Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


CAROLINE BELHUMEUR

Posted in Style
by Emma Elwin on 11 November, 2013

Nu ligger intevjun som jag gjorde med Club Monacos chefdesigner Caroline Belhumeur uppe på ELLE.se. Är det viktigt för dig att skapa tidlösa plagg? – Jag det är det, jag tror inte man vill behöva uppdatera garderoben hela tiden. Jag tycker om att spara plagg som har en bra passform och kvalité. Jag strävar absolut efter att […]

Untitled-1

Nu ligger intevjun som jag gjorde med Club Monacos chefdesigner Caroline Belhumeur uppe på ELLE.se.

Är det viktigt för dig att skapa tidlösa plagg?

– Jag det är det, jag tror inte man vill behöva uppdatera garderoben hela tiden. Jag tycker om att spara plagg som har en bra passform och kvalité. Jag strävar absolut efter att bygga en tidlös garderob med plagg som känns aktuella år efter år. När ett plagg känns uttjatat så få det bli undanlagt ett tag. Kanske kommer det fram igen två år senare. Det har hänt att någon kommit in på kontoret med en byxa och när jag frågat var den kommer från får jag svaret ”Club Moncaco, fem år sen”. Varpå vi gör en re-make på samma modell men kanske i en annan färg eller ett annat material. Det finns en anledning till att vissa plagg kommer tillbaka år efter år. Det handlar om att återuppliva plaggen. En bomberjacka gör vi nu i dubbelsatin, en sweat-pant kommer i läder. De är tidlösa plagg av en anledning, det är enkla att styla och bära.

Ni kan läsa hela intervjun HÄR!


No Comments

Related reading

Style — 5 July, 2020

Paid Collaboration: Transform Your Wardrobe Without Buying Anything New

One of the seven focus areas of GANT’s initiative ’The 7 Rules’ is Remake and the perks of giving old garments a second chance. Click to see how you can turn an unused sweater and a simple shirt into the most treasured garments in your wardrobe!

Style — 4 July, 2020

Brand to Watch: Tach Clothing

Hand-made in Uruguay with a vintage gone supermodern sensibility, this is Tach Clothing.

Style — 28 June, 2020

Paid Collaboration: How To Refresh and Repair Your Clothes in 10 Minutes Without Washing – with The 7 Rules by GANT

As the latest phase of The 7 Rules by GANT, we shed light on the simple yet efficient practices of Refreshing and Repairing your clothes without even having to washing them. You’ll be surprised of what difference it makes.

Style — 17 June, 2020

Paid Collaboration: My Go-To Uniqlo AIRism Pieces (And Why I Love Them So Much)

Emma Elwin wears Uniqlo AIRism for most of her everyday occasions, as they are soft on the body and keeps her cool and comfortable at the same time. Here is how she wears them.