Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


Linseed paint

Posted in Life
by Emma Elwin on 30 January, 2016

Emma Elwin started her journey to detox her apartment today.

Today we are doing some work on the apartment! Since I am trying to do a detox on all the materials that we have here I just bought this linseed oil paint today. So in a minute it is time for our baseboards to get a make over. The linseed oil that I got is a better choice than Acrylic paint. Research shows a strong link between asthma, various new allergies, and other airway diseases. Here is a new study conducted by a USA, Swedish and German research team completed in 2010. The conclusion was that Acrylic paint and other material containing acrylic can be very dangerous. So of the benefits with buying linseed oil is that flax can be grown and does not have a bad impact on our environment and resources. Linseed oil decomposes naturally without leaving harmful residues in nature and the linseed Oil can be applied without addition of solvent.


4 Comments

Frida: P.S. Linoljesåpa är perfekta allt-i-allo-såpan att ha hemma. Skura golv, få bort fläckar på möbler osv. ;)
February 1, 2016

Frida: Vi använder genomgående linoljefärg i vår stuga. För bara några år sedan tyckte folk vi var galna, för att använda färgen samt att det behövs ett dygn emellan lager. Men det är ju värt det, på så många sätt! Och liksom de ovan vill jag säga grattis till den nya familjemedlemmen som är på väg. Jag har också följt din blogg i hur många år som helest och det är så kul att se fler bloggare och inspiratörer boosta idén om att grönt är framtiden. // Frida
February 1, 2016

Julia: Grattis till utökning! Och snälla visa resultatet av detoxen!
January 31, 2016

Ida: Hej Emma. Vill börja med att säga grattis!! Fantastiskt att ni ska bli fler. Jag har följt din blogg under ett par år och måste säga att din "nya" inriktning mot grönt, hållbart och naturligt är helt fantastisk! Är själv gravid och väldigt intresserad av hälsa. Ser med spänning framemot liknande tips som dessa! Kram Ida
January 31, 2016

Related reading

Life — 22 February, 2019

A Rookie’s Guide to Plant Incenses

What are the all-natural herb and wood incenses all about? We're finding out!

Life — 21 February, 2019

We’ve Got the Details on Granit’s First Furniture Collection

Granit’s multifunctional furniture series "Modulär" aims to bring simplicity and functionalism into our homes.

Life — 19 February, 2019

Extinction Rebellion Disrupt ‘Business as Usual’ at London Fashion Week

Climate change campaigners Extinction Rebellion demand the British Fashion Council declare a climate emergency.

Life — 18 February, 2019

Spirit and Solace at The Coven’s Table

Beatriz Botaya Figueras of The Coven’s Table on finding magic with food through ritual and plant based potions.