp är och att det yttre är irrelevant. (Har haft såna insikter massa gånger men i andra situationer...) sen kom vi hem från BB och vi kunde gå promenader helt obehindrat, knyta skor och allting var toppen! Men sen kolla man på bilder av en själv med världens mest perfekta lilla bebis oxå jag, nån som såg svullen och plufsig ut och där kom hjärnspöket igen... Har själv liknande känslor som dig , som du förstår, MEN vi är bättre än att ha ångest över nåt så irrelevant som utseende. Vi ska ju lära våra söner att det är insidan som räknas, för så är det ju! Och det måste vi börja med redan nu, för vi är bättre och förtjänar bättre än nån irrelevant hets och ångest. ❤️
October 19, 2016

Eliza: Thank you, takk!
October 19, 2016

Riham: ? Thank you for showing, writing and sharing :) You have a beautiful belly that has a story to tell, that carried and gave home to a helpless human. Be proud!
October 19, 2016

Emma: Dear Somuchwhining, You completely missed my point and my reason for posting this? Like Marie wrote it seams to be a lot of women who want to see more of these kind of pictures. But since you feel this about me I see no reason to keep this conversation going. Also I don't see any reason for you to ever come back to this corner of the World Wide Web which is a win win for both of us, wouldn't you say? I mean you are probably super busy anyway make this earth a friendlier place! Thanks!
October 19, 2016

Marie: Judging by all this comments a LOT of women actually do care. So please keep your ignorant mean thoughts to yourself! Or go see a shrink, it might do you good.
October 19, 2016

Marie: Jag hoppas att du inte är tillsammans med honom längre.
October 19, 2016

SoMuchWhining: You are forgetting something important; no one cares and you dont have to show your stomack to people. You write like this is a huge problem, like you have no choice but to walk around naked and let everyone see you. And that`s crap, you decide. You want to show off yourself, ok, do that. Look at the text you wrote, you`re just telling yourself over and over that you are ok and not ugly. And that`s fine, but no one cares. There`s 7 billion people on the planet but yeah, the world just cant get enough of you. You egotistical, confused little girl. Go be happy with yourself or be sad, no one cares either way. You are not the center of the universe, you are a useless pile of crap, just like the rest of us.
October 19, 2016

Marika: ÅÅÅÅÅ TAAAAAACK EMMA för detta inlägget!!! Jag brottas med exakt samma just nu. Jag fick nästan tårar i ögonen när jag såg din mage på Instagram. Bara känslan att känna att jag är inte ensam!! Även om jag så klart VET så klart att alla inte har en platt mage med tight perfekt hud. Men det pratas ju aldrig om detta! Eller def inte visas upp. SÅ TACK!!!! Din mage är super vacker!! Ditt barn skulle inte finnas utan din fantastiska mage.
October 18, 2016

Mia: Tack för at du lyfter detta ämne och visar en liten del av verkligheten! Modigt och fint gjort!
October 18, 2016

Moa: Tusen tack för ett ärligt och fantastiskt inlägg. Jag brottas själv med komplex för min kropp och sådana här inlägg betyder så mycket! Heja!
October 18, 2016

Sara: ❤️❤️❤️
October 18, 2016

Maria: Tänk att kvinnor skämts för hur kroppen kan bli efter en graviditet. Att gå obemärkt genom livet är en utopi. Jag var 21 år när jag födde mitt första barn och pappan till dottern hånade mig dygnet runt för några hormonstrimlor på magen. Det är 30 år sen jag bar bikini. Så tack för ditt mod ????
October 18, 2016

Saima: ????????
October 18, 2016

Frauke: So brave and well said, dearest Emma. Hats off to you!
October 18, 2016

sari: Underbart inlägg!! Tror att det är många som kan känna igen sig, du är fin som du är! <3
October 18, 2016

Maria: Thank you for this. I too am a new mother and feeling sad about my post-baby body. Such comfort in knowing I am not alone!
October 18, 2016

H: Bästa inlägget du någonsin publicerat! Heja dig!
October 18, 2016

Marie: Du ÄR så fantastisk Emma! Jag är 10 år äldre än dig och väntar mitt tredje barn och du både inspirerar och imponerar på mig. I den ytliga, perfekta bloggvärlden sticker du ut och vågar gå andra vägar, vilket säger mig att du är både modig och klok. Jag förstår precis den vånda du känner för din kropp. Men tänk på att det också har med förändringen att göra. Du är van vid att din kropp ser ut på ett visst sätt och helt plötsligt gör den det inte länge. Jag hade kvar plagg från min tonår upp till jag var 32. Helt plötsligt passade de inte länge. Höfter och bröstkorg var bredare. Men när jag hade vant mig så spelade det inte någon roll. Idag är jag helt sjukt stolt över min kropp. Den har burit två barn, de mest fantastiska individer jag känner. Och den har återhämtat sig och blivit stark igen. Bär dina ränder med stolthet, de är både vackra och kvinnliga. De syns bara inte så ofta i korkade modemagasin!
October 18, 2016

Wendy: Dear Emma, You are so brave! Not to share the picture because I think it looks perfectly normal after giving birth, you are brave because you are sharing your thoughts an insecurities. I recently gave birth to a little girl and my body has changed as well. Sometimes I feel insecure and it reminds me of the time when my body changed to become an adult- I wanted to hide the hairs growing and I felt so ashamed. And sometimes I don't care what my body looks like, I feel so strong because it is capable of growing another human being. Dylan will find you the most beautiful woman on earth- until he's 12 of course and starts to hate his parents ??
October 18, 2016

simone: så himla bra och viktigt inlägg. Och du lika stark och fin som alltid! <3
October 18, 2016

Ellinor: Tack för att du delar. Det är så svårt. Jag valde att avbryta min graviditet i somras. Jag klarade inte tanken på att inte se ut som jag alltid gjort, platt och slät. Graviditeten var planerad men så fort förändringarna började synas gick det inte. Det stärker att du skriver. Klarar du det så kanske jag också kan nå dit en dag.
October 18, 2016

Paula: Emma this made me cry, because it's actually a huge relief to me that you are prepared to share this image with us, and it takes nothing whatsoever away from how beautiful and strong you are. It reminds me as a mother to do the same, to accept the changes to my body that babies and age inevitably bring and to realise that we are not perfect but we are still beautiful...because we are! What is perfect are the little lives we hold in our arms, and how lucky we are when we are able to keep them safe. We need to step away from the media and instead look into our little babies eyes and take in the sheer joy of their little smiles. You are just the bestest Emma X
October 18, 2016

Maria: Även jag brottas med detta efter två barn och jag vill tacka dig innerligt för att du skriver om det här! Så otroligt viktigt för alla oss som matas med ideal om hur en kvinnokropp ska se ut. <3
October 18, 2016

Vega: Thank you for sharing! I look forward to the day I get pregnant and will see my body change while creating a miracle.
October 18, 2016

Elin eriksson: Emma, så modigt och värdefullt att du delar med dig. Tack.Jag ligger i denna stund med min 3 månader lilla dotter på magen och vilar samtidigt som jag funderar just på hur magisk kroppen är. Hon låg liksom bara för 3 månader sedan i magen istället för på och min kropp har gjort henne. Och den där magen, det är inte bara en mage, det är den bästa av jäsugnar som finns. 'Man ska bara vara glad att man har den, att den funkar och öva sig på att tycka om den i sin nya skrud. Tack magen och tack Emma!
October 18, 2016

Carolina: Kära Emma, jag är i vecka 7 och jag har redan börjat noja mig inför min kropp efter graviditeten. SÅ onödigt! Tack för att du dela med dig, du är så fin! Man ser verkligen styrka och kärlek av din mage. Hoppas jag också ser ut så när jag får träffa mitt barn <3
October 18, 2016

Anna: What you write is so true, it is terrifying how the conventional ideals of beauty are etched so deep and so difficult to fight, although we know that they do not make any sense at all. You are Beautiful Emma!!
October 18, 2016

sarah: This is it! Thank you for being real! I commented on your post about stretchmarks and I think its important that we women do not shame the bodies that carry an feeds children and Its not our "fault" in getting too big during the pregnancy or not moisturising enough....!
October 18, 2016

Katarina: Såg på fullaste allvar bara en otroligt vacker mage på denna bild. Inte ur ett "den har burit ett mirakel"-perspektiv eller liknande, utan helt enkelt vacker. Själv tränar jag en del nu efter två graviditeter - för att orka med vardagen och må bra, INTE för att följa någon sorts skönhetsideal, kan tilläggas. Och min mage kan se ut precis hur som helst. Ena dagen relativt platt, andra dagen som en liten ballong. Skulle vilja påstå att jag känner mig lika vacker båda dagarna, men så långt har jag än så länge dessvärre inte kommit.
October 18, 2016

AM: TACK! Du är världens modigaste och bästa människa! Så otroligt fint inlägg! TACK TACK TACK!!!
October 18, 2016

Anna: Så fint, Emma! Håller med om att det är läskigt att dela med sig men att du som är en förebild för så många gör det såhär ärligt & bra betyder massor. Det är bara genom just öppenhet & icke-rädsla förändring kan ske. Du är, om ens möjligt, till och med vackrare nu. Kram! Anna
October 18, 2016

ullis: Hej Emma! Tack för att du visar vägen för alla oss kvinnor. Jag blir jätterörd av din text och får energi av den! Din blogg är den enda som på riktigt ger inspiration både till mig som människa och till mig som modeintresserad. Och detta utan att ge samma "jag är en loser"-känsla som många andra bloggar ger som endast visar upp glättiga delar av 100% sponsrade liv. Din blogg både kommer man till och lämnar med en positiv och glad känsla i kropp och själ.
October 18, 2016

Anonym: Som min mage, fast min är snäppet degigare (trots smal i övrigt). Jag har en otroligt ambivalent känsla kring min mage. Å ena sidan: kunde inte bry mig mindre. Privat, så att säga. Å andra sidan: skulle inte komma på tanken att visa mig i bikini och fick på riktigt ångest när tjejgänget skulle boka in spadag. Vill liksom inte att de ska titta på mig och tycka synd om mig, tycka att jag är misslyckad.
October 18, 2016

Zzn: It IS beautifull. It looks like the marbly flashes if light that you can see in the swimming pool, when the sun light is reflected by the water onto the base of the pool or the walls.
October 18, 2016

Emelie: Fint och viktigt inlägg! Tack för att du delar med dig.
October 18, 2016

Tove: Vackra modiga Emma. Du har burit ett barn ovh detta är resultatet. Förstår att det inte är lätt men lär dig älska din nya kropp spm har kunnat ge er en son. Du är perfekt. Hade fler vågat visa sanningen hade vi inte trott att alla magar är "perfekta" efter graviditet. Hejja dig!
October 18, 2016

Carmen G: När jag läste detta rörde det mitt hjärta! Jag plågar också mig själv med att jag inte har min platta mage, att midjan inte riktigt återhämtad sig och fettet på rumpan och lår består, men så skriver du: "It reminds me of when Dylan and I where one and shared everything" och ja, det är bara detta som behövs och jag blir tårögd, det är okej, min kropp har lämnat ett minne av en fantastisk tid tillsammans med min dotter och jag kanske borde hylla det och beundra det istället för att hata det. Tack Emma!
October 18, 2016

Sara: Tack för ett fint och ärligt inlägg. ♡
October 18, 2016

Jen: Så fin & underbar, du inspirerar! Tack!
October 17, 2016

Eléonore Dock: Thank you for this picture ! YOU are beautiful !
October 17, 2016

Line: Modig og nydelig er du! Du har de riktige prioriteringene og er et svært godt forbilde for kvinner. Takk <3
October 17, 2016

KONSTANTINA: Thank you so much for sharing your thoughts, this is such a real and honest posts. Keep up the great work. Namaste :)
October 17, 2016

Nina: Thank you! I am pregnant right now and especially for posts like this you are an inspiration.
October 17, 2016

Sassa: Så modigt! Så vacker! Så inspirerande! Heja dig ❤️
October 17, 2016

Christine: Strongt Emma! Så viktig bild! Din blogg och de flesta andra modebloggar har tidigare "matat" mitt kroppsförakt med en överrepresentation av "perfekta" (läs underviktiga) kroppar. Men med den här bilden gör du någonting viktigt - du "matar" i stället min snällhet mot mig själv och kroppen. Gissar att det finns andra som upplever liknande av responsen att döma. Tänk att en bild med lite hud kan göra så mycket! Jag är full av beundran inför att du väljer att använda din påverkansmakt på det här sättet!
October 17, 2016

Bea: Och jag ser bara en alldeles fantastiskt fin mage som har samlat på sig vackra erfarenhetsmärken och som har burit på ett LIV! Vinnarmage <3
October 17, 2016

B: Wow. Tack
October 17, 2016

Ellen Dixdotter: Så fint Emma! Vackert och kvinnligt. Och min mage ser ungefär likadan ut ;) Kram!
October 17, 2016

Anna: Alltså kärlek, bara bara kärlek!
October 17, 2016

Camilla Kirstine: I think your belly is something of the most beautiful in the world. I'm only 20 years and have no kids. But my mothers stomach looks like yours, and I have always loved it so much and found it very beautiful!! And also I have also loved to lay my head on her stomach and feel how soft and warm it is. I think my mothers belly is amazing - and your belly looks just as amazing. Hope I will have a belly just as amazing as yours when I have my own kids!
October 17, 2016

Hanna: Heja dig! ❤️
October 17, 2016

Linn: Sorry Ninna but you have totally missed the message here...
October 17, 2016

Natalie: You look amazing and I am so happy you decided to share this picture- very brave! I am 5 month pregnant now and it is taking some time to get used to my body changing so much but it's for the best thing in the world so I am trying not to focus on the superficial. It is very hard but post like these definitely help and will help change people's mindset. Love your blog.
October 17, 2016

Sofia | The Nordic Kitchen: Du är så jäkla fin på alla sätt och din kropp är fantastisk för att ha burit på världens gulligaste lilla kille i nio månader. Du och alla andra ascoola mammor där ute ska vara megastolta över era vrålsnygga russinmagar. Att skriva att du är modig som vågar visa din mage såhär är så fel det bara kan bli (varför ska man behöva vara modig att visa sin mage?). Men eftersom vi matas med ideal om hur en mage ska se ut tror vi att man måste skämmas om man har en mage som inte ser ut som det idealet. Så, det här är månadens, kanske årets, viktigaste inlägg. Du är grym Emma! <3
October 17, 2016

Abi: So so brave. Thank you! You have done a service to all womankind. And you are beautiful, and I'm sure your husband loves you even more now that you are the mother of his child, stretch marks and all!
October 17, 2016

Jessica: Din mage är så fin! Min bebis kom i juli och jag ser likadan ut. Jag skäms inte över min kropp överhuvudtaget, är bara stolt över vad den klarat av ?
October 17, 2016

Elsa: Emma, du är så fin och bäst. Tack för inspirationen. <3
October 17, 2016

Sarah: ❤️
October 17, 2016

Jennifer: Vilket fantastiskt och ärligt inlägg! Har själv mycket bristningar på magen efter graviditeten och känner mig inte ofta så nöjd över dom. Vilket man egentligen borde vara. De finns ju där av en helt underbar anledning. Så himla fint att du la ut bilden. Du är jätte fin!
October 17, 2016

Tina: Så underbart! Tack! Vi har så grymma kroppar som dessutom ger och det ljuvligaste man kan få. Kroppen: en lekplats med hjälp av vilken vi får uppleva livet!
October 17, 2016

Johanna: WOW! Så starkt. Och så välbehövt inlägg. Blev väldigt rörd av detta. Sen vet jag inte vad Ninna här ovan menar med "everything good comes with a price". Syftet är ju att visa att det är ett felvridet ideal som samhället strävar mot, inte en uppoffring från detta ideal man gör när man får barn.
October 17, 2016

Klara: <3
October 17, 2016

Ninna: Don't panic and don't worry. Your body need at least a year to recover. You have carried a miracle for nine months. It will take the same time to become (almost) as before. Everything good comes with a price.
October 17, 2016

Malin: Åh, så vackert! Som mamma till två flickor önskar jag inget heller än att de ska växa upp i en värld där skönhetsidealen inte endast premierar ungdomlighet utan "spår av liv i alla dess former". Vill att de besparas ångesten av att sträva efter det ouppnåeliga och känslan av att aldrig vara nöjda. Sådana här inlägg gör att jag faktiskt känner hopp. Heja dig! <3
October 17, 2016

Liselotte: I had an operation earlier this year (to save my life, so a good one), and my belly at first looked scary. Now around 9 month later, it looks so much more like it did before. I have a scar (20 cm long) from my belly button and all the way down, but it is pink now and it reminds me how the surgeon worked miracles. You have a miracle to show for it too!
October 17, 2016

Lovisa: så fint! jag jobbade på en kvinnojour i somras och en av kvinnorna hade så dåligt självförtroende på grund av sina bristningar. hon var bara 24 år och jag ville få henne att förstå att hon har hela livet framför sig och att hon var vacker. Jag visade och förklarade för henne att jättemånga kvinnor ser precis ut som hon. Till slut vågade hon bada på stranden i bikini med sin son, det var sommarens bästa dag.
October 17, 2016

tina: vackert ju! var stolt över den fantastiska grej magen och du varit med om!
October 17, 2016

Cecilia: Hurra för bra och viktigt inlägg! Har en 14 månaders och min mage ser definitivt inte ut som innan. Vilket är helt rimligt då den liksom innehållit en fantastisk unge! De enda post graviditetsmagar som syns är de som inte visar några spår av att ha varit utvidgade till tredubbel storlek så allt som breddar bilden på en efter förlossning-mage är så härligt att se.
October 17, 2016

Claudia: <3!!!!!!
October 17, 2016

Anna: Vilket fint och ärligt inlägg! Så skönt att läsa detta nu då jag själv brottas med exakt samma sak. Borde veta bättre men tankarna skenar iväg när jag ser min mage i spegeln. Hoppas också finna ro i att min mage ser annorlunda ut efter att ha burit tre fantastiska barn. Heja dig!
October 17, 2016

Sonja: <3
October 17, 2016

Mel: Det är så bra att du skriver detta! Detta är vackert, inget att skämmas över! Det är så viktigt att du skriver om det på detta sätt, berättar hur svårt du tycker det är men att du kämpar med att ändra din syn på vad som är vackert inte med att få tillbaka din gamla mage! Det kanske kommer ändå men det är så viktigt att ifrågasätta dagens skönhetsideal och inte bara eftersträva dom. Så imponerad av att du delade detta :)
October 17, 2016

Nathalie: Vilket modigt och viktigt inlägg. Heja dig! ❤️
October 17, 2016

Related reading

Beauty — 6 September, 2021

They traded Tech for Bars – and launched Beauty Disrupted 

When learning that some 80 billion plastic shampoo and conditioner bottles are thrown in the bin annually, a lot of them ending up in our oceans, Alban Mayne and Svante Holm quit their successful careers in the tech industry to start Beauty Disrupted. Here's their story.

Beauty — 8 December, 2020

Radiant Skin with Plant-Based, Active Skincare Made Freshly in Sweden

OM-SE wants to provide you with simple tools to create your personalised made skincare cocktail. We ask co-founder Jenny Huurinainen how it's done.

Beauty — 22 October, 2020

The Making of a Sustainable and Inclusive Skincare Brand

"I've tried to create the skincare brand that I was looking for myself." We talk to founder of RDP Skincare Rebecca Dufour Partanen about launching her dream sustainable and inclusive skincare brand.

Beauty — 24 February, 2020

Get To Know Tautanz – A Conscious Brand for the Eco Bathroom

In the market for a little bathroom eco-upgrade? Check out the linen robes and handcrafted soaps from Tautanz.