Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


NEW BEAUTY FAVORITES

Posted in Beauty
by Emma Elwin on 31 May, 2012

Den nya lättare version på kultdoften“Opium” från YSL & skimrande rouge från MAC.

Den nya lättare version på kultdoften“Opium” från YSL & skimrande rouge från MAC.


WOHOO!

Posted in Life
by Emma Elwin on

pic: Stefan Segolson Nu kära underbara läsare ska ni få höra! För två veckor sen så slutade jag jobba som moderedaktör Elle.se för att hoppa över till tidningen. Att jobba heltid som moderedaktör för Elle är verkligen en dröm som går i uppfyllelse för mig. Just nu sitter jag och jobbar med höstens nummer och […]


pic: Stefan Segolson

Nu kära underbara läsare ska ni få höra! För två veckor sen så slutade jag jobba som moderedaktör Elle.se för att hoppa över till tidningen. Att jobba heltid som moderedaktör för Elle är verkligen en dröm som går i uppfyllelse för mig.

Just nu sitter jag och jobbar med höstens nummer och ni kommer få se de sidorna som jag gör nu i september numret. Fram till dess hoppas jag att ni spanar in min pysselsida som finns i tidningen och att ni forsätter följa mitt nya jobb och mig här på bloggen!

Under sommaren tänkte jag ge bloggen en make-over. Så nu hoppas jag verkligen att ni tar er en stund för att skriva vad ni vill se mer utav här på bloggen!

I got some great news! Two weeks ago I started working as contributing fashion editor for Elle magazine. To work full-time as a fashion editor for Elle is truly a dream come true for me.

Right now Im working with this fall issues and you will see the pages I’m doing now in the september issue. Until then I hope that you are continuing to follow me and new job here on the blog!

During the summer, I thought I would give the blog a make-over. So now I really hope that you’ll write what want to see more of here on the blog!


Vet ni vad jag skulle vilja ha här på elle.se? En streetstyleblogg. Vore inte det fantastiskt? Försökte komma på någon bra person själv innan jag kom på att jag så klart ska be världens bästa bloggläsare om det bästa tipset. Är du intresserad av att bli bloggkompis med mig? Klart du är! Skicka ett mejl till […]

Vet ni vad jag skulle vilja ha här på elle.se? En streetstyleblogg. Vore inte det fantastiskt? Försökte komma på någon bra person själv innan jag kom på att jag så klart ska be världens bästa bloggläsare om det bästa tipset.

Är du intresserad av att bli bloggkompis med mig? Klart du är! Skicka ett mejl till vår webbredaktör Lisa nu så kanske du har en blogg hos oss redan innan sommaren.

Skicka 3-5 bilder, din bloggadress (om du har någon) och lite info om dig själv till lisa.arnell@elle.se. Eller skriv allt i kommentarsfältet här nere.


Recommended reading

Style — 18 August, 2017

Learn How To Extend the Lifetime of Your Wardrobe

During The Stockholm Act festival, Electrolux, Houdini and Make it last invite you to a Care & Repair event and Fashion Flea Market.

Life — 17 August, 2017

Pixie Turner: "I think food should make you happy as well as healthy"

We’ve asked some of our favorite foodies to answer 10 questions about green, clean and healthy eating!

Style — 16 August, 2017

BRAND TO WATCH: sat-su-ma

Informed by plant biology, sat-su-ma brings a new dimension to “florals for spring”.

Beauty — 11 August, 2017

9 Natural and Toxin-Free Deodorants Rumored to be Ace

Have you made the deo-switch yet? Skip toxic aluminums and go natural!


CLOSER N°2

Posted in Life
by Emma Elwin on

foto: Mikaela Pal Här kommer alla bilderna från vår klubb på F12 i förra veckan. Om du vill stå på listan imorgon torsdag så är det bara gå med i vår facebookgrupp och klicka attending! Klicka på mer för fler bilder

foto: Mikaela Pal

Här kommer alla bilderna från vår klubb på F12 i förra veckan. Om du vill stå på listan imorgon torsdag så är det bara gå med i vår facebookgrupp och klicka attending!

Klicka på mer för fler bilder

(more…)


GREEN

Posted in Style
by Emma Elwin on 29 May, 2012

Fin väska som kommer i butik till hösten från Accent. Härlig färg eller hur?

Fin väska som kommer i butik till hösten från Accent. Härlig färg eller hur?


Jacka & sandaler, Acne. T-shirt, Topshop. Shorts & väska, H&M. Så här såg jag ut i lördags när vi var ute och åt middag (vill bara säga att solglasögonen berodde på extrem pollenallergi och inte för att jag fått total hybris). Älskar verkligen min nya jacka från Acne färgen och tyget är helt fantastiskt. För […]

Jacka & sandaler, Acne. T-shirt, Topshop. Shorts & väska, H&M.

Så här såg jag ut i lördags när vi var ute och åt middag (vill bara säga att solglasögonen berodde på extrem pollenallergi och inte för att jag fått total hybris). Älskar verkligen min nya jacka från Acne färgen och tyget är helt fantastiskt. För att inte tala om skinnshortsen som jag köpte dagen innan nyårsafton som legat och väntat i garderoben på just den här kvällen. Längtar redan ihjäl mig till nästa helg!


NEW BIKE!

Posted in Style
by Emma Elwin on

Har äntligen hittat en ny cykel som inte bara är supersnabb (nästan lite för snabb) utan också supersnygg. Den kommer från BIKEID där man väljer delarna och färgerna på cykeln själv. Så får och med nu kommer jag försöka cykla till och från jobbet så mycket som möjligt!

Har äntligen hittat en ny cykel som inte bara är supersnabb (nästan lite för snabb) utan också supersnygg. Den kommer från BIKEID där man väljer delarna och färgerna på cykeln själv. Så får och med nu kommer jag försöka cykla till och från jobbet så mycket som möjligt!


SATURDAYS CHARM

Posted in Life
by Emma Elwin on 28 May, 2012

Vi började morgon med bästa frukosten någonsin, vaniljbullar & nymalt kaffe. Så här fint ser trädet ut som växer utanför vårt fönster numera. Efter en ganska seg morgon så gick vi en tur på stan och hamnade på Cheap mondays mini-festival mitt i stan. Där dessa snygga boots även höll till. Här satt alla och […]

Vi började morgon med bästa frukosten någonsin, vaniljbullar & nymalt kaffe.

Så här fint ser trädet ut som växer utanför vårt fönster numera.

Efter en ganska seg morgon så gick vi en tur på stan och hamnade på Cheap mondays mini-festival mitt i stan.

Där dessa snygga boots även höll till.

Här satt alla och njöt av solen, musiken och öl.

Det vara lite bilder från helgen som vi han ta innan min kamera dog. Nu ska jag jobba vidare här bakom datorn!

Theses are the pictures from the weekend. We ended up on Cheap Mondays mini-festival i the middle of Stockholm were we sat for a few hours just enjoying music, the sun and beers.


Sitter och fixar med bilderna från helgen och längtar tillbaka till picknick i parken och öl i solen. – Going through all the pictures from this weekend. I wish it was still Sunday afternoon and we were sitting in the park eating strawberries.

Sitter och fixar med bilderna från helgen och längtar tillbaka till picknick i parken och öl i solen.

Going through all the pictures from this weekend. I wish it was still Sunday afternoon and we were sitting in the park eating strawberries.


MORNING MORNING

Posted in Life
by Emma Elwin on 27 May, 2012

Hej härliga soliga söndag!

Hej härliga soliga söndag!


IN THE SPIRIT OF

Posted in Life
by Emma Elwin on 26 May, 2012

Jag önskar att jag kunde säga att jag just nu låt i en park och läste en bok. Men nej. Jag sitter och gör min bokföring. SÅ HIMLA KUL.

Jag önskar att jag kunde säga att jag just nu låt i en park och läste en bok. Men nej. Jag sitter och gör min bokföring. SÅ HIMLA KUL.


GLASSIGT

Posted in Life
by Emma Elwin on 25 May, 2012

Glassen som serverades på gårdagens pressvisning. I mitt huvud just nu: chokladglass. Så fort klockan slår helg ska jag springa och köpa en 4 kulors glass!

Glassen som serverades på gårdagens pressvisning.

I mitt huvud just nu: chokladglass. Så fort klockan slår helg ska jag springa och köpa en 4 kulors glass!


Igår på Acne snowdon blue lanseringen! Maria Virgin, Johnny Johansson & Micke Shiller. Gårdagens middag intogs på min nya favoritrestaurang Trattorian. Kvällens snyggaste var Gustav i sin fina pyjamasskjorta från Acne. Igår så lanserade Acne sin fösta bok med 61 porträtt på legender i den klassiska blå skjortan. Perfekt present för den som (typ jag) älskar den […]

Igår på Acne snowdon blue lanseringen! Maria Virgin, Johnny Johansson & Micke Shiller.

Gårdagens middag intogs på min nya favoritrestaurang Trattorian.

Kvällens snyggaste var Gustav i sin fina pyjamasskjorta från Acne.

Igår så lanserade Acne sin fösta bok med 61 porträtt på legender i den klassiska blå skjortan. Perfekt present för den som (typ jag) älskar den blåskjortan!


Plånböcker och snygga handskar. Snygga brogues. Igår var vi på Rizzo, Accent och Don Donnas pressvisning av sin höstkollektion. Titta vad mycket fin de hade för att inte tala om den fina miljö-stylingen.

Plånböcker och snygga handskar.

Snygga brogues.

Igår var vi på Rizzo, Accent och Don Donnas pressvisning av sin höstkollektion. Titta vad mycket fin de hade för att inte tala om den fina miljö-stylingen.


BLACK COTTON

Posted in Style
by Emma Elwin on 24 May, 2012

Skjortklänning, Acne. Kjol, Secondhand. Ballerina, Lanvin. Dagens kläder! Nu ska jag svida om för kvällen på F12. Tittar ni förbi? Komsi komsi!


Skjortklänning, Acne. Kjol, Secondhand. Ballerina, Lanvin.

Dagens kläder! Nu ska jag svida om för kvällen på F12. Tittar ni förbi? Komsi komsi!

(more…)


GOLD & SILVER

Posted in Life
by Emma Elwin on

Väska från Hoss Intropia. Jeans från One tea spoon. Väska från Blumarine. Dekorerad kjol från H&M. Vackra paljetter. Volangkjol från H&M. Blumarine & Max Mara. Nere i moderummet så har vi just nu fullt med fantastiska prylar från hösten. Guld och silver finns det gott om! Min favorit är den lilla clutchen från Hoss Intropia!

Väska från Hoss Intropia.

Jeans från One tea spoon.

Väska från Blumarine.

Dekorerad kjol från H&M.

Vackra paljetter.

Volangkjol från H&M.

Blumarine & Max Mara.

Nere i moderummet så har vi just nu fullt med fantastiska prylar från hösten. Guld och silver finns det gott om! Min favorit är den lilla clutchen från Hoss Intropia!


TONIGHT!

Posted in Life
by Emma Elwin on

Ikväll är de dags för vår kväll på F12 igen. Hoppas verkligen vi ses där!

Ikväll är de dags för vår kväll på F12 igen. Hoppas verkligen vi ses där!


MOOD BOARD

Posted in Style
by Emma Elwin on 23 May, 2012

Sitter och planerar klädval inför ett bröllop som jag ska på i sommar. Och blev tvungen att slänga ihop ett moodboard så här på lunchen. Skulle så gärna ha en blommig skapelse! Eller kanske sandaler dekorerade med blommor. Kanske ska knopa ihop ett par själv…

Sitter och planerar klädval inför ett bröllop som jag ska på i sommar. Och blev tvungen att slänga ihop ett moodboard så här på lunchen. Skulle så gärna ha en blommig skapelse! Eller kanske sandaler dekorerade med blommor. Kanske ska knopa ihop ett par själv…


foto: IDA BORG T-shirt, Indiska. Byxor, Marni for H&M. Skor, Lanvin. Så här såg jag ut igår i studion, älskar de här sidenbyxorna det är som att ha på sig pyjamasbyxor. Idag ska vi köra ett till plåtnings-race så vi ses i studion! – This is my outfit from yesterday in the studio. I love […]

foto: IDA BORG

T-shirt, Indiska. Byxor, Marni for H&M. Skor, Lanvin.

Så här såg jag ut igår i studion, älskar de här sidenbyxorna det är som att ha på sig pyjamasbyxor. Idag ska vi köra ett till plåtnings-race så vi ses i studion!

This is my outfit from yesterday in the studio. I love these silk pants it’s like wearing pajama pants. Today’s we’re gonna have another photo-race so I’ll see you in the studio!

T-shirt, Indiska. trousers, Marni. Shoes, Lanvin.


INSTAGRAM

Posted in Style
by Emma Elwin on 22 May, 2012

Nu kan ni följa mig på Instagram! @emmaelwinelle Hoppas vi ses där! – Now you can follow me on Instagram! @emmaelwinelle Hope I’ll see you there!

Nu kan ni följa mig på Instagram! @emmaelwinelle Hoppas vi ses där!

Now you can follow me on Instagram! @emmaelwinelle Hope I’ll see you there!


GLITTER

Posted in Style
by Emma Elwin on

Dagens fynd är de här örhängena som ni hittar hos punktshop för 69 kr. Släng på en lite tyg ros så har du ett par Prada look-a-likes!

Dagens fynd är de här örhängena som ni hittar hos punktshop för 69 kr. Släng på en lite tyg ros så har du ett par Prada look-a-likes!


DIFFERENT SHADES OF WHITE

Posted in Style
by Emma Elwin on 21 May, 2012

Tröja, Wood wood. Shorts, Zara. Sandaler, Acne.

Tröja, Wood wood. Shorts, Zara. Sandaler, Acne.


DAISYS

Posted in Life
by Emma Elwin on

Favoritblomman just nu är prästkragar. Clubmasters från Rayban = Sommar. Vilken helg och vilken värme! Har mest strosat runt i mina nya sandaler och druckit coffee coolers. Har dock gått och blivit sjuk vilket inte kunde vara sämre tajmat med allt som står på den här veckans schema. Har lite roliga nyheter att berätta för […]

Favoritblomman just nu är prästkragar.

Clubmasters från Rayban = Sommar.

Vilken helg och vilken värme! Har mest strosat runt i mina nya sandaler och druckit coffee coolers. Har dock gått och blivit sjuk vilket inte kunde vara sämre tajmat med allt som står på den här veckans schema. Har lite roliga nyheter att berätta för er men det får vänta till i eftermiddag för nu ska här jobbas.

What a weekend and yeeey for the summer heat! I’ve have spent most of it just strolling around in my new sandals and drinking coffee coolers from 7 eleven. Unfortunately I woke up yesterday feeling really ill. The timing could not be worse with everything on this week’s schedule. But I have some fun news to tell you but it will have to wait till the afternoon…


PICK OF THE DAY

Posted in Life
by Emma Elwin on 20 May, 2012

Är väldigt förtjust i de här halsbandet från Zara för 249 kr. Dock har jag så himla mycket halsband som redan inte använder så jag ska nog börja där istället! – Necklace from Zara.

Är väldigt förtjust i de här halsbandet från Zara för 249 kr. Dock har jag så himla mycket halsband som redan inte använder så jag ska nog börja där istället!

Necklace from Zara.


LAST THURSDAY

Posted in Style
by Emma Elwin on

foto: Mikaela Pal Så här såg jag ut i fredags: Kavaj, Acne. Tröja, Modekungen. Shorts, Zara. Skor, Isabel Marant. – Last Thursdays: Blazer, Acne. Sweater, Modekungen. Shorts, Zara. Shoes, Isabel Marant.

foto: Mikaela Pal

Så här såg jag ut i fredags: Kavaj, Acne. Tröja, Modekungen. Shorts, Zara. Skor, Isabel Marant.

Last Thursdays: Blazer, Acne. Sweater, Modekungen. Shorts, Zara. Shoes, Isabel Marant.


PICK OF THE DAY

Posted in Life
by Emma Elwin on 19 May, 2012

Skjorta från Weekday, 600 kr. – Shirt from Weekday, 60 Eur.

Skjorta från Weekday, 600 kr.

Shirt from Weekday, 60 Eur.


CROCHET

Posted in Style
by Emma Elwin on

Är väldigt nöjd med min nya virkade klänning från Emmaoclothing. Har alltid älskat virkade plagg och den här klänningen är i mina ögon den ultimata sommarklänning. Kommer passa perfekt på allt från festivaler till lata dagar på stranden. – Im very happy with my new dress from Emmaoclothing. I have always loved crochet made garments […]

Är väldigt nöjd med min nya virkade klänning från Emmaoclothing. Har alltid älskat virkade plagg och den här klänningen är i mina ögon den ultimata sommarklänning. Kommer passa perfekt på allt från festivaler till lata dagar på stranden.

Im very happy with my new dress from Emmaoclothing. I have always loved crochet made garments and this dress is im my eyes the perfect summer dress!

(more…)


CLOSER N° 1

Posted in Life
by Emma Elwin on 18 May, 2012

foto: Mikaela Pal Här kommer alla bilderna från vår klubb-premiär på F12 igår. Kvällen började med visning av fotograf-duon Boe Marions fantastiska bilder och slutade med att alla stod på sofforna och dansade! Så lyckat och så kul! Klicka på mer för fler bilder

foto: Mikaela Pal

Här kommer alla bilderna från vår klubb-premiär på F12 igår. Kvällen började med visning av fotograf-duon Boe Marions fantastiska bilder och slutade med att alla stod på sofforna och dansade! Så lyckat och så kul!

Klicka på mer för fler bilder

(more…)


FYNDAT!

Posted in Style
by Emma Elwin on 17 May, 2012

Fyndade ett par snygga loafers i läder hos Sko uno förra veckan för 200 kr!!!! Är otroligt nöjd måste jag säga. Nu ska jag börja göra i ordning för ikväll då vi håller låda på F12. Klicka här om ni är sugna att titta förbi!

Fyndade ett par snygga loafers i läder hos Sko uno förra veckan för 200 kr!!!! Är otroligt nöjd måste jag säga. Nu ska jag börja göra i ordning för ikväll då vi håller låda på F12. Klicka här om ni är sugna att titta förbi!


FOUR FAVORITES

Posted in Style
by Emma Elwin on

Snygga solglasögon och en ännu finare sjal. Väskan som jag förmodligen kommer inhandla. Tidigare den här veckan var vi på H&Ms presskontor för att spana in deras höst kollektion. Mina favoriter var alla snygga accessoarer som var helt fantastiska. – This Monday we went to H&M’s press office to look at the fall collection. And […]

Snygga solglasögon och en ännu finare sjal.

Väskan som jag förmodligen kommer inhandla.


Tidigare den här veckan var vi på H&Ms presskontor för att spana in deras höst kollektion. Mina favoriter var alla snygga accessoarer som var helt fantastiska.

This Monday we went to H&M’s press office to look at the fall collection. And I really fell for the accessories this season which are amazing!


BLUE ON BLUE

Posted in Life
by Emma Elwin on 16 May, 2012

Favorittröjan från Stella McCartney. Sitter och lyssnar på den här låten och tänker på hur härligt vi ska ha de i skärgården i sommar. Då ska jag klä mig som om jag var med i en pripps blå reklam. – Im listening to this song and longing for the summer holiday. I’m gonna be wearing […]

Favorittröjan från Stella McCartney.

Sitter och lyssnar på den här låten och tänker på hur härligt vi ska ha de i skärgården i sommar. Då ska jag klä mig som om jag var med i en pripps blå reklam.

Im listening to this song and longing for the summer holiday. I’m gonna be wearing different shades of blue every day, swim in the ocean and barbecue every meal we eat.


THE ONE

Posted in Life
by Emma Elwin on 15 May, 2012

pic IMAXTREE Har letat så länge nu efter en clutch som passar till min stil och garderob. Och här har ni den. Den skulle klä ner en cocktail klänning och göra den cool. Klä upp en vardags outfit och se helt fantastisk ut till ett par jeans och en t-shirt. Har dock ingen aning när […]

pic IMAXTREE

Har letat så länge nu efter en clutch som passar till min stil och garderob. Och här har ni den. Den skulle klä ner en cocktail klänning och göra den cool. Klä upp en vardags outfit och se helt fantastisk ut till ett par jeans och en t-shirt. Har dock ingen aning när den fans i butik eller om jag någonsin kommer kunna hitta den eller en liknande. Men nu vet jag i alla fall lite mer exakt vad det är jag letar efter.

I’ve been looking for quite some time (three years) for the perfect clutch. But after three years I started to think that I’m not gonna find one that matches all my clothes and all occasions. But then, I found this picture. This bag would dress down a cocktail gown and make it rock. It could also dress up a casual outfit- and just look amazing with a t-shirt and jeans. The only catch on finding this perfect bag is that i don’t have a clue what collection it’s from, or if I will ever find it. Ebay here I come.


LEATHER PANTS

Posted in Style
by Emma Elwin on

Här kommer en dagens från i fredag. Jacka, Topshop. Byxor, H&M, Sandaler, Zara. Sjal, Damir Doma. – Jacket, Topshop. Trousers, H&M, Sandals, Zara. Scarf, Damir Doma.

Här kommer en dagens från i fredag. Jacka, Topshop. Byxor, H&M, Sandaler, Zara. Sjal, Damir Doma.

Jacket, Topshop. Trousers, H&M, Sandals, Zara. Scarf, Damir Doma.


BURGUNDY

Posted in Style
by Emma Elwin on 14 May, 2012

Kalender från Letts. Polotröja från NN07. Jag har en ny färg crush -vinrött. – I have a new color crush – Burgundy.

Kalender från Letts.

Polotröja från NN07.

Jag har en ny färg crush -vinrött.

I have a new color crush – Burgundy.


Nu på torsdag så öppnar vi dörrarna för vår nya klubb på f12 salongen. Eftersom de är Norges nationaldag har vi bjudit in fotografduon Boe & Marion som kommer visa ett ax-plock av sina fantastiska bilder. Emma Svensson, Lång Kalle och jag kommer spela musik som garanterat kommer få dig att dansa. Gå in här och […]

LE smoking

Nu på torsdag så öppnar vi dörrarna för vår nya klubb på f12 salongen. Eftersom de är Norges nationaldag har vi bjudit in fotografduon Boe & Marion som kommer visa ett ax-plock av sina fantastiska bilder. Emma Svensson, Lång Kalle och jag kommer spela musik som garanterat kommer få dig att dansa. Gå in här och gå med i vår facebookgrupp för inbjudan! Hoppas verkligen ni tittar förbi på vår första kväll av Closer!!


SHOE INSPIRATION

Posted in Life
by Emma Elwin on 13 May, 2012

Sitter och drömmer om ett par skor som skulle vara så fina i min samling. Ska man slå till? Vilka skor drömmer ni om? Länka!! – I’m dreaming of a pair of shoes that would look so nice in my collection. What shoes are you dreaming about? Links!!

Sitter och drömmer om ett par skor som skulle vara så fina i min samling. Ska man slå till? Vilka skor drömmer ni om? Länka!!

I’m dreaming of a pair of shoes that would look so nice in my collection. What shoes are you dreaming about? Links!!


BLACK & WHITE

Posted in Life
by Emma Elwin on 12 May, 2012

Vackra rosor på vårt kontor. Jag & Stella. Luke & Stella. Stella & jag. Askfat utan för fotografiska. Kärlekslås. Nya jeansshorts. Paris. Sian & jag. Världens finaste männsika. Slängde ihop lite svartvita bilder som inte kommit upp här på bloggen ännu. Igår var vi på Zink och åt en massa god mat! Kommer bilder lite […]

Vackra rosor på vårt kontor.

Jag & Stella.

Luke & Stella.

Stella & jag.

Askfat utan för fotografiska.

Kärlekslås.

Nya jeansshorts.

Paris.

Sian & jag.

Världens finaste männsika.

Slängde ihop lite svartvita bilder som inte kommit upp här på bloggen ännu. Igår var vi på Zink och åt en massa god mat! Kommer bilder lite senare för nu blir det mys-frukost.


PICK OF THE DAY

Posted in Life
by Emma Elwin on 11 May, 2012

Den här står höst upp på min shoppinglista. Tänk med ett par vita vida byxor, sandaler och guldsmycken i sommar. Du hittar den hos H&M förhoppningsvis! – This top is number one on my shopping list. I would match it with a pair of vide white pants, sandals and golden accessories. It’s from H&M!

Den här står höst upp på min shoppinglista. Tänk med ett par vita vida byxor, sandaler och guldsmycken i sommar. Du hittar den hos H&M förhoppningsvis!

This top is number one on my shopping list. I would match it with a pair of vide white pants, sandals and golden accessories. It’s from H&M!


Älskar mina nya boots från Sko Uno. – Love my new boots from Sko Uno.

Älskar mina nya boots från Sko Uno.

Love my new boots from Sko Uno.


SCARY SHORT SHORTS

Posted in Style
by Emma Elwin on 10 May, 2012

Hittade ett dessa väääldigt korta jeansshorts idag på Topshop. Längtar verkligen tills det blir varmt nog att springa runt i dem och en skjorta. Ska nog trasa sönder dem ytterligare lite så kommer det vara perfekta. – Found these ridiculously short shorts today at Topshop and couldn’t resist not to buy them. I think there […]

Hittade ett dessa väääldigt korta jeansshorts idag på Topshop. Längtar verkligen tills det blir varmt nog att springa runt i dem och en skjorta. Ska nog trasa sönder dem ytterligare lite så kommer det vara perfekta.

Found these ridiculously short shorts today at Topshop and couldn’t resist not to buy them. I think there gonna be perfect with a shirt and sandals on the beach. Really can’t wait for summer to come!


1. Jeans, Cos. 2. Tees, Weekday. 3. Doftljus, Byredo. 4. Topp, Gina Tricot. Sandaler, Proenza Schouler. 6. Boots, Margiela. 7. Bälte, Lindex. 8. Armband, Maison Scotch. 9. Örhängen, Topshop. – 1. Jeans, Cos. 2. T-shirt, Weekday. 3. Candle, Byredo. 4. Bra, Gina Tricot. Sandals, Proenza Schouler. 6. Boots, Margiela. 7. Belt, Lindex. 8. Bracelet, Maison […]

1. Jeans, Cos. 2. Tees, Weekday. 3. Doftljus, Byredo. 4. Topp, Gina Tricot. Sandaler, Proenza Schouler. 6. Boots, Margiela. 7. Bälte, Lindex. 8. Armband, Maison Scotch. 9. Örhängen, Topshop.

1. Jeans, Cos. 2. T-shirt, Weekday. 3. Candle, Byredo. 4. Bra, Gina Tricot. Sandals, Proenza Schouler. 6. Boots, Margiela. 7. Belt, Lindex. 8. Bracelet, Maison Scotch. 9. Earrings, Topshop.


FLEUR FANTÔME

Posted in Style
by Emma Elwin on

Var på Byredos utförsäljning i måndags och fyndade. Nya favoriten är helt klart doftljustet Fleur Fantôme som luktar sagolikt! – Last Monday the Swedish scent-sensation had a really good sale just around the conner from our flat. I bought two old favourites and found one new. And I think the scented candle “Fleur Fantôme” is […]

Var på Byredos utförsäljning i måndags och fyndade. Nya favoriten är helt klart doftljustet Fleur Fantôme som luktar sagolikt!

Last Monday the Swedish scent-sensation had a really good sale just around the conner from our flat. I bought two old favourites and found one new. And I think the scented candle “Fleur Fantôme” is my new absolute favourite.


OLIVE GREEN

Posted in Style
by Emma Elwin on 9 May, 2012

Igår blev jag fotad för en tysktidning, här står jag & fotografen Gerd Bayer och pratar glass! Sekunderna innan jag nästan tappade ner väskan ner för stupet… Härligt när rekvisitan är italiensk jordgubbsglass… Var så fin i håret tackvare duktiga Amelie! Det var bilderna från igår! Är helt kär i jackan som kommer från Acne, […]

Igår blev jag fotad för en tysktidning, här står jag & fotografen Gerd Bayer och pratar glass!

Sekunderna innan jag nästan tappade ner väskan ner för stupet…

Härligt när rekvisitan är italiensk jordgubbsglass…

Var så fin i håret tackvare duktiga Amelie!

Det var bilderna från igår! Är helt kär i jackan som kommer från Acne, så fin färg verkligen!

These are the pictures from yesterdays shoot with for a german magazine. I’m completely in love with the jacket from Acne. Such an amazing color!


SELF SERVICE

Posted in Life
by Emma Elwin on

Var på kontoret tidigt och var redo att bara köra så de ryker! Inser en timma in att jag glömt laddar sladden till datorn. Suck. – Got to the office super fucking early, ready to get today’s very long to-do list done. Got here and realized that I forgot the computer charger home. Fail.

Var på kontoret tidigt och var redo att bara köra så de ryker! Inser en timma in att jag glömt laddar sladden till datorn. Suck.

Got to the office super fucking early, ready to get today’s very long to-do list done. Got here and realized that I forgot the computer charger home. Fail.


MY NEW FAVOURITE COLOR

Posted in Life
by Emma Elwin on 8 May, 2012

Jacka & skor, Acne. Sjal & väska, Damir Doma. Byxor, J brand. Jag har börjat att se ett mönster i mitt shoppande. Just nu gillar jag tydligen bara brunt vilket mina fem senaste köp bevisar. Nu ska jag bli plåtad för en tysk tidning på mitt absoluta favoritställe i Stockholm. – Yesterday I noticed that […]

Jacka & skor, Acne. Sjal & väska, Damir Doma. Byxor, J brand.

Jag har börjat att se ett mönster i mitt shoppande. Just nu gillar jag tydligen bara brunt vilket mina fem senaste köp bevisar. Nu ska jag bli plåtad för en tysk tidning på mitt absoluta favoritställe i Stockholm.

Yesterday I noticed that I might have a new favourite colour. My last five buys has been in brown. Now I’m going to a photo shoot for a German magazine. Very exiting!

Jacket & Shoes, Acne. Scarf & bag, Damir Doma. Jeans, J Brand.


TODAY’S SHOES

Posted in Style
by Emma Elwin on 7 May, 2012

Dagens skor är från Alexander Wang. Äntligen är värmen tillbaka! – Today’s shoes are from Alexander Wang. Finally the sun is back!

Dagens skor är från Alexander Wang. Äntligen är värmen tillbaka!

Today’s shoes are from Alexander Wang. Finally the sun is back!


En sjal i kashmir är en av de accessoarerna som kan vara värd att lägga lite extra pengar på. Dels för att det är ett av det plaggen som du i stort sett kan ha året runt. Sen så ska textiler som du har nära huden ska vara mjuka och inte stickas men ändå värma. […]

En sjal i kashmir är en av de accessoarerna som kan vara värd att lägga lite extra pengar på. Dels för att det är ett av det plaggen som du i stort sett kan ha året runt. Sen så ska textiler som du har nära huden ska vara mjuka och inte stickas men ändå värma. Då är kashmir ett ultimat val! Jag fyndade den här sjalen i kashmir ull på Damir Domas utförsäljning för en riktigt billig penning och har använt den både dag som kväll sen jag köpte den.

Tips 1. Spana lite extra på reorna hos det lite dyrare märkena.

Tips 2. Satsa på en färg som du vet att du passar i året runt. Sommarbrun som vinterblek.

Tips 3. Ta hand om din halsduk och köp ett riktigt bra kashmirshampoo och för allt i världen tvätta den INTE i maskinen.

A scarf in cashmere is one of the accessories that are one of the essentials in a perfect basic wardrobe. And since a scarf is something you can have all year-round It’s really worth to buy one of the best quality. I think cashmere the ultimate choice! It’s soft against the skin but still really warm on a cold winter day.  I found this cashmere scarf at Damir Domas sale in Paris for a really cheap price. And since I got it I’ve used it both day and night.

Tips 1. Expensive brands sales are a goldmine when it comes to timeless scarfes.

Tip 2. Pick a color that will look good on you all year around. When your summer tanned as well as winter pale.

Tip 3. Take care of your scarf and buy a really good cashmere shampoo !


ROSES

Posted in Style
by Emma Elwin on

Hittade den här bilden med dessa härligt kitciga örhängen från H&M som jag hade på en plåtning för Elle för några veckor sen. – Lovely earrings from H&M that I had on a shoot for Elle a few weeks back.

Hittade den här bilden med dessa härligt kitciga örhängen från H&M som jag hade på en plåtning för Elle för några veckor sen.

Lovely earrings from H&M that I had on a shoot for Elle a few weeks back.


PRETTY WITH PINK

Posted in Life
by Emma Elwin on 6 May, 2012Det här helgen har gått så snabbt att man knappt hann blinka (eller ta bilder för den delen). Vi har ändå hunnit med massor som att städa lägenheten, äta stans bästa dumplings, gårdsstädning och grilla korv. Men helgen är ju inte riktigt slut ännu. – This weekends gone so so fast! I haven’t even had […]

Det här helgen har gått så snabbt att man knappt hann blinka (eller ta bilder för den delen). Vi har ändå hunnit med massor som att städa lägenheten, äta stans bästa dumplings, gårdsstädning och grilla korv. Men helgen är ju inte riktigt slut ännu.

This weekends gone so so fast! I haven’t even had time to take any pictures. Or I haven’t been doing anything fun enough to take pictures of. Just been cleaning, sorting and eating.


THE PERFECT VINTAGE DRESS

Posted in Style
by Emma Elwin on 5 May, 2012

White sweater from Bruuns bazaar. I got the dress from my grandpas wife a few years back who I think had it tailored for her when she was young. Shoes from Beyond Retro. Det finns ingen annan klänning i min garderob som får mig att känna mig så trygg och snygg som den här. Jag […]

White sweater from Bruuns bazaar.

I got the dress from my grandpas wife a few years back who I think had it tailored for her when she was young.

Shoes from Beyond Retro.

Det finns ingen annan klänning i min garderob som får mig att känna mig så trygg och snygg som den här. Jag fick den för några år sen av min farfars fru och sen dess har den används flitigt!

There is no other dress in my wardrobe that I love more. This dress has the ability to make me feel so relaxed. I don’t really know why but it’s just always a safe chose that I return to year after year.


I LOVE MY

Posted in Life
by Emma Elwin on 4 May, 2012

Igår hade jag på mig ett av mina bästa köp någonsin.  Det här tofflor hittade jag på Beyond Retro i London. Vi hade promenerat runt i timmar och promenadskorna som jag tagit med mig var inte riktigt optimala då de gav mig mitt livs värsta skavsår. Så i jakt på ett par billiga räddare hittade […]

Igår hade jag på mig ett av mina bästa köp någonsin.  Det här tofflor hittade jag på Beyond Retro i London. Vi hade promenerat runt i timmar och promenadskorna som jag tagit med mig var inte riktigt optimala då de gav mig mitt livs värsta skavsår. Så i jakt på ett par billiga räddare hittade jag det här för 150 kr på Beyond. Ett bra köp på så många sätt!

Yesterday I was wearing one of my favourite buys of all time. They really saved my feet once when I was in London from the worst blisters (the shoes I’ve brought was a bite to small). So I went to Beyond Retro hoping to find something cheap and there they were just looking perfect AND my size. Some time one is lucky!


COFFEE MACHINE

Posted in Life
by Emma Elwin on

För någon månad sen så frågade jag er om tips på en bra kaffemaskin hit till kontoret. Först och främst tack för alla bra tips! I slutändan blev de en Nespresso Citiz & milk och vi kan inte vara nöjdare. – A few weeks back I asked you guys what coffee machine to get to […]

För någon månad sen så frågade jag er om tips på en bra kaffemaskin hit till kontoret. Först och främst tack för alla bra tips! I slutändan blev de en Nespresso Citiz & milk och vi kan inte vara nöjdare.

A few weeks back I asked you guys what coffee machine to get to our office. Thanks buy the way for all the great tip! We ended up deciding on Nespresso’s Citiz & milk, and we could not be happier.


ÖRJAN ANDERSSON

Posted in Style
by Emma Elwin on 3 May, 2012

Igår var jag på ett snabbesök hos Örjan Andersson för att spana in hans nya höst kollektion. Så här ser det ut där trycken på plaggen blir till! Just nu håller Sveriges okrönte jeanskung till i en stor källarlokal i Stockholm med sitt nya jeansmärke. Ett par jeans som ligger på torkning. Örjan visar upp […]

Igår var jag på ett snabbesök hos Örjan Andersson för att spana in hans nya höst kollektion.

Så här ser det ut där trycken på plaggen blir till!

Just nu håller Sveriges okrönte jeanskung till i en stor källarlokal i Stockholm med sitt nya jeansmärke.

Ett par jeans som ligger på torkning.

Örjan visar upp en väldigt fin höst kollektion. Jeans för våren finns i butik redan nu! Min favorittvätt var denna i härligt klarblå!

Fler jeans från hösten!

Jag verkligen älskar att få komma på besök hos olika designers! Att få ta en titt bakom kulisserna och höra om designen direkt från designern.


SÖDERKÅKAR

Posted in Style
by Emma Elwin on

I tisdags så strosade vi runt på söder i solen och bara njöt av att vara lediga. Passade även på att ha vårens första shorts! Tröja, Hope. Jeans, Never Denim/Bik Bok. – Last Thursday was a bank holiday here in Sweden. So we spent most of the day just walking around södermalm were we live. […]

I tisdags så strosade vi runt på söder i solen och bara njöt av att vara lediga. Passade även på att ha vårens första shorts! Tröja, Hope. Jeans, Never Denim/Bik Bok.

Last Thursday was a bank holiday here in Sweden. So we spent most of the day just walking around södermalm were we live. I saw my chance to wear shorts for the first time this season! Sweater, Hope. Jeans, Never denim/Bik Bok.


THE WHITE WHITE WEST

Posted in Style
by Emma Elwin on 2 May, 2012

En av sakerna som står på min måste-ha lista för i sommar är ett linne precis som det ni ser här ovan för. Så snyggt! Bilden tog jag under Paris modevecka. – One of the things that I have written on my must have list is a white west like the one you could see […]

En av sakerna som står på min måste-ha lista för i sommar är ett linne precis som det ni ser här ovan för. Så snyggt! Bilden tog jag under Paris modevecka.

One of the things that I have written on my must have list is a white west like the one you could see on the picture above. I took the picture on the street in Paris.


Har den senaste tiden varit lite små sugen på ett par skor med trubbiga tår. Så hittade jag ju självklart dessa på Net-a-porter och kan inte riktigt sluta tänka på de. – For a while now I’ve started seeing squared toed shoes in a new light. And after finding these babes at Net-a-porter the other […]

Har den senaste tiden varit lite små sugen på ett par skor med trubbiga tår. Så hittade jag ju självklart dessa på Net-a-porter och kan inte riktigt sluta tänka på de.

For a while now I’ve started seeing squared toed shoes in a new light. And after finding these babes at Net-a-porter the other day I can’t get them out of my head.

Ballerinaskor, 3 376 kr, Yves saint Laurent.


It’s not tot hot for a wool coat but warm enough for a pair of sandals. På valborgsmässafton hade jag på mig min nya favorittröja – och sandaler!!! Äntligen är det varmt nog för sandaler! Jacka, Maison Scotch. Tröja, Filippa K. Byxor, H&M. Skor, Magrit. – This Saturday I was wearing my new favourite sweater […]

It’s not tot hot for a wool coat but warm enough for a pair of sandals.

På valborgsmässafton hade jag på mig min nya favorittröja – och sandaler!!! Äntligen är det varmt nog för sandaler! Jacka, Maison Scotch. Tröja, Filippa K. Byxor, H&M. Skor, Magrit.

This Saturday I was wearing my new favourite sweater and sandals!!! Finally it’s sandal-season! Jacket, Maison Scotch. Sweater, Filippa K. Trousers, H&M. Shoes, Magrit.


LÄGGER ER INTE I!

Posted in Style
by Emma Elwin on 1 May, 2012

Vår nya fina coffee-table bok! Just nu sitter jag och bläddrar i Jesper Walderstens Kent-bok och blir så galet inspirerad. Även fast jag är ledigt idag vill jag bara sätta mig ner och jobba av all ny härlig inspiration. – Right now I’m flipping through my new book by Jesper Walderstens who made it in […]

Vår nya fina coffee-table bok!

Just nu sitter jag och bläddrar i Jesper Walderstens Kent-bok och blir så galet inspirerad. Även fast jag är ledigt idag vill jag bara sätta mig ner och jobba av all ny härlig inspiration.

Right now I’m flipping through my new book by Jesper Walderstens who made it in the studio when the band Kent recoded there last album. And I have to say I’m getting way to inspired. Which is not a bad thing at all, it’s just that I have a day off but all I wanna do after reading this book is to sit down and work with my new found inspiration.


Jag tror det är fyra åringen i mig som spökar, för när det kommer till söta take-away muggar kan jag inte få nog. – I think is the four year old in me absolutely loves cute take away coffee cups. Vet inte hur mycket pengar jag lagt på blommor de senaste halvåret. Men det piffar […]

Jag tror det är fyra åringen i mig som spökar, för när det kommer till söta take-away muggar kan jag inte få nog.


I think is the four year old in me absolutely loves cute take away coffee cups.

Vet inte hur mycket pengar jag lagt på blommor de senaste halvåret. Men det piffar verkligen upp lägenheten på ett sätt som få andra saker gör.


I think I’ve bought my weight in flowers the last few months.. But I don’t know anything more uplifting waking up in next to a bouquet of lovely smelling flowers.


Show archive


Load more articles