Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


FILIPPA K & TANGENT GC

Posted in Style
by Emma Elwin on 4 April, 2014

Blir väldigt glad av att läsa detta: Filippa K har tillsammans med Tangent GC, ett företag specialiserade på miljövänlig klädvård, har de utvecklat Filippa K Fine Wash och Filippa K Fabric Care, ett tvättmedel och ett sköljmedel som ger en effektiv och skonsam tvätt. Syftet är att fortsätta utbilda och hjälpa sina kunder att ta […]
image002
Blir väldigt glad av att läsa detta: Filippa K har tillsammans med Tangent GC, ett företag specialiserade på miljövänlig klädvård, har de utvecklat Filippa K Fine Wash och Filippa K Fabric Care, ett tvättmedel och ett sköljmedel som ger en effektiv och skonsam tvätt.
Syftet är att fortsätta utbilda och hjälpa sina kunder att ta hand om sina Filippa K-plagg så att de faktiskt kan förbli de garderobsfavoriter som de är designade till att vara, på ett miljövänligt sätt.
”Genom att göra våra kunder medvetna om hur man bäst vårdar sina kläder, påverkar vi inte bara livslängden på klädesplaggen, utan vi visar också hur man kan minimera sin egen påverkan på miljön. Något som är betydligt större än vad de flesta av oss tror”, säger Elin Larsson, CSR-manager på Filippa K
Filippa Ks Fine Wash och Fabric Care fungerar för både hand- och maskintvätt. Produkterna innehåller inga konserveringsämnen utan endast naturliga och organiska ingredienser vilket ger ett effektivt resultat men som också är skonsamma mot naturen, din hud och inte minst kläderna.
Samarbetet lanseras i april 2014 och kommer att finnas i Filippa Ks butiker runt om i Europa.

7 Comments

Blog roundup | Husligheter – inredning och design som blogg.: [...] i små lokala destillerier runt om i världen, och Filippa K lanserar tvättmedel tillsammans med miljömedvetna TangentGC. Formmässigt har vodkaflaskan redan kammat hem ett pris i Cannes, och Filippa Ks [...]
April 7, 2014

Kristina: Alltså jag önskar jag kunde säga att jag är perfekt.. ;) men jag försöker att i bästa möjliga mån att handla ekologisk bomull men i slutändan så köper jag ju det som jag tycker är snyggt och vet att jag kommer använda, känns ju miljövänligare på nåt sätt ändå.. Men jag hoppas att klädkedjorna investerar i bättre tillverkningsprocesser och att dem inser att det finns en växande marknad där. H&M känns kanske mest på hugget där men jag vet inte om du hört talas om The Reformation? Dem gör sina kläder från återvunna tyger och skinn, The Sway är ett annat klädmärke som gör snygga skinnjackor på återvunnet skinn. Så det poppar ju upp lite här och var coola märken som tänker ett steg längre. Just med skinn har jag varit lite tveksam eftersom jag inte äter kött men alternativet kommer ju från olja (polyester och PU) och det känns nästan värre så återvunnet skinn känns ju bäst eftersom det ändå är ett material som håller i princip för alltid.. :)
April 6, 2014

Sandra: Vet att de använder väldigt mycket ekologisk bomull i sina kläder, de "skyltar" inte med det bara. Men utsläppen osv. vet jag inget om. Värt att kolla upp!
April 6, 2014

Klara: Så himla bra grej av Filippa K! Påtal om något annat miljövänligt skulle jag vilja rekommendera ett riktigt bra och ekologiskt schampo som heter reco hair! Har använt det i typ en månad och det känns så sjuukt skönt att slippa alla konstiga kemikalier. Det är ett svenskt märke dessutom! Så om du letar efter ett nytt schampo är detta ett hett tips:)
April 6, 2014

Emma Elwin: Bra fråga! Vi kanske ska mejla de och fråga! Vart köper du dina kläder?
April 6, 2014

Sinibaldi: In a luminous song... There's the light of a fine day in a luminous song, there's a beautiful sadness and a tender desire. Francesco Sinibaldi
April 5, 2014

Kristina: Hur miljövänliga är deras kläder då? För det är väl det som är den stora boven i dramat… alla giftiga färgämnen och gifterna som kommer från garverierna (skinntillverkningen) och sedan släpps ut i vattnet t.ex.
April 5, 2014

Related reading

Style — 4 July, 2020

Brand to Watch: Tach Clothing

Hand-made in Uruguay with a vintage gone supermodern sensibility, this is Tach Clothing.

Style — 28 June, 2020

Paid Collaboration: How To Refresh and Repair Your Clothes in 10 Minutes Without Washing – with The 7 Rules by GANT

As the latest phase of The 7 Rules by GANT, we shed light on the simple yet efficient practices of Refreshing and Repairing your clothes without even having to washing them. You’ll be surprised of what difference it makes.

Style — 17 June, 2020

Paid Collaboration: My Go-To Uniqlo AIRism Pieces (And Why I Love Them So Much)

Emma Elwin wears Uniqlo AIRism for most of her everyday occasions, as they are soft on the body and keeps her cool and comfortable at the same time. Here is how she wears them.

Style — 5 June, 2020

Brand to Watch: Supriya Lele

Clean lines and unique intersectionality. Meet Supriya Lele.