Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


H&M CONSCIOUS DENIM

Posted in Style
by Emma Elwin on 16 September, 2014

Jag blev verkligen så glad när jag fick reda på att H&M skapat en denimkollektion som till vis del består av återvunnet material. I kollektionen kommer ni se allt från det perfekta blå jeansen till en riktigt snygg lumberjacka. Här har ni två av mina favoritlooks från kollektionen. Som jeanstjejen nummer ett känns det grymt […]

Jag blev verkligen så glad när jag fick reda på att H&M skapat en denimkollektion som till vis del består av återvunnet material. I kollektionen kommer ni se allt från det perfekta blå jeansen till en riktigt snygg lumberjacka. Här har ni två av mina favoritlooks från kollektionen. Som jeanstjejen nummer ett känns det grymt att kunna hitta ett par jeans som man vet att det inte använts massa onödigt vatten för att tvätta eller kemikalier vid infärgningen. H&M har tagit hjälp av Jeanologica att rangordnar vatten- och energianvändningen vid tvättprocesser, och plaggen i H&M Conscious Denim-kollektionen uppnår högsta standard enligt Jeanologicas skala.
H&M-Conscous-Denim_1En annan sak som är grymt med kollektionen är att plaggen i kollektionen är märkta med H&Ms Clever Care-etikett, som guidar till hur man tar hand om sina plagg på ett så hållbart sätt som möjligt. De är också märkta med information om Conscious-kvaliteerna, som är graderade utifrån miljöpåverkan. Ytterligare ett steg i rätt riktning! Ni hittar kollektionen i butik den andra oktober.

Make it last in collaboration with H&M


5 Comments

In My Dreams: This is great!! www.inmydreams.ca/
September 17, 2014

Fargo: Även alla Monkis kläder har clever care-etiketter, plus att deras basic-sortiment numera är tillverkade i miljövänliga material. Kolla efter monki cares-etiketten!
September 16, 2014

Ida: Kolla in Nudie också, dom gör bra grejer med jeans! http://www.nudiejeans.com/#productionguide
September 16, 2014

jessica sofie: Grymt bra, älskar den andra looken!
September 16, 2014

m: Alla plagg från H&M är märkt med clever care-etikett i tvättrådet, vilket är toppen!
September 16, 2014

Related reading

Style — 12 September, 2019

By Malene Birger Made with Care – Here’s How We Wear It

Made With Care is By Malene Birger’s first fully sustainable capsule collection. Make it last's Emma Elwin shows you how to wear it.

Style — 10 September, 2019

BITE Studios Widens Reach via Net-a-Porter

As part of the Net-a-Porter mentorship program The Vanguard, Swedish-British BITE Studios is highlighted as "a small label with great potential in the luxury fashion sector".

Style — 9 September, 2019

KICKS Quest To Collect Cosmetic Waste Continues

KICKS quest to help minimise the environmental footprint of beauty products continues with plans to expand the popular cosmetic waste initiative. Make it last has the latest news.

Style — 2 September, 2019

3 Top Reads This Week

What's new in the field of sustainable fashion? We've got you covered.