Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


CAROLINE BELHUMEUR

Posted in Style
by Emma Elwin on 11 November, 2013

Nu ligger intevjun som jag gjorde med Club Monacos chefdesigner Caroline Belhumeur uppe på ELLE.se. Är det viktigt för dig att skapa tidlösa plagg? – Jag det är det, jag tror inte man vill behöva uppdatera garderoben hela tiden. Jag tycker om att spara plagg som har en bra passform och kvalité. Jag strävar absolut efter att […]

Untitled-1

Nu ligger intevjun som jag gjorde med Club Monacos chefdesigner Caroline Belhumeur uppe på ELLE.se.

Är det viktigt för dig att skapa tidlösa plagg?

– Jag det är det, jag tror inte man vill behöva uppdatera garderoben hela tiden. Jag tycker om att spara plagg som har en bra passform och kvalité. Jag strävar absolut efter att bygga en tidlös garderob med plagg som känns aktuella år efter år. När ett plagg känns uttjatat så få det bli undanlagt ett tag. Kanske kommer det fram igen två år senare. Det har hänt att någon kommit in på kontoret med en byxa och när jag frågat var den kommer från får jag svaret ”Club Moncaco, fem år sen”. Varpå vi gör en re-make på samma modell men kanske i en annan färg eller ett annat material. Det finns en anledning till att vissa plagg kommer tillbaka år efter år. Det handlar om att återuppliva plaggen. En bomberjacka gör vi nu i dubbelsatin, en sweat-pant kommer i läder. De är tidlösa plagg av en anledning, det är enkla att styla och bära.

Ni kan läsa hela intervjun HÄR!


No Comments

Related reading

Style — 22 August, 2019

What’s the Difference Between Viscose, Modal and Lyocell? We’re Finding Out!

Up for a long read? Wood-based textile fibers viscose, modal and lyocell are not all eco-friendly. Here's what sets them apart.

Style — 19 August, 2019

Brand to Watch: A Perfect Nomad

Discover A Perfect Nomad – a conscious resort wear brand that promotes ethical luxury and strives to make a positive impact.

Style — 16 August, 2019

Get the Latest News on Bukvy’s Organic "Vegan Leather" Bag Launch

Bukvy introduces an organic Cork Skin material and will crowdfund the new collection. We've got the details.

Style — 9 August, 2019

10 Sustainable Facts About Sneaker Brand Allbirds

We list the reasons why San Francisco-based sneaker brand Allbirds is an eco-friendly shoe choice.