Jacka, Gemini

Tid kvar — Auktionen är avslutad

Högsta bud — 1200 kr

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


HAPPY FRIDAY!

Posted in Lifestyle
by Emma Elwin on 30 May, 2014

IMG_8175 kopiera (kopia)


THE WHITE DRESS

Posted in Buy less, choose well
by Emma Elwin on 30 May, 2014

Miniklänning, Weekday. Knälång klänning, Elizabeth & James. Långklänning, Theory.  Inför midsommar och student så tänkte jag tipsa om lite vita klänningar! Älskar den mellan långa med fållade siden kant på sina volanger.

white-

Miniklänning, Weekday. Knälång klänning, Elizabeth & James. Långklänning, Theory. 

Inför midsommar och student så tänkte jag tipsa om lite vita klänningar! Älskar den mellan långa med fållade siden kant på sina volanger.


MY SUMMER WARDROBE

Posted in Lifestyle
by Emma Elwin on 30 May, 2014

Här kommer fem trender som jag i sommar kommer applicera på min garderob. Jumpsuiten: Det här är ett plagg som jag älskar! I mina ögon är det ett tio gånger bättre plagg än klänningen. Man kan hoppa runt, klä upp med klackar och klä ner med sneakers. Trekvartsbyxan: Byxan har krypigt längre upp på benet […]

skiss-elwin-emma

Här kommer fem trender som jag i sommar kommer applicera på min garderob.

Jumpsuiten: Det här är ett plagg som jag älskar! I mina ögon är det ett tio gånger bättre plagg än klänningen. Man kan hoppa runt, klä upp med klackar och klä ner med sneakers.

Trekvartsbyxan: Byxan har krypigt längre upp på benet och har den här säsongen stannat på en trekvartslängd. För mig som är lite kortare tycker jag det är fint att visa lite ankel för att ge en nättare siluett när man har en vidare byxa.

Draperat: Det finns nog inget finare på stranden än en draperad klänning. Om jag lyckas hitta en i khaki/militärgrön ska jag matcha den med sandaler.

Enaxlat: Jag har verkligen en svaghet för plagg som framhäver axlar och rygg. Jag tycker det är ett enkelt sätt att på ett sofistikerat sätt visa hud varma sommarnätter.

STORA stickade tröjor: Om det finns ett plagg som jag inte kan få nog av är det stora, mysiga stickade tröjor. I sommar matchar jag den med shorts och birkenstock sandaler på landet.

 

 


Recommended reading

Beauty — 28 March, 2017

How do you #LiveRAW?

Did you know that your hair can be the start of a more sustainable lifestyle? Join the movement!

Beauty — 28 March, 2017

Sustainable checklist: 15 ways to #LiveRAW

There are many little things you can do to #LiveRAW. Check out our sustainable checklist!

Style — 28 March, 2017

"We need to change the way we interact with nature"

Tretorn and Naturkompaniet joins forces to enable a more sustainable brand-to-retailer experience. The result: A rain jacket from the sea.

Filippa K Circle — 27 March, 2017

"We have to change. I’m an idealist so I believe we can do it"

Filippa K Circle invites inspiring people to share their current mindsets. This week, artist Christiane Spangsberg shares her thoughts.


PICK OF THE DAY

Posted in Buy less, choose well
by Emma Elwin on 29 May, 2014

Väska, 5 590 kr, Celiné.  För den som letar efter en tidlös Celiné väska finns denna nu att köpa för halva priset!

celine

Väska, 5 590 kr, Celiné. 

För den som letar efter en tidlös Celiné väska finns denna nu att köpa för halva priset!


FIX IT

Posted in Lifestyle
by Emma Elwin on 28 May, 2014

Måste bara dela en kommentar som Hanna skrev på det här inlägget:  Bra dokumentär! Man visste dock att detta var ett problem för längesen och att det ligger stort ansvar hos oss som konsumenter att efterfråga mer hållbart och miljövänligt framställande av mode. Bra att bli påmind dock gång på gång då man inte verkar […]

elwin

Måste bara dela en kommentar som Hanna skrev på det här inlägget: 

Bra dokumentär! Man visste dock att detta var ett problem för längesen och att det ligger stort ansvar hos oss som konsumenter att efterfråga mer hållbart och miljövänligt framställande av mode. Bra att bli påmind dock gång på gång då man inte verkar ta allt detta på allvar (inkl. jag som har skygglappar på). Tid eller snarare bristen av tid spelar nog en viktig roll. Tid och ork att laga sitt plagg när det är “billigare” att köpa nytt än att orka sätta sig och knåpa ihop sitt plagg eller betala “dyr” skräddar-hjälp. Det måste bli ännu trendigare att laga och ha unika plagg än att hela tiden ha “det senaste-modet” eller att alla blir mer villiga att betala mycket mer för ett plagg som är framställt på miljövänligt sätt.

Ni som bloggar har ju en bra öppning att nå era läsare och lägga upp mer info angående dessa saker. Ni påverkar mer än ni tror!


SURF

Posted in Lifestyle, Surf, Travels
by Emma Elwin on 28 May, 2014

Emma have booked her vacation for the summer.

surf-vacation

Solglasögon, Anna-Karin Karlsson. Tröja, J crew.  Bikinitrosa, Weekday. Armband, People tree. Tofflor, Adidas. 

Nu har jag bokat en veckas semester för sommaren! Kan ni gissa vart jag ska åka? Låt mig också presentera min nya surfbräda “Sweé Pea” från bing.


Show archive