Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


#WEEKENDINSPIRATION

Posted in Style
by Emma Elwin on 12 July, 2014

En sak jag ska försöka mig på i höst är att ha växter hemma. Har otroligt o-gröna fingrar. Så nu behöver jag lite tips på växter som är snygga (helst inte kaktus) som är lätta att hålla vid liv.

IMG_9652-kopiera

En sak jag ska försöka mig på i höst är att ha växter hemma. Har otroligt o-gröna fingrar. Så nu behöver jag lite tips på växter som är snygga (helst inte kaktus) som är lätta att hålla vid liv.


7 Comments

Paulina: Klättersparris :)
July 23, 2014

Joy: Jag säger bara en sak; IKEA! Billigt, lättskött och mycket grönt!
July 21, 2014

eleidiel: Du måste kolla upp växten fittonia, eller "nervblad" som de kallas. Så jäkla grafiska blad och kommer i många olika färger. De ska vara lite kinkiga att ta hand om pga behöver mycket vatten och luftfuktighet. Jag har sjukt ogröna fingrar och har mina två i ett växthus (fatta snyggt i nån glaskupa!) och de mår svinbra därinne och har växt sig jättestora och fina. Fittonia alltså -- kolla kolla!
July 14, 2014

T: Själv satsar jag på ett apelsinträd och paprikaplantor i fönstret och murgröna (utan den hemska kransen) längre in i hemmet... Är själv hemskt dålig på bra nybörjarplantor, men kan varmt rekommendera "solveigsdotter"på instagram för grym blomsterinspiration! Hon verkar ha flera lättskötta sorter hos sig. Lycka till!
July 14, 2014

Ann-Charlotte: Garderobsblomma! Klarar i princip allt - ja, du hör ju bara på namnet!
July 13, 2014

Annika: alltså, de flesta suckulenter tål ju mycket och kan vara fina att se på, men annars gillar jag en växt som jag tror heter Elefantöra på svenska och Alocasia på latin. Fin och tålig den också.
July 12, 2014

Sandra: Det beror helt på vad du har för läge på fönsterna, dvs mycket ljus eller inte, vad du kan ha för växter. Ofta går det att ha sådant man tycker om ändå och kan vänja växten vid just det läget man har, men det bästa är att kolla upp det. Jag tycker du ska börja med en grönbladig växt (alltså en som inte blommar) i sovrummet som förbättrar luften, t.ex. en "sansevieria trifasciata" (svärmorstunga) eller någon typ av "calathea" (finns både stora och små) eller en monstera (min favvo). Dessa trivs bäst en bit in i rummet och inte i direkt sol. Jag skulle kunna skriva en hel uppsats i ämnet men jag tycker att du ska gå på känsla och inte välja växter som är trendiga, för många sådana är inte anpassade efter inomhusklimatet eller ens Sveriges klimat (t.ex. fikon och ginkoträd är jättesvåra att övervintra om man inte har växthus). Hur som helst, du kan maila mig om du vill ha mer hjälp - eller gå in på min blogg: blueberryroad.blogg.se Kram S
July 12, 2014

Related reading

Style — 22 August, 2019

What’s the Difference Between Viscose, Modal and Lyocell? We’re Finding Out!

Up for a long read? Wood-based textile fibers viscose, modal and lyocell are not all eco-friendly. Here's what sets them apart.

Style — 19 August, 2019

Brand to Watch: A Perfect Nomad

Discover A Perfect Nomad – a conscious resort wear brand that promotes ethical luxury and strives to make a positive impact.

Style — 16 August, 2019

Get the Latest News on Bukvy’s Organic "Vegan Leather" Bag Launch

Bukvy introduces an organic Cork Skin material and will crowdfund the new collection. We've got the details.

Style — 9 August, 2019

10 Sustainable Facts About Sneaker Brand Allbirds

We list the reasons why San Francisco-based sneaker brand Allbirds is an eco-friendly shoe choice.