Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


#WEEKENDINSPIRATION

Posted in Style
by Emma Elwin on 12 July, 2014

En sak jag ska försöka mig på i höst är att ha växter hemma. Har otroligt o-gröna fingrar. Så nu behöver jag lite tips på växter som är snygga (helst inte kaktus) som är lätta att hålla vid liv.

IMG_9652-kopiera

En sak jag ska försöka mig på i höst är att ha växter hemma. Har otroligt o-gröna fingrar. Så nu behöver jag lite tips på växter som är snygga (helst inte kaktus) som är lätta att hålla vid liv.


7 Comments

Paulina: Klättersparris :)
July 23, 2014

Joy: Jag säger bara en sak; IKEA! Billigt, lättskött och mycket grönt!
July 21, 2014

eleidiel: Du måste kolla upp växten fittonia, eller "nervblad" som de kallas. Så jäkla grafiska blad och kommer i många olika färger. De ska vara lite kinkiga att ta hand om pga behöver mycket vatten och luftfuktighet. Jag har sjukt ogröna fingrar och har mina två i ett växthus (fatta snyggt i nån glaskupa!) och de mår svinbra därinne och har växt sig jättestora och fina. Fittonia alltså -- kolla kolla!
July 14, 2014

T: Själv satsar jag på ett apelsinträd och paprikaplantor i fönstret och murgröna (utan den hemska kransen) längre in i hemmet... Är själv hemskt dålig på bra nybörjarplantor, men kan varmt rekommendera "solveigsdotter"på instagram för grym blomsterinspiration! Hon verkar ha flera lättskötta sorter hos sig. Lycka till!
July 14, 2014

Ann-Charlotte: Garderobsblomma! Klarar i princip allt - ja, du hör ju bara på namnet!
July 13, 2014

Annika: alltså, de flesta suckulenter tål ju mycket och kan vara fina att se på, men annars gillar jag en växt som jag tror heter Elefantöra på svenska och Alocasia på latin. Fin och tålig den också.
July 12, 2014

Sandra: Det beror helt på vad du har för läge på fönsterna, dvs mycket ljus eller inte, vad du kan ha för växter. Ofta går det att ha sådant man tycker om ändå och kan vänja växten vid just det läget man har, men det bästa är att kolla upp det. Jag tycker du ska börja med en grönbladig växt (alltså en som inte blommar) i sovrummet som förbättrar luften, t.ex. en "sansevieria trifasciata" (svärmorstunga) eller någon typ av "calathea" (finns både stora och små) eller en monstera (min favvo). Dessa trivs bäst en bit in i rummet och inte i direkt sol. Jag skulle kunna skriva en hel uppsats i ämnet men jag tycker att du ska gå på känsla och inte välja växter som är trendiga, för många sådana är inte anpassade efter inomhusklimatet eller ens Sveriges klimat (t.ex. fikon och ginkoträd är jättesvåra att övervintra om man inte har växthus). Hur som helst, du kan maila mig om du vill ha mer hjälp - eller gå in på min blogg: blueberryroad.blogg.se Kram S
July 12, 2014

Related reading

Style — 10 August, 2020

Brand to Watch: Isa Boulder

We're obsessed with Isa Boulder's 'Hardcore Handmades' and cannot wait to see what's next.

Style — 8 July, 2020

Justice For People and Planet: Introducing Intersectional Environmentalism

In the past few weeks, activists have pushed hard for a more inclusive kind of environmentalism. We wish it wasn't needed, but with no doubt, it is.

Style — 5 July, 2020

Paid Collaboration: Transform Your Wardrobe Without Buying Anything New

One of the seven focus areas of GANT’s initiative ’The 7 Rules’ is Remake and the perks of giving old garments a second chance. Click to see how you can turn an unused sweater and a simple shirt into the most treasured garments in your wardrobe!

Style — 4 July, 2020

Brand to Watch: Tach Clothing

Hand-made in Uruguay with a vintage gone supermodern sensibility, this is Tach Clothing.