Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


FYRA SNABBA MED JOEL BORG

Posted in Life
by Emma Elwin on 7 August, 2014

Nu är jag äntligen på plats i fin Göteborg! Inför Way out west passade jag på att fråga en av hjärnorna bakom festivalen Joel Borg hur de ser på hållbarhet. En fråga som ligger Way out west skaparna varmt om hjärtat. Way out west har alltid haft miljö och hållbarhet som fokus. Hur kom kopplingen […]

joel-21Nu är jag äntligen på plats i fin Göteborg! Inför Way out west passade jag på att fråga en av hjärnorna bakom festivalen Joel Borg hur de ser på hållbarhet. En fråga som ligger Way out west skaparna varmt om hjärtat.

Way out west har alltid haft miljö och hållbarhet som fokus. Hur kom kopplingen mellan musikfestival och hållbarhet till för er?
Båda delarna ligger oss som jobbar med festivalen nära om hjärtat. Koppling mellan budskap och musik är ju historiskt sett fint hopkopplat och om vi med hjälp av just nåt positivt stort och fint som Way Out West även kan förmedla ut saker som är viktiga så kändes det som win/win.

Vad är det viktigaste för er när de kommer till att skapa en festival som är snäll mot miljön?
Att fokus alltid ligger på att positivt lyfta budskapet och att festen alltid är i fokus så att säga. Visa att det går att köra all in, käka bra och ha kul men samtidigt som vi inte tär för mycket på saker och ting (förutom oss själva kanske då..)

Har ni fått mycket motstånd i er strävan efter en grönare festival?
Ja. Jo. Men även mycket pepp!

Tillsist en fråga som har med musik att göra, vilket band ser du mest fram emot under festivalen?
Jaakko Eino Kalevi, Silvana Imam, Mac DeMarco och The Growlers.

 


1 Comment

Musikpanelen special: WOW! | Rodeo: Just nu: […] de vågat satsa lite mer på ny r’n’b, rap och klubbmusik, bokar massor av tjejer och steppar upp miljösatsningen. En medveten festival på flera olika och bra sätt!    M.I.A. för några år sen var en ganska […]
August 7, 2014

Related reading

Life — 3 February, 2020

When All You Want to Do Is Hide Under a Pihl Strehl Throw

Winter is dragging on, and all we can think of is cuddling up inside under a cozy (and mindfully made) blanket. Enter interior design brand Pihl Strehl.

Life — 9 January, 2020

A Rookie’s Guide to Plant Incenses

What are the all-natural herb and wood incenses all about? We're finding out!

Life — 27 December, 2019

The Sustainable New Year’s Resolutions We Should All Be Making

Let 2020 be your greenest year yet: Read our 10 best tips for how to make it happen!

Life — 19 December, 2019

Editor’s Pick: 15 Make It Last-Approved Holiday Gifts

In search of the perfect present? Browse our selection of eco-friendly, plastic-free, recycled or otherwise great holiday gifts.