Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


Linseed paint

Posted in Life
by Emma Elwin on 30 January, 2016

Emma Elwin started her journey to detox her apartment today.

Today we are doing some work on the apartment! Since I am trying to do a detox on all the materials that we have here I just bought this linseed oil paint today. So in a minute it is time for our baseboards to get a make over. The linseed oil that I got is a better choice than Acrylic paint. Research shows a strong link between asthma, various new allergies, and other airway diseases. Here is a new study conducted by a USA, Swedish and German research team completed in 2010. The conclusion was that Acrylic paint and other material containing acrylic can be very dangerous. So of the benefits with buying linseed oil is that flax can be grown and does not have a bad impact on our environment and resources. Linseed oil decomposes naturally without leaving harmful residues in nature and the linseed Oil can be applied without addition of solvent.


4 Comments

Frida: P.S. Linoljesåpa är perfekta allt-i-allo-såpan att ha hemma. Skura golv, få bort fläckar på möbler osv. ;)
February 1, 2016

Frida: Vi använder genomgående linoljefärg i vår stuga. För bara några år sedan tyckte folk vi var galna, för att använda färgen samt att det behövs ett dygn emellan lager. Men det är ju värt det, på så många sätt! Och liksom de ovan vill jag säga grattis till den nya familjemedlemmen som är på väg. Jag har också följt din blogg i hur många år som helest och det är så kul att se fler bloggare och inspiratörer boosta idén om att grönt är framtiden. // Frida
February 1, 2016

Julia: Grattis till utökning! Och snälla visa resultatet av detoxen!
January 31, 2016

Ida: Hej Emma. Vill börja med att säga grattis!! Fantastiskt att ni ska bli fler. Jag har följt din blogg under ett par år och måste säga att din "nya" inriktning mot grönt, hållbart och naturligt är helt fantastisk! Är själv gravid och väldigt intresserad av hälsa. Ser med spänning framemot liknande tips som dessa! Kram Ida
January 31, 2016

Related reading

Life — 12 November, 2018

Postcard Teas on Small Tea

Talking with Postcard Teas, the first tea company to put the makers’ name and location on all 60 of their teas.

Life — 10 November, 2018

Editor’s Pick: Coffee or Tea?

Have you given any thought to how you make your coffee and tea? Here are some things to consider.

Life — 8 November, 2018

Make it last Playlist: Listener's Block

Just like writers get writer's block, music connoisseur Sian Rowe recently experienced a listener's block. This is what came after.

Life — 8 November, 2018

A More Sustainable Home – Skanska Nya Hem

We share our best tips for a sustainable lifestyle with Skanska Nya Hem.