Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


Sneak peek

Posted in Life
by Emma Elwin on 21 June, 2016

Emma is excited about an upcoming Make it last project.

Here is a little sneak peek of what is to come here on Make it last this fall. Can you guess what it might be?

367A2231

Shoes, Balenciaga. Shoe polish and brush, Tangent GC.


2 Comments

Linda: Till Jenny, Skinn/mocka/läder produkter tillverkas idag i princip bara av slaktdjur. (bortsett från udda päls, reptil och dylikt). Majoriteten av djurhållningen av slaktdjur i Europa regleras för djurens bästa (under omständigheterna), 3 partskontroller görs löpande. Skinn/läder produkter har en längre hållbarhet än produkter i textil, gummi och plast "låtsas-skinn". Skinn/mocka/läderprodukter går att vårda över tid med ex läderbalsam/fett och därmed förlänga livslängden. Slutligen kräver textil enorma miljö och energiresurser för att produceras och majoriteten av det "låtsas-skinn" eller immitationsläder som finns på marknaden är producerat av olja som råvara. Min uppfattning är att det viktigaste är att försöka "göra så gott man kan"- och fatta så bra och långsiktiga beslut man möjligt kan. Det är ALLTID bättre än att bli handlingsförlamad för att man inte tycker man gör tillräckligt och därmed inte göra någonting alls.
June 27, 2016

Jenny: Hej! En sak jag undrar över.. Du lägger ofta ut saker från Djurens Rätt på din facebook om hur djur behandlas osv.. Att det är väldigt hemskt. Men du bär ändå djurprodukter, alltså skinnskor m.m.. De produkterna kommer ju ifrån djur som har behandlats som skit. Visst, ibland kan det komma ifrån djur som man dessutom tar köttet ifrån, men ibland inte. Att fortsätta köpa produkter som har skinn, visar ju att den marknaden hela tiden blir större, att efterfrågan av sådana produkter finns. Finns väldigt mkt fina skor som inte är gjorda av skinn.
June 21, 2016

Related reading

Life — 24 April, 2018

Giorgia Eugenia Goggi of Masseria Moroseta: I Want To Give Our Guests The Best Ingredients Available In Our Territory

Masseria Moroseta is an eco-friendly white stone farmhouse with six rooms and a restaurant located just off the Puglian coastline. Its chef, Giorgia Eugenia Goggi, shares her cooking philosophy – and her best meatballs.

Life — 24 April, 2018

Today Is Fashion Revolution Day, Read These Survivors' Stories And Ask #WhoMadeYourClothes

Today, brands and producers are encouraged to respond to the hashtag #whomadeyourclothes with the hashtag #imadeyourclothes and to demonstrate transparency in their supply chain.

Life — 6 April, 2018

Make it last Playlist: So Many Ideas!

Moods and ideas all over the place is how to best describe Make it last's April playlist.

Life — 28 March, 2018

Three Things I've Learned About Decorating

Emma shares three things to look for when decorating your hallway.