Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


MAGISKA GALICIEN

Posted in Life
by Emma Elwin on 25 August, 2014

Emma loves Galicien!

IMG_0423 kopieraHär kommer alla mina bilder från Galicien. Eller Magicien som vi kallade det under veckan. Galicien är vad jag skulle kalla Spaniens Norrland; kanske den mest orörda delen av Spanien. Den känslan drabbar en verkligen när man åker runt i bergen och den täta barrskogen, i jakt på dagens första vågor i de fjordliknande vikarna. IMG_0453 kopieraJag och en av min närmsta vänner Josefin bokade en surfresa med Surfakademin i augusti. Det blev bara en veckas semester den här sommaren – men oj vilken vecka det blev! Jag har aldrig känt mig så utvilad och glad efter en semester. Här har ni en väldigt nöjd Emma som vaknat upp till en fantastisk utsikt, får på grönbete och en kopp kaffe bryggd av fina Johanna. IMG_0435 kopieraÖver allt i Galicien växer stora buskar av Hortensia. En av mina absoluta favoritblommor. IMG_0443 kopiera (kopia)Här har ni vårt hus. Nummer 13 med världens underbaraste utsikt. Utanför huset stod bilarna med alla surfbrädorna parkerade. IMG_0450Ingen av oss har tidigare åkt på gruppresor med människor vi inte känner sedan tidigare, och under veckan blir vi glatt överraskade över hur underbar stämning och fina människor vi lär känna. På resan är alla i blandade åldrar, med olika bakgrund och yrken. Jag får veta att den yngsta deltagaren som åkt på resa med Surfakademin genom åren är femåriga Molly, medan den äldsta är 75-åriga Charles. Den jag kommer närmast under resan är Maria, tio år. Här har ni älskade Josefin som gjorde den här resan så himla fin. IMG_0869Första morgonen vaknar vi upp till att grannens getter betar i hagen bredvid huset. Luften är kristallklar och frukosten står serverad när vi kommer ner till köket. Det blir en stor skål Acai som innehåller allt man behöver för att orka med en dags surf.  Johanna har bakat scones och gjorde egen müsli och Acai.IMG_0482Efter frukosten var det dags för samling på hotellet där några av gästerna bode. Alla fick presentera sig. Prova ut våtdräkter och sen bar det av till stranden Pantin. IMG_0512Galiciens landskap påminner lite om Skottland eller Irland, med 600 meter höga klippor som möter Atlanten. Men den lilla by vi bor i känns typisk sydeuropeisk, med gubbar och gummor som sitter på uteserveringarna och skvallrar till sent på kvällarna. Stan är liten och mysig, med en flod som slingrar sig igenom den. Det känns lite som att man rest tillbaka 50 år i tiden.  Det här är en av de många vackra utsikterna som man åker förbi i jakten på vågor. IMG_0524Vi bor i ett hus utanför stan och vägen dit är slingrig, i uppförsbacke, kantad av små stugor och tät skog. Man har stora odlingar av eukalyptus häromkring, vilket fyller lungorna av en frisk mintig doft. När man äntligen kommer upp på höjden möts man av en av det vackraste utsikterna jag någonsin sett. Vassa klippor möter havet och horisonten som nästan flyter ihop. Det är något speciellt med att åka runt med en massa brädor på biltaket. Önska att man kunde ha det så här hemma i Stockholm också.IMG_0534Frank kunde inte få nog av Galicien och surfen så han bokade om sin hemresa två gånger.IMG_0559Efter att ha sett den här utsikten måste jag säga att jag var väldigt sugen på att göra desamma.  IMG_0484 kopieraFin utsikt och en linne klädd Jens.IMG_2271Väl på stranden går Alexander och Johan igenom do’s och dont’s och vi delas upp i två grupper. En för nybörjare som håller sig lite närmre stranden och en grupp som håller till på utsidan där vågorna är lite större. IMG_2394Känsla man får när man tar första vågen för veckan är nästintill obeskrivlig. Lycka och adrenalin blandas och man kan inte sluta le.IMG_2393Under veckan får man tips, råd och feedback från instruktörerna som man hänger med i vattnet.IMG_2463Då och då dansar Surfakadmins grundare Jens och Peter graciöst förbi på en våg och man får en otrolig inspiration till att paddla lite hårdare för att ta nästa våg. IMG_2699Surfakademin har något de kallar för stå upp-garanti, som hittills aldrig ens varit aktuell att diskutera, då alla surfakademiker lyckats stå upp under sin resa. Alla i instruktörsteamet är internationellt certifierade livräddare och surfinstruktörer. Det känns tryggt de dagar som havet är lite rörigare än vanligt. IMG_2346Här har ni Peter smyger fram på brädan som en katt. Jag som bara surfat shortboard tidigare är helt longboard-frälst.

IMG_0790Efter 6 timmar i vattnet var man ganska sugen på att grilla och att kura in sig en stor stickad tröja.IMG_0575After surf-hänget tillbringas med att grilla på tomten, följt av fantastiska middagar i solnedgången. IMG_0589Det blev mycket grillade grönsaker och färsk fisk under veckan.IMG_0582Här har ni Jakob med en kall öl i väntan på middagen.IMG_0604Och de fantastiskt goda småpaprikorna. IMG_2262Här har ni en väldigt nöjd Tobias under pizzakvällen.IMG_2628Kvällarna avrundas på grannens stenmur med en flaska rött från en av traktens vinodlare, med utsikt över det blanka havet och horisonten. IMG_2611Lugnet man hittade här är något jag hoppas kunna hålla kvar vid tills nästa resa. IMG_0478En av mina favoritstunder var resan till och från stranden, som var en resa med musik, skämt och den här typen av vyer. IMG_2314Här har ni Jens & Peter som är grundarna till Akademin på väg ner till vattnet. IMG_2703Om det är något jag lärt mig av surfen så är de att köra 50+ på solskyddsfaktorn. Så här snygg blir man då. IMG_2707Min bästa kompis Maria som inte surfade den dagen hade zinkstiftet i mössan. IMG_0760 kopieraJag fick låna Jens gamla bräda som kallades “Polkan”. Ni anar inte hur mycket jag saknar att sitta och guppa på henne i väntan på nästa set vågor. IMG_2527Måste också visa er den här bilden på Marias storebror Olle. Kolla in det leendet! Det sägs att den som vinner i surf är den som har de största leendet. Grattis Olle! IMG_0825Efter en vecka med massa surf, skratt och gott sällskap var det dags för avslutnings middagen på Carmen och Luis hotell. Det blev som ni ser skaldjur.

IMG_0817Massa gott vin.

IMG_0798Bläckfisk.

IMG_0751Till alla fina människor jag lärt känna under veckan i Galicien vill jag bara säga TACK och vi ses i höst i Biarritz.

 

 


7 Comments

Julia: Så fint!
August 28, 2014

Jessika: vilket magiskt inlägg! fantastiskt inspirerande och snyggt gjort.
August 26, 2014

In My Dreams: Your pictures are amazing. I just learnt how to surf and I can not wait to go again!! www.inmydreams.ca/
August 26, 2014

Emma Elwin: Pantin is the name of one of the beaches we were surfing at!
August 25, 2014

Emma Elwin: Galicien!
August 25, 2014

Sofie: Så fint, Emma!
August 25, 2014

rebelle: hi Emma! this is such a wonderful place - i love your pics! would you please let me know where this Little paradise is to be found? as i cannot understand the text...:( thank you!!!
August 25, 2014

Related reading

Life — 19 July, 2018

Creative Director Celine Aagaard Sends Love from Spain

We asked Celine Aagaard, founder and creative director of soon-to-launch fashion brand Envelope1976, to send us a postcard form her summer travels.

Life — 17 July, 2018

3 Delicious Vegan and Gluten Free Ice Cream Recipes by Cashew Kitchen

Upon discovering this crazy good looking avocado popsicle over at Cashew Kitchen, we asked Agnes Gällhagen if she would share the recipes with us.

Life — 16 July, 2018

At Coucoo Grands Cépages, Time Loses Its Meaning

Coucoo Grands Cépages’ wooden cabins are designed to immerse guests in nature.

Life — 15 July, 2018

Make it last Co-Founder Lisa Corneliusson Sends Love from Ibiza

We just got a postcard from Lisa, living calm island life on beautiful Ibiza.