Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


LISELOTTE WATKINS

Posted in Life
by Emma Elwin on 31 August, 2012

I onsdags så ställde Liselotte Watkins ut på Riche. I mellan två visningar sprang Jenny, Lisa och jag förbi för att ta en snabb titt. Och jag säger bara de, om jag hade haft råd så skulle jag köpt den här tavlan.

I onsdags så ställde Liselotte Watkins ut på Riche. I mellan två visningar sprang Jenny, Lisa och jag förbi för att ta en snabb titt. Och jag säger bara de, om jag hade haft råd så skulle jag köpt den här tavlan.


Veckans modell: Hedvig Palm / Mikas Filippa K ss13

Hedvig Palm

Veckans modell: Hedvig Palm / Mikas Filippa K ss13


Jag har så länge jag kan minnas alltid varit på jakt efter ett par perfekta högklackade boots som man kan ha under de kallare halvåret. Jag hade precis givit upp hoppet när jag för några veckor sen klickade in på Yoox och hitta de här snyggingarna i sammet och lack. De är från Givenchys höst […]

Jag har så länge jag kan minnas alltid varit på jakt efter ett par perfekta högklackade boots som man kan ha under de kallare halvåret. Jag hade precis givit upp hoppet när jag för några veckor sen klickade in på Yoox och hitta de här snyggingarna i sammet och lack. De är från Givenchys höst kollektion från 2010. De är kanske lite fånigt hur glad ett par riktigt fina skor kan göra en.


Recommended reading

Style — 18 August, 2017

Learn How To Extend the Lifetime of Your Wardrobe

During The Stockholm Act festival, Electrolux, Houdini and Make it last invite you to a Care & Repair event and Fashion Flea Market.

Life — 17 August, 2017

Pixie Turner: "I think food should make you happy as well as healthy"

We’ve asked some of our favorite foodies to answer 10 questions about green, clean and healthy eating!

Style — 16 August, 2017

BRAND TO WATCH: sat-su-ma

Informed by plant biology, sat-su-ma brings a new dimension to “florals for spring”.

Beauty — 11 August, 2017

9 Natural and Toxin-Free Deodorants Rumored to be Ace

Have you made the deo-switch yet? Skip toxic aluminums and go natural!


GREEN & RED

Posted in Style
by Emma Elwin on 30 August, 2012

foto: stockholm-streetstyle.com Jacka, JC. Skjorta, Lee. Jeans, Gina tricot. Väska, Balenciaga. Skor, Givenchy.  Tack Stockholm streetstyle för den här fina bilden från i Tisdags!

foto: stockholm-streetstyle.com

Jacka, JC. Skjorta, Lee. Jeans, Gina tricot. Väska, Balenciaga. Skor, Givenchy. 

Tack Stockholm streetstyle för den här fina bilden från i Tisdags!


PEOPLE ❤

Posted in Style
by Emma Elwin on

    Tänkte visa lite bilder som jag tagit på mina favoriter i branschen. Här har ni del 1: Två av mina favoritstylister och Elle kollegor: Lisa Lindqwister & Jenny Fredriksson. Han är alltid lika väl klädd den där Jimmy Guo på King. Min hjältar och absoluta favoriter är de här tjejerna som jag jobbar med […]

   

Tänkte visa lite bilder som jag tagit på mina favoriter i branschen. Här har ni del 1: Två av mina favoritstylister och Elle kollegor: Lisa Lindqwister & Jenny Fredriksson.

Han är alltid lika väl klädd den där Jimmy Guo på King.

Min hjältar och absoluta favoriter är de här tjejerna som jag jobbar med på ELLE: Josephine, Linn & Christina.

Stiliga Robert Norberg från damernas värld som även han alltid är så fint klädd.

Två personer som jag alltid älskar att springa in i är Gustav och Lisa från Rodeo.

En av det bästa sakerna med modeveckan är att man får lite tid att träffa människor i branschen som man annars inte springer in i så mycket. Jag kan verkligen bli så peppad av att få träffa alla dessa underbara inspirerande människor. Dock är man ju inte så van vid att var super-social från klockan nio på morgonen till klockan tolv på natten. Så i helgen ska jag isolera mig totalt med Stella för att catcha upp med min ensamtid. Perfekt nu när Luke är i London över helgen. De kommer bli Sex & the city och Harry Potter för hela slanten med andra ord!


BACK TO NORMAL

Posted in Life
by Emma Elwin on

pic: Self service magazine Den här fina bilderna hittade jag hos Self service magazines fina blogg. Känner att de visar ganska bra hur jag kommer klä mig den resterande delen av veckan. Idag har jag hoppat i min favorit t-shirt, sneakers och mjuka jeans. Känns skönt att få vila fötterna några veckor innan man ska […]

pic: Self service magazine

Den här fina bilderna hittade jag hos Self service magazines fina blogg. Känner att de visar ganska bra hur jag kommer klä mig den resterande delen av veckan.

Idag har jag hoppat i min favorit t-shirt, sneakers och mjuka jeans. Känns skönt att få vila fötterna några veckor innan man ska till London och springa runt. Just uu halv ligger man här på skrivbordet mer slut än någonsin efter 3 dagars modeveckan. Har massa bilder att visa er men först måste jag pricka av lite på min Elle att göra lista.


BOMBER JACKET

Posted in Style
by Emma Elwin on 29 August, 2012

pic: stureplan.se Tröja, Ralph Lauren. Kjol, Hunky Dory. Väska, Balenciaga. Stövlar, Acne. Pic: rodeo.net Igår kväll kastade jag av mig klackarna och hoppade i den självklara kombinationen av ridstövlarna och bombarjackan. Ska försöka hitta en bild där de är med för de är verkligen helt fantastiska. Psssst! Hittade en bild med stövlarna på HÄR!

pic: stureplan.se Tröja, Ralph Lauren. Kjol, Hunky Dory. Väska, Balenciaga. Stövlar, Acne.


Pic: rodeo.net

Igår kväll kastade jag av mig klackarna och hoppade i den självklara kombinationen av ridstövlarna och bombarjackan. Ska försöka hitta en bild där de är med för de är verkligen helt fantastiska.

Psssst! Hittade en bild med stövlarna på HÄR!


Jossan och jag har under modeveckans 2 dagar tagit lite bilder på de vi gillat mest. Ni hittar kollagen HÄR! Där hittar ni även massa fina intervjuer och klipp från veckan.

Jossan och jag har under modeveckans 2 dagar tagit lite bilder på de vi gillat mest. Ni hittar kollagen HÄR! Där hittar ni även massa fina intervjuer och klipp från veckan.


Tänkte visa några favoriter från modeveckan än så länge. Bästa castingen av modeller stod Local firm & Robert Rydberg för. Här har ni coolingen Emma Wiklund. Fick otroliga vill ha begär i morse på Hopes visning. Sandalerna är de finaste skorna jag sett på hela veckan. Även hår och make var väldigt snygg på Hope […]

Tänkte visa några favoriter från modeveckan än så länge. Bästa castingen av modeller stod Local firm & Robert Rydberg för. Här har ni coolingen Emma Wiklund.

Fick otroliga vill ha begär i morse på Hopes visning. Sandalerna är de finaste skorna jag sett på hela veckan.

Även hår och make var väldigt snygg på Hope visningen.

Diana Orving hade fantastiska plisserade klänningar som fick en att längta efter galor och fester.

På gatan är de inte damsidan som stått för de snyggaste mest spektakulära skorna utan killarna. Det här tillhör finaste Jimmy.

Läderbandanan är kanske inget som man slänger på sig en måndagsmorgon påväg till jobbet. Men åh så snyggt!

De ska bli så kul att få sätta tänderna i nästa säsongs kollektioner och börja styla för vårens nummer! Idag är de sista dagen på Stockholms modevecka som varit helt fantastisk än så länge. Men man är lite trött i huvudet och framför allt i fötterna. Imorgon ska jag ägna alla min tid till att visa er hur modeveckan sett ut igenom min kamera.


ON THE STREET

Posted in Style
by Emma Elwin on 28 August, 2012

Jag har inte hunnit med så mycket streetstyle de här dagarna tråkigt nog. Men jag hann knäppa en bild på Frida efter Back visningen. Hur fin är inte väskan?

Jag har inte hunnit med så mycket streetstyle de här dagarna tråkigt nog. Men jag hann knäppa en bild på Frida efter Back visningen. Hur fin är inte väskan?


NAVY

Posted in Style
by Emma Elwin on

Tröja, Zara man. Byxor & skor, Rodebjer. Väska, Monki.  Krage, vintage. Gud vilket spring de är mellan visningarna! Igår hann man knappt andas. Men kul är de! Har massa bilder att visa er men jag måste bara hitta tid att ladda upp dem. Så här såg jag ut i alla fall ut igår.  

Tröja, Zara man. Byxor & skor, Rodebjer. Väska, Monki.  Krage, vintage.

Gud vilket spring de är mellan visningarna! Igår hann man knappt andas. Men kul är de! Har massa bilder att visa er men jag måste bara hitta tid att ladda upp dem. Så här såg jag ut i alla fall ut igår.

 


SHE IS BACK

Posted in Style
by Emma Elwin on 27 August, 2012

Fina Frida i vitt. Skjorta + sweatpants. Läder och jeans bandanas. Baseball randigt. Kamouflage + koskinnsmönstrad.  Oversized skinnjacka. Min favoritlook. Militärgrönt och tegelstensrött. Sportiga detaljer. Coolaste silverbyxorna. Nitar och läder. Ann-Sofi Backs presentation var verkligen så… Cool! Finns inget annat ord jag kan beskriva de kamouflage-ko liknande mönstret, skinnplaggen som blandades upp med kritstrecks-/baseballränder, djupa […]

Fina Frida i vitt.

Skjorta + sweatpants.

Läder och jeans bandanas.

Baseball randigt.

Kamouflage + koskinnsmönstrad. 

Oversized skinnjacka.

Min favoritlook.

Militärgrönt och tegelstensrött.

Sportiga detaljer.

Coolaste silverbyxorna.

Nitar och läder.

Ann-Sofi Backs presentation var verkligen så… Cool! Finns inget annat ord jag kan beskriva de kamouflage-ko liknande mönstret, skinnplaggen som blandades upp med kritstrecks-/baseballränder, djupa v-ringade skira klänningar och nitar.


Brrrr! Har ni sett vädret idag? Man skulle kunna tro att de var slutet på september snarare än augusti. Skulle idag byta ut hela min skosamling för de här Vansen från Céline. Matcha de med ett par vida byxor och en stor mysig tröja.

Brrrr! Har ni sett vädret idag? Man skulle kunna tro att de var slutet på september snarare än augusti. Skulle idag byta ut hela min skosamling för de här Vansen från Céline. Matcha de med ett par vida byxor och en stor mysig tröja.


KRÄFTSKIVA

Posted in Life
by Emma Elwin on 26 August, 2012

Igår hade vi en mini-kräftskiva här hemma med Josphine och Christoffer. Vi åt i flera timmar och avslutade med att titta på Austin Powers och hade de så mysigt. Jossan & krazy Krille visade Luke hur man skulle äta kräftor. Här har ni de fina kräftorna som vi köpte i fiskaffären på Borgmästargatan. Luke var […]

Igår hade vi en mini-kräftskiva här hemma med Josphine och Christoffer. Vi åt i flera timmar och avslutade med att titta på Austin Powers och hade de så mysigt.

Jossan & krazy Krille visade Luke hur man skulle äta kräftor.

Här har ni de fina kräftorna som vi köpte i fiskaffären på Borgmästargatan.

Luke var lite skeptiskt och tycke väl att man skulle suga lite väl mycket på dem. Kräftorna alltså.

Nu ligger jag och laddar för imorgon och modeveckan. Det känns som det kommer vara en tuff men kul vecka. Nu hoppas vi bara att vädret är på topp så man slipper gå runt i gummistövlar!


THE GOOD GIRL

Posted in Life
by Emma Elwin on

I senaste numret av ELLE hittar ni även en artikel om den duktiga flickan. Katarina Mattson som skrev artikeln ringde mig tidigt i våras från New York för att prata både gott och ont om den duktiga flicka som bor inom oss alla. Jag berättade om hur min nästa fick mig att stressa över allt […]

I senaste numret av ELLE hittar ni även en artikel om den duktiga flickan. Katarina Mattson som skrev artikeln ringde mig tidigt i våras från New York för att prata både gott och ont om den duktiga flicka som bor inom oss alla. Jag berättade om hur min nästa fick mig att stressa över allt så mycket att jag blev sjuk. Men också hur hon har hjälpt mig att nå mina drömmar och få mig dit jag är idag. Finns på sida 143 i tidningen!


SWEAT PANTS

Posted in Style
by Emma Elwin on

Skjorta, NN07. Mjukisbyxor, Bruns Bazaar. Skor, Isabel Marant. Väska, Mulberry. Igår så myste jag runt i mina nya favoritbyxor. De är nästan farligt sköna, lite så man undrar hur man någonsin ska kunna ha på sig ett par tajta jeans igen.


Skjorta, NN07. Mjukisbyxor, Bruns Bazaar. Skor, Isabel Marant. Väska, Mulberry.

Igår så myste jag runt i mina nya favoritbyxor. De är nästan farligt sköna, lite så man undrar hur man någonsin ska kunna ha på sig ett par tajta jeans igen.


ON THE WALL

Posted in Style
by Emma Elwin on

Om vi hade haft en större lägenhet så hade jag satt upp ett sånt här galler som vi har i moderummet på en av väggarna. Perfekt för att kunna hänga upp dagens klädval eller bara hänga upp favoritplaggen.

Om vi hade haft en större lägenhet så hade jag satt upp ett sånt här galler som vi har i moderummet på en av väggarna. Perfekt för att kunna hänga upp dagens klädval eller bara hänga upp favoritplaggen.


WEEKEND INSPIRATION: BLUE

Posted in Style
by Emma Elwin on 25 August, 2012


BACKSTAGE : KAPPSPECIALEN N° 9

Posted in Style
by Emma Elwin on 24 August, 2012

Här kommer lite backstagebilder från när vi fotade kapp-specialen som ni kan se i numret som finns ute i butik nu. ELLE nr 9/2012. Emma Svensson fotade. Min favoritlook var den här med trenchen från Burberry. Fin keps och jacka från Acne. Emma & Emma. foto: Kajsa Ekström Det är verkligen lugnet innan stormen här […]

Här kommer lite backstagebilder från när vi fotade kapp-specialen som ni kan se i numret som finns ute i butik nu. ELLE nr 9/2012.

Emma Svensson fotade.

Min favoritlook var den här med trenchen från Burberry.

Fin keps och jacka från Acne.

Emma & Emma.

foto: Kajsa Ekström

Det är verkligen lugnet innan stormen här på redaktionen inför nästa veckas modevecka. Tänkte passa på att fråga om de är något speciellt ni skulle vilja se här på bloggen från modeveckan?


BRONZE-IT

Posted in Beauty
by Emma Elwin on

Josefin gjorde en så fin make up på plåtningen i onsdags. Älskar den brons-bruna ögonskuggan och den skimriga lystern hon fick till i ansiktet.  

Josefin gjorde en så fin make up på plåtningen i onsdags. Älskar den brons-bruna ögonskuggan och den skimriga lystern hon fick till i ansiktet.

 


I WISH

Posted in Style
by Emma Elwin on 23 August, 2012

pic: Imaxtree Navy + flare jeans = true.  

pic: Imaxtree

Navy + flare jeans = true.

 


PICK OF THE DAY

Posted in Life
by Emma Elwin on

Skärp, Mango.

Skärp, Mango.


BLACK GOLD

Posted in Style
by Emma Elwin on

Just nu sitter jag och väljer bilder från gårdagens plåtning. Här är en liten snapshot på accessoarerna vi hade med. Älskar man inte väskan från Marni?    

Just nu sitter jag och väljer bilder från gårdagens plåtning. Här är en liten snapshot på accessoarerna vi hade med. Älskar man inte väskan från Marni?

 

 


THREE IS A TREND

Posted in Life
by Emma Elwin on 22 August, 2012

Höstens färg? Rött!

Höstens färg? Rött!


BLACK & WHITE

Posted in Style
by Emma Elwin on

foto: Ida borg Jacka, Rodebjer. Tröja, Wood wood. Jeans, Topshop. Skor; Converse. Här kommer en bild från igår när vi plåtade bilder till redaktörernas val. Nu ska jag hoppa in i en taxi med 4 klädsäckar och åka till Emmas studio och plåta!

foto: Ida borg

Jacka, Rodebjer. Tröja, Wood wood. Jeans, Topshop. Skor; Converse.

Här kommer en bild från igår när vi plåtade bilder till redaktörernas val. Nu ska jag hoppa in i en taxi med 4 klädsäckar och åka till Emmas studio och plåta!


SILVER TOES

Posted in Style
by Emma Elwin on 21 August, 2012

Måste bara tipsa om dessa snygga klackar som jag sprang på idag på stan. Ankelboots med silvertå från Guess. Ganska snygga va?

20120821-184451.jpg

Måste bara tipsa om dessa snygga klackar som jag sprang på idag på stan. Ankelboots med silvertå från Guess. Ganska snygga va?


THREE IS A TREND

Posted in Life
by Emma Elwin on

Mitt absoluta favoritplagg i höst är trekvarts-byxan som har synts nästan överallt på catwalken. Bär den med en skjorta och crewneck på jobbet. Till favorit t-shirten till vardags och med en dekorerad blus till fest.

Mitt absoluta favoritplagg i höst är trekvarts-byxan som har synts nästan överallt på catwalken. Bär den med en skjorta och crewneck på jobbet. Till favorit t-shirten till vardags och med en dekorerad blus till fest.


NEW PAGES!!!

Posted in Life
by Emma Elwin on

ELLEs feta september nummer finns i butik nu! Har ni hunnit tittat igenom senaste numret av Elle? Om inte så tänkte jag berätta om mina nya sidor jag gör där. Jag kommer från och med nu göra specialerna i tidningen och sen även två fasta sidor där jag visar hur man matchar 1 plagg på […]

ELLEs feta september nummer finns i butik nu!

Har ni hunnit tittat igenom senaste numret av Elle? Om inte så tänkte jag berätta om mina nya sidor jag gör där. Jag kommer från och med nu göra specialerna i tidningen och sen även två fasta sidor där jag visar hur man matchar 1 plagg på tre olika sätt. Hoppas ni gillar de 🙂


PICK OF THE DAY

Posted in Life
by Emma Elwin on 20 August, 2012

T-shirt, 150 kr, Weekday.

T-shirt, 150 kr, Weekday.


PURPLE & RED

Posted in Style
by Emma Elwin on

Klänning, Acne. Väska, Balenciaga. Skor, Nilson shoes. Längtar tillbaka till igår eftermiddag då vi strosade runt under en varm sol i Kungsträdgården. Men nu är de måndag och att-göra listan är fullare än någonsin så de är bara att sätta igång.  

Klänning, Acne. Väska, Balenciaga. Skor, Nilson shoes.

Längtar tillbaka till igår eftermiddag då vi strosade runt under en varm sol i Kungsträdgården. Men nu är de måndag och att-göra listan är fullare än någonsin så de är bara att sätta igång.

 


SNEAKES WITH A W-EDGE

Posted in Style
by Emma Elwin on 19 August, 2012

Sneakers, Nilson Shoes. I helgen har jag hoppat runt i det här skorna som kan vara det skönaste skorna någonsin. Extra plus för den inbyggda klacken som ger det där extra centimeterna. Finns i butik nu.

Sneakers, Nilson Shoes.

I helgen har jag hoppat runt i det här skorna som kan vara det skönaste skorna någonsin. Extra plus för den inbyggda klacken som ger det där extra centimeterna. Finns i butik nu.


DETAILS

Posted in Style
by Emma Elwin on

Klänning, Acne. Väska, Balenciaga. Provade på en ny färgkombination idag som jag inte haft på mig sen jag var 7 år; lila och rött.

Klänning, Acne. Väska, Balenciaga.

Provade på en ny färgkombination idag som jag inte haft på mig sen jag var 7 år; lila och rött.


 Resturangen Geist ligger på Kongens Nytorv 8. Förutom god mat är inredningen helt fantastisk (kolla bara in den där lampan!) och personalen lika så! Godaste rätten var piggvar från västkusten med fänkål & ost ravioli. Umami ligger på Store Kongensgade 59 och har den godaste drinken jag någonsin smakat med namnet Gingerpassion. Godaste rätten var Tuna […]

 Resturangen Geist ligger på Kongens Nytorv 8. Förutom god mat är inredningen helt fantastisk (kolla bara in den där lampan!) och personalen lika så! Godaste rätten var piggvar från västkusten med fänkål & ost ravioli.

Umami ligger på Store Kongensgade 59 och har den godaste drinken jag någonsin smakat med namnet Gingerpassion.

Godaste rätten var Tuna sashimi“Umami style”.

Orangeriet på Kronprinsessegade 13. Hit ska ni gå om ni är sugen på en fräsch sallad eller danskt smörrebröd.

Om de är fint väder kan man sitta på den fantastiska uteserveringen som ligger precis vid Kongens have.

Ett besök på Summerbird är ett måste för chokladälskare. Här finns allt från deras berömda gräddbullar till lakritschoklad.

Smarrigaste bakverken jag sett på länge.

Gräddbullar ska tydligen vara den nya cupcaken vilket absolut inte gör mig något. Och inte mig emot, jag föredra gräddbullar alla gånger!

Det var de fantastiska ställena som Hermine visade mig när vi var i Köpenhamn. Kan verkligen rekommendera var enda en varmt!


DRIVING MISS DAISY

Posted in Life
by Emma Elwin on 18 August, 2012

Idag har vi ätit lyxig cava- och räklunch på Urban Deli. Vi skrubbat hela lägenheten och precis lagat min nya favoriträtt; lax i ugnen med pesto och pinjenötter. Jag tror att den här lördagen var precis vad vår lilla familj behövde. Nu blir de “Driving Miss Daisy” och popcorn i soffan.

Idag har vi ätit lyxig cava- och räklunch på Urban Deli. Vi skrubbat hela lägenheten och precis lagat min nya favoriträtt; lax i ugnen med pesto och pinjenötter. Jag tror att den här lördagen var precis vad vår lilla familj behövde. Nu blir de “Driving Miss Daisy” och popcorn i soffan.


JUNGLE FEVER

Posted in Life
by Emma Elwin on 17 August, 2012

Skjorta, G-star raw. Militärjacka, Jc. Jag har under en längre tid nu varit tokig i allt som stavar safari/jordfärger, djurmönstrat och khaki, utan egentligen veta varför. De är nog lite smått undermedvetet som jag kommit fram till att de är just den här färgskalan (plus några andra färger -och oroa er inte jag kommer inte börja […]

Skjorta, G-star raw. Militärjacka, Jc.

Jag har under en längre tid nu varit tokig i allt som stavar safari/jordfärger, djurmönstrat och khaki, utan egentligen veta varför. De är nog lite smått undermedvetet som jag kommit fram till att de är just den här färgskalan (plus några andra färger -och oroa er inte jag kommer inte börja gå klädd som en upptäcktsresande) som framhäver mina egna färger bäst. Vägen hit var kantad ha många svarta plagg, några totala misstag som limegrönt och babyrosa. Jag var till och med brunnet ett tag efter som jag trodde att jag skulle passa i fler färger*.  Hur som helst, att hitta färger som passar en bäst är guld värt när de kommer till jakten på den kompletta garderoben. Nu vet jag exakt vad jag letar efter när jag är ute och shoppar.

* Gud vad fåfäng man låter. Tänk mina barn skulle läsa de här om 20 år och tänka “Gud vilken bimbo till mamma man har”.


Maison du poshs “Bite me” bag. Skor, Celiné. Catwalkbild, Stine Goya SS 13. Idag är första dagen på hela veckan som mitt huvud inte känns som en cementklump, även likheterna med en zombi har också börjat försvinna. Så idag ska jag planera årets sista specialer och bara vara så där galet kreativ i mitt 5 […]

Maison du poshs “Bite me” bag. Skor, Celiné. Catwalkbild, Stine Goya SS 13.

Idag är första dagen på hela veckan som mitt huvud inte känns som en cementklump, även likheterna med en zombi har också börjat försvinna. Så idag ska jag planera årets sista specialer och bara vara så där galet kreativ i mitt 5 kvadratmeters kök. Börja med lite kaffe i alla fall så får vi se var vi hamnar. Dagens första inspiration är som ni ser; guld.


AUGUST LIST

Posted in Style
by Emma Elwin on 16 August, 2012

Kappa, Topshop. T-shirt, Zara. Ipadfodral, Mulberry. Loafers, Zara. Byxor, Stella McCartney. Väska, Prada. Nagellack “Hot pink”, Essie.

Kappa, Topshop. T-shirt, Zara. Ipadfodral, Mulberry. Loafers, Zara. Byxor, Stella McCartney. Väska, Prada. Nagellack “Hot pink”, Essie.


SUMMER DRESS

Posted in Style
by Emma Elwin on

Klänning, Topshop. Skor Don Donna. Solglasögon, Rayban. Så här såg jag ut i lördags på Way out west, känns nästan som ett år sen nu när man ligger nerbäddad här i sin pyjamas. Håller tummarna för att de inte var den sista dagen man kunde springa runt i en liten sommarklänning.

Klänning, Topshop. Skor Don Donna. Solglasögon, Rayban.

Så här såg jag ut i lördags på Way out west, känns nästan som ett år sen nu när man ligger nerbäddad här i sin pyjamas. Håller tummarna för att de inte var den sista dagen man kunde springa runt i en liten sommarklänning.


PICK OF THE DAY

Posted in Life
by Emma Elwin on

Skjorta, 820 kr, Masion Scotch.

Skjorta, 820 kr, Masion Scotch.


BRUUNS BAZAAR

Posted in Style
by Emma Elwin on 15 August, 2012

  Bruuns Bazaars ss13 kollektion. Om jag skulle välja en kollektion från Köpenhamns modevecka att själv bära nästa vår så skulle det helt klar bli Bruuns Bazaar. Som visade en lös men välskräddad passform. Klicka på mer för att se fler bilder.

 

Bruuns Bazaars ss13 kollektion.

Om jag skulle välja en kollektion från Köpenhamns modevecka att själv bära nästa vår så skulle det helt klar bli Bruuns Bazaar. Som visade en lös men välskräddad passform.

Klicka på mer för att se fler bilder.

(more…)


KÖPENHAMN 5

Posted in Style
by Emma Elwin on

Jacka & keps, Monki. Byxdress, Brunz Bazaar. Väska, Balenciaga. Skor, Christian Louboutin. Ibland känns det verkligen som alla kommer på en och samma gång. I söndags gick min älskade fina mormor bort, i måndags blev Stella dålig igen och jag har åkt på en dunderförkyld och är helt utslagen. Utöver de har jag så mycket […]

Jacka & keps, Monki. Byxdress, Brunz Bazaar. Väska, Balenciaga. Skor, Christian Louboutin.

Ibland känns det verkligen som alla kommer på en och samma gång. I söndags gick min älskade fina mormor bort, i måndags blev Stella dålig igen och jag har åkt på en dunderförkyld och är helt utslagen. Utöver de har jag så mycket att göra att jag inte vet var sjutton man ska börja. Men det löser sig säker.

Här har ni i alla fall den sista outfiten från underbara Köpenhamn.

 


AROUND THE NECK

Posted in Style
by Emma Elwin on

1. Sjal, Gucci/net-a-porter.com. 2. Halsduk i ull, Acne. 3. Leopardmönstrad sjal, Mango. Även fast de bara är mitten av augusti så är de ändå lite småkyligt om morgonen. Dags att börja leta efter en snygg sjal eller halsduk tänker jag. Tre favoriter som finns i butik nu är dessa.

1. Sjal, Gucci/net-a-porter.com. 2. Halsduk i ull, Acne. 3. Leopardmönstrad sjal, Mango.

Även fast de bara är mitten av augusti så är de ändå lite småkyligt om morgonen. Dags att börja leta efter en snygg sjal eller halsduk tänker jag. Tre favoriter som finns i butik nu är dessa.


BAUM UND PFERDGARTEN SS 13

Posted in Style
by Emma Elwin on 14 August, 2012

Tänkte visa bilderna från en av mina favoritvisningar i Köpenhamn. Quilltad jacka, Ribbad tröja & sportig kjol. Knalligrosa plisserad skjorta & kjol. Jumpsuit med matchande keps. Monokromt knallblå. Gammalrosa möter chambray.    Senapsgult matchat med gult. Det var mina bilder från Baum und pferdgarten visningen i Köpenhamn. Älskade färgpaletten, materialvalen och den sportiga stylingen!

Tänkte visa bilderna från en av mina favoritvisningar i Köpenhamn.

Quilltad jacka, Ribbad tröja & sportig kjol.

Knalligrosa plisserad skjorta & kjol.

Jumpsuit med matchande keps.

Monokromt knallblå.

Gammalrosa möter chambray.

  

Senapsgult matchat med gult.

Det var mina bilder från Baum und pferdgarten visningen i Köpenhamn. Älskade färgpaletten, materialvalen och den sportiga stylingen!


KÖPENHAMN Nr 3

Posted in Style
by Emma Elwin on

I Köpenhamn sprang jag på Sibel som har Malmöstreetstyle som tog de här fina bilderna.  Nu ska jag sätta igång med nästa veckas produktion!

I Köpenhamn sprang jag på Sibel som har Malmöstreetstyle som tog de här fina bilderna.  Nu ska jag sätta igång med nästa veckas produktion!


WAY OUT WEST

Posted in Life
by Emma Elwin on 12 August, 2012

Här kommer bilderna från de senaste dagarna på Way out west. Önskar att jag fotat lite mera men ibland kan de vara ganska skönt att bara vara och njuta av ögonblicken. Elle och Café hade som jag berättat om tidigare ett mission att hitta Sveriges bästklädda. Alla som var med och tävlade fick ett par […]

Här kommer bilderna från de senaste dagarna på Way out west. Önskar att jag fotat lite mera men ibland kan de vara ganska skönt att bara vara och njuta av ögonblicken.

Elle och Café hade som jag berättat om tidigare ett mission att hitta Sveriges bästklädda. Alla som var med och tävlade fick ett par jeans av JC.

Jag djade för andra gången helt själv vilket gick förvånansvärt bra.

  På lördagen hängde vi med JC och käkade brunch. Här har ni snyggingarna Thea & Linn.

Det var nästa lite skönt att sitta vid ett bord med vita dukar och vackra blommor efter att ha ätit de senaste måltiderna från papperstallrikar.

Hela festivalen var vegetarisk och fulla av massa god mat.

Här har ni ett väldigt (vid tillfället) trött par på brunchen.

Världens bästa kollegor; Kristina & Josephine.

Här är vi påväg till festivalens bästa matställe.

Som var Byfolkets smålandsrullar. Mmmm!

 

Festivalens bästa band var helt klart Jacuzzi boys.

Här har ni mig bakom skivspelarna i JC tältet.

Det alltid lika stiliga paret Elsa & Vargen.

På fredagskvällen så hamnade vi efter festivalen var slut på Yaki-da. Där det hade riktigt bra musik på övervåningen.

Det var de! Nu sitter vi på tåget hem till Stockholm och jag räknar minuterna till jag får träffa Stella igen efter fem dagar!


WAY OUT WEST

Posted in Life
by Emma Elwin on 11 August, 2012

  Nu är vi på plats i JC tältet där man får gratis tidningar… …och kan bli fotad och tävla om 25.000 och titeln Sveriges bäst klädda!

 

Nu är vi på plats i JC tältet där man får gratis tidningar…

…och kan bli fotad och tävla om 25.000 och titeln Sveriges bäst klädda!


GAIST

Posted in Style
by Emma Elwin on

Så här såg jag ut i onsdags när vi var på Gaist i Köpenhamn som jag verkligen kan rekommendera om ni är i Köpenhamn. Skjorta, G-star raw. Kjol, Zara. Väska, Balenciaga. Skor, Gucci. Nu ska vi ner på festivalen igen. Om ni är på Way out west så tycker jag ni ska komma förbi JC […]

Så här såg jag ut i onsdags när vi var på Gaist i Köpenhamn som jag verkligen kan rekommendera om ni är i Köpenhamn.

Skjorta, G-star raw. Kjol, Zara. Väska, Balenciaga. Skor, Gucci.

Nu ska vi ner på festivalen igen. Om ni är på Way out west så tycker jag ni ska komma förbi JC tältet och få ett par gratis jeans!


SOPIHE BILLE BRAHE for WEEKDAY

Posted in Style
by Emma Elwin on 10 August, 2012

Den danska smyckedesignern Sophie Bille Brahe har skapat en kollektion för Weekday som vi fick se på plats här i Köpenhamn i onsdags. Idag släpps smyckena i limiterad upplaga i Sveriges Weekday butiker. Ser ni något ni gillar? Nu ska jag hipp-hoppa in i en taxi och åka till Göteborg och Way out west!

Den danska smyckedesignern Sophie Bille Brahe har skapat en kollektion för Weekday som vi fick se på plats här i Köpenhamn i onsdags. Idag släpps smyckena i limiterad upplaga i Sveriges Weekday butiker.

Ser ni något ni gillar? Nu ska jag hipp-hoppa in i en taxi och åka till Göteborg och Way out west!


NN 07

Posted in Style
by Emma Elwin on 9 August, 2012

Först ut igår var NN07 som visade en kollektion med en fantastiskt färgpalett och gryma materialval. Vi såg mycket denim-nyanser på välsittande skjortor. Linne och beiget blandades upp men klarblått. En av mina favoritplagg var det prickiga skjortorna. Den här fanns även hos dam fast i hel blått. Så det var några av bilderna från […]

Först ut igår var NN07 som visade en kollektion med en fantastiskt färgpalett och gryma materialval.

Vi såg mycket denim-nyanser på välsittande skjortor.

Linne och beiget blandades upp men klarblått.

En av mina favoritplagg var det prickiga skjortorna. Den här fanns även hos dam fast i hel blått.

Så det var några av bilderna från igår, men de kommer mera under dagen! Nu ska vi äta gräddbullar på Summerbird.


Tröja, Filippa K. Byxor & bälte, Acne. Väska, Balenciaga. Skor, Giambattista Valli. Igår blåste det rejält här i Köpenhamn så passade jag på att ha mina nya ullbyxor och långärmat.

Tröja, Filippa K. Byxor & bälte, Acne. Väska, Balenciaga. Skor, Giambattista Valli.

Igår blåste det rejält här i Köpenhamn så passade jag på att ha mina nya ullbyxor och långärmat.


CLOSE UP

Posted in Style
by Emma Elwin on

Här kommer en detaljbild från igår. Lägger upp hela outfiten snart men först frukost!

Här kommer en detaljbild från igår. Lägger upp hela outfiten snart men först frukost!


RASPBERRY RED

Posted in Life
by Emma Elwin on 8 August, 2012

Tidigare i somras fyndade jag den här kuvertväskan från Balenciaga på Mytheresas sommar-rea. Idag är första gången jag använder den och är sååå himlans nöjd. Gillar verkligen enkelheten men att den samtidigt är så elegant. De två E:na helt enkelt!

Tidigare i somras fyndade jag den här kuvertväskan från Balenciaga på Mytheresas sommar-rea. Idag är första gången jag använder den och är sååå himlans nöjd. Gillar verkligen enkelheten men att den samtidigt är så elegant. De två E:na helt enkelt!


Här kommer lite fler bilder från gårdagens plåtning. Är väldigt kär i hatten från G-star raw. Vi hade massa fina smycken. Fina skor. Och ännu mer fina skor! Nu ska jag hoppa på planet och åka till Köpenhamn. Vi ses där!

Här kommer lite fler bilder från gårdagens plåtning. Är väldigt kär i hatten från G-star raw.

Vi hade massa fina smycken.

Fina skor.

Och ännu mer fina skor!

Nu ska jag hoppa på planet och åka till Köpenhamn. Vi ses där!


SMOKING HOT

Posted in Life
by Emma Elwin on

Något som jag verkligen älskar från den här säsongens kollektioner är denna cowboyskjorta från Isabel Marant. Nu ska jag hoppa in i en taxi och åka till Köpenhamn! Woop woop!

Något som jag verkligen älskar från den här säsongens kollektioner är denna cowboyskjorta från Isabel Marant. Nu ska jag hoppa in i en taxi och åka till Köpenhamn! Woop woop!


THE CAP

Posted in Style
by Emma Elwin on 7 August, 2012

Är just nu väldigt förtjust i den här kepsen från Monki. Perfekt för dåliga hårdagar!

Är just nu väldigt förtjust i den här kepsen från Monki. Perfekt för dåliga hårdagar!


PREPARATION

Posted in Life
by Emma Elwin on

Efter som det kommer vara så mycket omkring spring de närmaste veckorna så gjorde jag en ganska överambitiös liten look-book för mig själv. Den är full med klara outfits som nu bara är att slänga på sig. Så nu hoppas jag att slippa all klädmorgonstress då jag är så otroligt dålig på att vara kreativ […]

Efter som det kommer vara så mycket omkring spring de närmaste veckorna så gjorde jag en ganska överambitiös liten look-book för mig själv. Den är full med klara outfits som nu bara är att slänga på sig. Så nu hoppas jag att slippa all klädmorgonstress då jag är så otroligt dålig på att vara kreativ när jag vaknar på morgonen. Nu har jag också bättre kolla på vad som faktiskt redan hänger i garderoben.

Vi får se om det kommer funka men tanke är att när jag vakna på morgonen kan jag bara bläddra igenom min lilla outfits-book och se vad jag känner för just den dagen. Men vi får se som sagt om det kommer funka.. Nu blir de artist plåtning för hela slanten!


THIS WEEK

Posted in Life
by Emma Elwin on 6 August, 2012

Alltssssåå! Måste bara dra den här veckans schema för er, de är verkligen helt galet hur mycket man kommer flänga runt. Imorgon: Stylar jag mitt första porträtt för Elle, (vilket också är ett av mina favoritband) lite smått nervöst men väldigt kul! Onsdag: Vår chefredaktör Hermine och jag åker till Köpenhamn för deras modevecka. Äta […]

Alltssssåå! Måste bara dra den här veckans schema för er, de är verkligen helt galet hur mycket man kommer flänga runt.

Imorgon: Stylar jag mitt första porträtt för Elle, (vilket också är ett av mina favoritband) lite smått nervöst men väldigt kul!

Onsdag: Vår chefredaktör Hermine och jag åker till Köpenhamn för deras modevecka. Äta gräddbullar från Summerbird står högst upp på to-do listan.

Fredag: Klockan 8:05 flyger jag till Way out west där vi ska hitta Sveriges bästklädda kvinna!

Man kommer vara helt slut nästa vecka men oj vad kul de ska bli!


Rock, Topshop Unique. Skor, Mango. Jeans & tröja, Mih. Väska, Givenchy. Parfym, Valentino. Klocka, Chopard. Idag så får min favorit modell Freja stå för inspirationen. Det finns få som klär sig så enkelt men ändå så personligt som hon.

Rock, Topshop Unique. Skor, Mango. Jeans & tröja, Mih. Väska, Givenchy. Parfym, Valentino. Klocka, Chopard.

Idag så får min favorit modell Freja stå för inspirationen. Det finns få som klär sig så enkelt men ändå så personligt som hon.


SHOE BOX

Posted in Life
by Emma Elwin on

Under sommaren har vi varit på jakt efter ett sängbord/minibyrå men tyvärr utan någon större lycka. Då fick mina skolådor bli till lite nytta och fungerar just nu som sängbord.

Under sommaren har vi varit på jakt efter ett sängbord/minibyrå men tyvärr utan någon större lycka. Då fick mina skolådor bli till lite nytta och fungerar just nu som sängbord.


#INSPIRATION

Posted in Style
by Emma Elwin on 5 August, 2012

Inspirationsbilder som sitter på min vägg just nu. Längtar faktiskt lite tills man får ha på sig peacoaten igen…

Inspirationsbilder som sitter på min vägg just nu. Längtar faktiskt lite tills man får ha på sig peacoaten igen…


Show archive


Load more articles