Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


ARTICHOKES

Posted in Life
by Emma Elwin on 16 August, 2013

Kunde inte låta bli att köpa två kronärtskockor när det var två för 25 kr. Men efter att ha letat runt i mina receptböcker kom jag fram till att jag inte har en aning om hur jag ska tillaga dem. Så nu behöver jag tips inför kvällens middag!

Kunde inte låta bli att köpa två kronärtskockor när det var två för 25 kr. Men efter att ha letat runt i mina receptböcker kom jag fram till att jag inte har en aning om hur jag ska tillaga dem. Så nu behöver jag tips inför kvällens middag!


13 Comments

mia: vi har beskrivit det på min matblogg :) http://www.vegetariskmandag.nu/?q=att-%C3%A4ta-en-kron%C3%A4rtskocka
September 2, 2013

Elin: Koka dom i vatten och citron. När de är klara delar du dom på mitten och fräser dom i en massa smör och vitlök (ös också helatiden) tills de får färg!
August 19, 2013

Lisa: Koka med citron-smör!
August 17, 2013

Malin: Koka ca 40 min, sedan är det otroligt gott att göra som en ceasar-dressing till och doppa "bladen" i. Mums! http://carolinesworld.net/tastebyme
August 17, 2013

Johanna: Koka skockorna ca 40 min i saltat vatten. Blanda olivolja, rivet citronskal, lite citronsaft, färsk hackad timjan och lite salt. Doppa sen bladen först i oljeblandningen och sen i lite flingsalt. Bästa sensommar maten!
August 16, 2013

Anna: Lägg dem på grillen och dippa bladen i aioli! Mums!
August 16, 2013

Lydia: Koka dem och doppa i en dipp gjord på creme fraiche och dijon-senap!:)
August 16, 2013

Elisabeth: Koka och ät med smör, salt och vitlöksbröd!
August 16, 2013

Petra: De är ju så himla goda! Koka i vatten, 45 min cirkus. Doppa sedan bladen i smält smör och salt! Enkelt och superduper goda!
August 16, 2013

Emelie Elisabeth: Gillar bilden men inte smaken! :) Hoppas du får till något gott! / www.emelieelisabeth.com
August 16, 2013

Lina: 1 buljong, 50 g smör, ev lite citron och vatten upp till ungefär 1/3, koka dem "stående" med lock och ös så ofta du kommer på. tar ungefär en timme och är supergott!
August 16, 2013

Frida: Det ska även vara citron i vattnet som du kokar dem i!
August 16, 2013

Andrea: Skär av stjälken, klipp ev. topparna på bladen. Koka upp vatten och låt dem ligga i 30-50 min beroende på storlek. Bladen ska gå att dra av lätt. Sen dippar du den nedre köttiga delen på bladen i vinägrett (tycker jag är godast) eller vitlökssmör! Glöm inte hjärtat i mitten :)
August 16, 2013

Related reading

Life — 17 May, 2020

Letar du efter färg med ambitiöst miljötänk att måla om ditt hem med?

Vi har förälskat oss i svenska Färgbygge.

Life — 9 March, 2020

Emma Olbers on Sustainability In the Furniture Design Industry — Is There Any?

Giving fashion a break to investigate sustainability in the booming business of furniture design. Expert help needed.

Life — 3 February, 2020

When All You Want to Do Is Hide Under a Pihl Strehl Throw

Winter is dragging on, and all we can think of is cuddling up inside under a cozy (and mindfully made) blanket. Enter interior design brand Pihl Strehl.

Life — 9 January, 2020

A Rookie’s Guide to Plant Incenses

What are the all-natural herb and wood incenses all about? We're finding out!