Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


PREP & PRIME

Posted in Beauty
by Emma Elwin on 26 November, 2013

Här kommer en bild på pudret som jag köpte i New York. Ett helt transparent puder som mattar ner utan att man känner sig öken-torr i ansiktet. Dock skrev någon av er att Mac testar sina produkter på djur vilket är mindre bra. Så det blir nog inga mer Mac-köp för min del. I alla […]

IMG_4789 copy

Här kommer en bild på pudret som jag köpte i New York. Ett helt transparent puder som mattar ner utan att man känner sig öken-torr i ansiktet.

IMG_4796 copy

Dock skrev någon av er att Mac testar sina produkter på djur vilket är mindre bra. Så det blir nog inga mer Mac-köp för min del. I alla fall inte förens det ändrat sig i djurförsöksfrågan.

Så nu tänkte jag kolla med er. Har ni bra tips på skönhetsprodukter som är både miljövänliga/ekologiska och inte heller testade på djur? Kanske ett perfekt transparent puder som är både ekologiskt och inte testat på djur!


25 Comments

Erika: Jag kmr lansera rms beauty i Norden nu i augusti så man kommer kunna köpa deras produkter här i Sverige till hösten! ;)
April 30, 2014

S.A.: Mary Kay är helt icke djurtestat! Är min favorit både när det gäller krämer/hudvård samt smink! Använt deras produkter i 10 år. =)
December 27, 2013

Christian: Härligt att det är fler och fler som intresserar sig för grön hudvård. Känner ni er osäkra på någon produkt vet jag att Carina hjälper mer än gärna till att luska ut vad som egentligen finns i flaskan. http://ekohyllan.blogspot.se/p/presskontakt.html?m=1 Absolut får ni skicka en fråga till mig också så skall jag försöka svara så bäst jag kan. Mvh Christian www.naturesbeauty.se
December 18, 2013

sophie: moyanacorigan.se
December 9, 2013

Emilia Leide: Jag kör nästan bara på une. Tycker det är kanon. Bra eko och prisvärt. Finns på de flesta Åhléns
November 29, 2013

levinia: så här skriver bobbi brown på deras brittiska hemsida: "We do not conduct animal testing on our products or ingredients, nor ask others to test on our behalf, except when required by law." http://www.bobbibrown.co.uk/cms/customer_service/faqs.tmpl#animals
November 29, 2013

Ida: Vill också slå ett slag för Meow Cosmetics! Så himla bra grejer! Everyday Minerals och Too Faced är ju annars fantastiska. Älskar Too Faced's Shadow Insurance.
November 28, 2013

Natali: Korres, Apivita, Nuxe, Lush :)
November 27, 2013

Natali: Body SHop är skit. Dem går ut med att vara så "naturliga" men kollar man på innehållsförteckningarna så är det fullt med kemikalier.
November 27, 2013

Frida: UNE är ett märke som är ekologiskt :) Säljs bland annat på Åhlens. Sedan är ju the Body Shops smink ett tips!
November 27, 2013

Anja.freshnet.com: All kosmetika som säljs i Kina måste vara testade på djur och det innebär att alla internationella makeupmärken som finns i Kina gör det (vilket är många, till exempel Chanel, Dior, Clinique). Det är helt hemskt och jag hoppas EU-lagen kan påverka.
November 27, 2013

Sara: Det är väldigt svårt att hitta produkter som är bra för miljön och hälsan. Även fast en produkt sägs vara ekologisk eller certifierad av bl.a. Vegan (mot djurtester), eller Ecocert så kan de innehålla mindre bra ämnen och en del av ingredienserna kan vara oekologiskt odlade. Ecocert certifierade produkter behöver endast 10% av ingredienserna vara ekologiskt odlade Däremot är förmodligen certifierade produkter bättre än de som inte är det. Jag har bl.a. frågat Naturskyddsföreningen om olika funderingar jag har haft angående detta ämne och har blivit erbjuden att skicka innehållsförteckningar på olika produkter som jag använder och ekologiskt certifierade produkter dom jag funderar på att byta till. Då ska de hjälpa mig med vilken produkt som är bäst att använda ur miljö och hälsosynpunkt. Det är ett förslag.En grundregel är att ju färre ingredienser en produkt har indikerar på det förmodligen är bättre att köpa och att man har någorlunda koll på de ämnen som man bör undvika. Dessutom är det bästa att ha så få produkter som möjligt i sitt badrumsskåp och att man inte använder smink varje dag.En sida som säljer ekologiskt smink och hudvårdsprodukter är swedishbeautyfactory. De säljer bl.a. Pai som är en favorit av Natalie Portman. Det är svårt som konsument att veta vilka produkter som är bra för miljön och hälsan.Tror man får läsa på och välja de som är minst farligt. Även att man läser på om vad de olika märkningarna innebär som jag har gett några exempel på ovan
November 27, 2013

Julia: Mina favvomärken: Silk Naturals, Maria Åkerberg, Meow Cosmetics, Idun Minerals.
November 27, 2013

Klara: Meow cosmetics som är amerikanskt är inte testade på djur. Inte hundra att de har transparent puder men de har väldigt många nyanser. Ett plus är också att man kan beställa provpåsar.
November 27, 2013

Emma Elwin: Det är helt sant, dock säljer Mac produkter i China som är testade på djur!
November 26, 2013

Emmi R: Det finns massor med naturliga/ekologiska märken som inte testas på djur och har ingredienser som är bra för huden än tvärtom. Jag skulle tipsa om puder från Dr Hauschka, deras puder behåller ansiktets "glow" istället för att göra ansiktet helt matt. Nvey Eco och Benecos har även de bra puder. Även mascaror från Une (speciellt den med grön hylsa) och från Dr Hauschka tycker jag är bra :)
November 26, 2013

Jenny: Det var nog jag som skrev det! :) En sida som jag ofta handlar ifrån är http://naturisimo.com/. Jättebra engelsk sida med enbart ekologiska produkter. Det flesta, om inte allt, är icke djurtestat med. Vill man hellre handla på svenska sidor, så finns det många.. bl.a http://www.jordklok.se , http://www.puremakeup.se/ , http://www.naturesbeauty.se/Naturesbeauty ...finns hur många som helst. men som någon sa.. kolla in PETA's lista på de företag som inte djurtestar.. här kan du kolla: http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdonttest.pdf ... här finns också massa bra hemsidor med massa saker som är både ekologiskt och för det mesta, om inte allt, ej djurtestat.. http://hemmahosfruc.blogspot.se/p/webbutiker.html ...annars så finns ju alltid iHerb där man kan söka på skaer som ej är djurtestat :)
November 26, 2013

Benedicte: make up store sitt transparente pudder er kjempe kjempe bra! syncs det til og med er bedre ann MAC sitt;)
November 26, 2013

Lisa: Dr. Hauscka (stavning?) är eko! Antar att det inte är djurtestat heller. Skall vara Madonnas favoirtmärke;)
November 26, 2013

Anja.freshnet.com: 11:e mars 2013 förbjöds djurtester för kosmetikaprodukter inom EU. Lagen betyder att alla som vill sälja nya kosmetikaprodukter och -ingredienser inom EU, måste göra detta utan att testa dem på djur, vilket ej heller får ske utanför EU:s gränser. Det gäller alla kosmetikaprodukter,
November 26, 2013

lotte: Korres är bra! Dom har även mycket veganskt http://www.korres.com/
November 26, 2013

Sofia: Åh, vad glad jag blev efter detta inlägget! Det är ju trots allt framgångsrika tjejer som du som har makten att påverka! Och då menar jag både oss vanliga konsumenter och även producenterna. You go!
November 26, 2013

Lisa: RMS beauty har nog det bästa. Det är silikapuder och påminner väldigt mycket om MUF:s HD puder. Dock med den skillnaden hur kristallerna är skurna (snällare vid ev inandning bla.). Det är super. Man får dock ta ytterst lite då man riskerar både att bli torr i hyn och vit på kort om man tar för mycket. Men med rätt dosering håller det hela dagen utan att behövas bättras på. Vill man ha ett traditionellt puder funkar Dr Haushkas transparanta fint. Luktar av rosor men är man inte känslig är det ett av de bästa som finns. RMS går inte att köpa i Sverige (vad jag vet) men finns bra webbshoppar som skickar fraktritt till Sverige.
November 26, 2013

Rebecka: Jag använder bara dr hauschka smink numera efter att jag fått veta vad det är för skit i vanligt smink.
November 26, 2013

Emma | Tillvaron: På PETA's hemsida kan man söka på företag som är cruelty-fria. http://tillvaron.se/emma
November 26, 2013

Related reading

Beauty — 8 December, 2020

Radiant Skin with Plant-Based, Active Skincare Made Freshly in Sweden

OM-SE wants to provide you with simple tools to create your personalised made skincare cocktail. We ask co-founder Jenny Huurinainen how it's done.

Beauty — 22 October, 2020

The Making of a Sustainable and Inclusive Skincare Brand

"I've tried to create the skincare brand that I was looking for myself." We talk to founder of RDP Skincare Rebecca Dufour Partanen about launching her dream sustainable and inclusive skincare brand.

Beauty — 24 February, 2020

Get To Know Tautanz – A Conscious Brand for the Eco Bathroom

In the market for a little bathroom eco-upgrade? Check out the linen robes and handcrafted soaps from Tautanz. 

Beauty — 23 January, 2020

Henné Organics Founder Laura Xiao Gives a Lip Care Crash Course

We bet we’re not the only ones suffering from dry and cracked lips this time of year, which is why we've brought in some expert help.