Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


ORDNING & REDA

Posted in Life
by Emma Elwin on 30 April, 2012

Vi köpte för ett tag sen en ny garderob och den här helgen har jag fyllt varje cm av den. Köpte det här smarta lådorna för accessoarerna. Fin smyckepåse från Isabel Marant. Förra veckan så fick jag panik på vår lilla lägenhet som har en lite ynka garderob där alla mina och Lukes kläder har […]

Vi köpte för ett tag sen en ny garderob och den här helgen har jag fyllt varje cm av den.

Köpte det här smarta lådorna för accessoarerna.

Fin smyckepåse från Isabel Marant.

Förra veckan så fick jag panik på vår lilla lägenhet som har en lite ynka garderob där alla mina och Lukes kläder har trängts. Min första reaktion var att börja kolla på större lägenhet men så sa Luke att vi kanske skulle kolla på en till garderob till att börja med. Så den här helgen har jag skruvat, spikat och sorterat. Nu ska bara garderobsdörrarna på så är garderoben helt klar visar er fler bilder då!

Last weekend I was going crazy about not having anywhere to put all my things. So I started looking at other apartments, when Luke suggested something a bit less rationally. Why not just buy a wardrobe instead?  So this weekend I’ve been folding clothes and sorting jewellery. My favourite thing so far is these boxes for accessories. And I know this might sound silly but it really is so much easier getting dress when you can see all you options clearly. I’ll show you guys more pictures when it’s all done!


SUNDAY DINNER

Posted in Style
by Emma Elwin on

Kavaj från Acne. Väskan är från Club Monaco designad av Tommy Ton. Skjortan är från NN07. Pumps från Prada. Jeans från Mih. Igår var jag med familjen på Indian Garden för att fira min fin lillebror som fyllde år i onsdags. Grattis igen lillebror!! Passade på att ha på mig mina nya skor som var […]

Kavaj från Acne.

Väskan är från Club Monaco designad av Tommy Ton.

Skjortan är från NN07.

Pumps från Prada.

Jeans från Mih.

Igår var jag med familjen på Indian Garden för att fira min fin lillebror som fyllde år i onsdags. Grattis igen lillebror!! Passade på att ha på mig mina nya skor som var förvånansvärt sköna. Det är verkligen helt fantastiskt att det börjar bli lite varmare, det är verkligen så mycket roligare och klä sig då.


DAILY MAKE UP

Posted in Beauty
by Emma Elwin on 29 April, 2012

Ingen mascara men däremot eye-liner blir det till vardags. Många har frågat om vad jag använder för smink till vardags. Så här kommer mina fyra absoluta favoriter för att få till en enkel och fräsch vardags make up. 1. Superslick liquid eye liner från Mac i brunt. Perfekt när man inte vill ha svart eyelinner […]

Ingen mascara men däremot eye-liner blir det till vardags.

Många har frågat om vad jag använder för smink till vardags. Så här kommer mina fyra absoluta favoriter för att få till en enkel och fräsch vardags make up.

1. Superslick liquid eye liner från Mac i brunt. Perfekt när man inte vill ha svart eyelinner till vardags utan vill ha något som är lite mjukare.

2. Clear brow gel från Anastasia Beverly Hills. Det finns inget som ramar in ett ansikte så bra som ett par välformade ögonbryn. För att hålla mina på plats så använder jag genomskinlig gel.

3. Everlasting compact foundation från Clarins. Ger en matt fräsch känsla utan att ansiktet känns stelt.

4. Sculpt foundation från Dior. Det finns ingen bättre foundation som är så lätt men täcker mörka ringar så bra!


Recommended reading

Style — 22 August, 2017

Snapshots from the office

What the Make it last team is wearing right now.

Style — 18 August, 2017

Learn How To Extend the Lifetime of Your Wardrobe

During The Stockholm Act festival, Electrolux, Houdini and Make it last invite you to a Care & Repair event and Fashion Flea Market.

Life — 17 August, 2017

Pixie Turner: "I think food should make you happy as well as healthy"

We’ve asked some of our favorite foodies to answer 10 questions about green, clean and healthy eating!

Style — 16 August, 2017

BRAND TO WATCH: sat-su-ma

Informed by plant biology, sat-su-ma brings a new dimension to “florals for spring”.


NEW BAG

Posted in Style
by Emma Elwin on 27 April, 2012

Väskan som jag just nu bär till allt! I Paris tog min vän Jeff mig till en utförsäljning av märket Damir Doma. Hittar tre saker totalt men den här är nog min favorit just nu! Älskar att man verkligen kan fynda på utförsäljningar, den här väskan kostade 800 euro från början men jag fick den […]

Väskan som jag just nu bär till allt!

I Paris tog min vän Jeff mig till en utförsäljning av märket Damir Doma. Hittar tre saker totalt men den här är nog min favorit just nu! Älskar att man verkligen kan fynda på utförsäljningar, den här väskan kostade 800 euro från början men jag fick den för 100. Ka-ching!

When I was in Paris I was on a finding-the-perfect-bag-mission. To be honest I at first had my eye on a bag from Givenchy. But then I thought about how much else I could do for that money and decided to wait to think about it. And I’m glad I did because the next day I found this bag from Damir Doma that matches everything in my wardrobe. And I got it on sale, I use to be 800 euros but I got it for a 100 euros! Ka-Ching!


IGÅR PÅ ZINK

Posted in Life
by Emma Elwin on

Igår så hade Elle & Café ett shoppingevent för biblioteksstan. På plats på resturangen Zink fanns jag och Cafés modechef Daniel i dj-båset och spelade musik för hela biblioteksgatan! Cafés moderedaktör Emine var på plats. Julia & Gustaf var också där och hängde. Zink bjöd alla på på dryck och massa gott från grillen. Fina […]

Igår så hade Elle & Café ett shoppingevent för biblioteksstan. På plats på resturangen Zink fanns jag och Cafés modechef Daniel i dj-båset och spelade musik för hela biblioteksgatan!

Cafés moderedaktör Emine var på plats.

Julia & Gustaf var också där och hängde.

Zink bjöd alla på på dryck och massa gott från grillen.

Fina människor.

Ännu mer fina människor!

Stans snyggaste läderjacka från BLK DNM.

Hade verkligen superkul igår bakom skivspelarna! Nu riktigt längtar jag tills nästa gång man får stå och spela alla sina favoritlåtar igen.

Yesterday I was djiing at a Zink in Stockholm a had a great time! I’m really looking forward to next time I get to force people to listen to all my favorite songs again!


CATWALK TILL VARDAG

Posted in Style
by Emma Elwin on 26 April, 2012

I brist på andra outfitbilder just nu lånar jag en från tidningen. Skjorta, Weekday. Kjol, Monki, Bälte, Secondhand och skor från Acne. – In lack of other more recent outfit pictures Im borrowing this catwalk to real life from my page in the magazine! Shirt, Weekday. Skirt, Monki. Belt, second hand. Shoes, Acne.

I brist på andra outfitbilder just nu lånar jag en från tidningen. Skjorta, Weekday. Kjol, Monki, Bälte, Secondhand och skor från Acne.

In lack of other more recent outfit pictures Im borrowing this catwalk to real life from my page in the magazine! Shirt, Weekday. Skirt, Monki. Belt, second hand. Shoes, Acne.


TODAY I AM…

Posted in Life
by Emma Elwin on 25 April, 2012

A QUESTION FOR MY ENGLISH READERS: Do you want me to start writing in English again? Or does the english-translation button work?

A QUESTION FOR MY ENGLISH READERS: Do you want me to start writing in English again? Or does the english-translation button work?


foto: ISABELLE MINOU Så här såg jag ut igår när vi plåtade pressbilder för våra kvällar vi ska ha på F12 i sommar. Nu ska jag gå in i min jobb-bubbla och skriva så fingrarna glöder! Blus, Zara. Jeans, Levi’s. Skor Alexander Wang.

foto: ISABELLE MINOU

Så här såg jag ut igår när vi plåtade pressbilder för våra kvällar vi ska ha på F12 i sommar. Nu ska jag gå in i min jobb-bubbla och skriva så fingrarna glöder!

Blus, Zara. Jeans, Levi’s. Skor Alexander Wang.


BEIGE INSPIRATION

Posted in Style
by Emma Elwin on 24 April, 2012

pic: IMAXTREE Åh herregud vilken dag. Det är först nu jag har tid att faktiskt andas och mysa lite med datorn. Men det blir inte länge för om en timme ska vi sätta ihop en garderob på 200 x 239 cm. Puhhh! Har inte så mycket bilder från idag ÄN. Så jag tänkte vi skulle […]

pic: IMAXTREE

Åh herregud vilken dag. Det är först nu jag har tid att faktiskt andas och mysa lite med datorn. Men det blir inte länge för om en timme ska vi sätta ihop en garderob på 200 x 239 cm. Puhhh! Har inte så mycket bilder från idag ÄN. Så jag tänkte vi skulle snacka snebena och beige. Båda är två favoriter, men tillsammans, åh så snyggt.


Min senaste sko-investering blev ett par ljust rosa-beigea pumps. Så de blev det här skorna istället. Det är inte lika spexiga som de första paret men efter som jag fortfarande jobbar på en komplett basgarderob så är de här lite mer tidlösa. I sommar kommer jag bära dem med vita jeans, sommarklänningar och pudriga pasteller.

Min senaste sko-investering blev ett par ljust rosa-beigea pumps.

Så de blev det här skorna istället. Det är inte lika spexiga som de första paret men efter som jag fortfarande jobbar på en komplett basgarderob så är de här lite mer tidlösa. I sommar kommer jag bära dem med vita jeans, sommarklänningar och pudriga pasteller.


PICK OF THE DAY

Posted in Life
by Emma Elwin on 23 April, 2012

Vet inte hur många gånger jag kommit på mig själv med att sukta efter svarta boots. Varför jag skriver kommit på mig själv är för att jag behöver verkligen allt annat än ett par svarta boots då jag äger… Ett,två,fem… Ja, sju stycken par redan… Hur sjutton hände det?! Well well, det hindrar ju inte […]

Vet inte hur många gånger jag kommit på mig själv med att sukta efter svarta boots. Varför jag skriver kommit på mig själv är för att jag behöver verkligen allt annat än ett par svarta boots då jag äger… Ett,två,fem… Ja, sju stycken par redan… Hur sjutton hände det?! Well well, det hindrar ju inte mig att tipsa er om dessa läckerbitar från Topshop för 90 pund.


BACK TO BASIC

Posted in Life
by Emma Elwin on

En randig dröm som kommer passa perfekt till shorts i sommar och till jeans i höst. För ett tag sen insåg jag att en av mina favorittröjor (min randiga bomullströja) börjat falla i bitar och att det var dags att hitta en ersättare. Den randiga tröjan tillhör verkligen en av grundstenarna i min garderob och […]

En randig dröm som kommer passa perfekt till shorts i sommar och till jeans i höst.

För ett tag sen insåg jag att en av mina favorittröjor (min randiga bomullströja) börjat falla i bitar och att det var dags att hitta en ersättare. Den randiga tröjan tillhör verkligen en av grundstenarna i min garderob och är för mig precis lika viktigt som den perfekta skjorta. Tror det är den där känslan av enkel elegans som randigt kan utstråla som  får mig att trivas så bra i just de mönstret. Den här kommer från Filippa K och är i nästan 98 % bomull och kommer användas lika flitigt som sin föregångare.


A PINK SKY

Posted in Life
by Emma Elwin on 22 April, 2012

Så fort jag kommit från flygplatsen köpte jag mig en karta och gick på promenad genom staden. Hamnade på en av Milanos många shoppinggator men jag hittade tyvärr inget som föll mig i smaken. Var lite sugen på att hoppa på en spårvagn och åka runt men klockan var lite för mycket och jag var […]


Så fort jag kommit från flygplatsen köpte jag mig en karta och gick på promenad genom staden.

Hamnade på en av Milanos många shoppinggator men jag hittade tyvärr inget som föll mig i smaken.

Var lite sugen på att hoppa på en spårvagn och åka runt men klockan var lite för mycket och jag var tvungen att bege mig tillbaka till hotellet.

Två italienska gubbar som såg ut exakt som jag alltid föreställt mig i mitt huvud.

Jag och Julie passade på att äta ett litet mellanmål innan vi skulle till Replays middag.

Jag bestämde mig för två glaskulor, kokosnöt och cookie.

Sen öppnade sig himmelen och de började regnade som aldrig förr!

Nästa morgon var det fortfarande molnigt men blommorna var utslagna.

Det här är sista bilden från Milano från taxi på väg till flygplatsen.


NOMINERAD!

Posted in Life
by Emma Elwin on

Blev verkligen superglad då jag fick veta att jag var en av det nominerade till årets fashionista av tidningen Chic! Skulle verkligen bli jätteglad om ni gick in på chic.se och röstade!

Blev verkligen superglad då jag fick veta att jag var en av det nominerade till årets fashionista av tidningen Chic!

Skulle verkligen bli jätteglad om ni gick in på chic.se och röstade!


REPLAY LASER-JEANS LAUNCH

Posted in Life
by Emma Elwin on 21 April, 2012

Nu ska jag berätta varför jag spenderade 24 timmar i Milano. Jag var nämligen där för att spana in Replays nya kollektion, Laserblast, som får sina slitningar med hjälp av en ny laserteknik. Vad som fångade mitt intresse med just den här nya tekniken var att den är energisparande och reducerar vattenkonsumtionen med 85 procent. […]

Nu ska jag berätta varför jag spenderade 24 timmar i Milano. Jag var nämligen där för att spana in Replays nya kollektion, Laserblast, som får sina slitningar med hjälp av en ny laserteknik. Vad som fångade mitt intresse med just den här nya tekniken var att den är energisparande och reducerar vattenkonsumtionen med 85 procent. Ett miljövänligare sätt än dagens olika tvättekniker på jeans, vilket verkligen får tummen upp från mig.

Kvällen började i deras butik där vi fick se det olika modellerna.

Jag hade hoppats på att man skulle få se live hur laserbehandlingen av jeans går till men det verkar som det var kanske lite för riskabelt att ha i en butik full med människor…

Här har ni mig i Replay butiken.

Vi tittade runt lite på andra saker som den här fina hatten.

Mer laser-jeans!

Måste säga att jag föll lite för butiksinredningen och ville nästa ta med mig den här skottkärran hem. Lite kuddar och den hade varit världens coolaste fåtölj.

Kvällen till ära hade jag på mig det nya Laserblast jeansen.

Mer jeans.

Väldigt fin stol!

Så var det dags att åka till festen som var lite utanför Milano i ett gammalt industriområde.

Vilken ljusshow det hade fixat alltså!

Det här är underbara Julie från frankrike som jag spenderade nästan hela resan med, helt fantastisk människa som driver den här hemsidan!

Tjej med fina tatueringar.

Fullt med laser-lampor var det också.

Maccabees spelade.

Jag måste säga att de var gryma live.

SÅ! Det var allt från Milano. Gud vad långa mina inlägg har börjat bli, får nog skylla på min nya asbra kamera. Föredrar ni inläggen lite kortare eller är det kul med fler bilder?


AKVARELLER

Posted in Life
by Emma Elwin on 20 April, 2012

Milano är nästan bättre än vad jag hade föreställt mig. Innan mitt plan går så tänkte jag göra lite italienska saker som att dricka espresso och äta pasta. Vill hitta ett ställe som säljer pennor och block så jag kan rita lite på planet hem. Har som nyårslöfte att jag ska börja måla och rita […]

Milano är nästan bättre än vad jag hade föreställt mig. Innan mitt plan går så tänkte jag göra lite italienska saker som att dricka espresso och äta pasta. Vill hitta ett ställe som säljer pennor och block så jag kan rita lite på planet hem. Har som nyårslöfte att jag ska börja måla och rita mer!


SATURDAYS CLOTHING

Posted in Life
by Emma Elwin on 19 April, 2012

Jacka & skjorta, Acne. Jeans, Topshop. Skor, Chloé. Passade på att vara ännu mer vit i Paris på lördagen (hund och vita byxor är ingen bra kombo.) Och jag måste säga att jag var ganska imponerad av mig själv. Inte en ända fläck på mina vita plagg! Nu vet jag dock inte om de kanske […]

Jacka & skjorta, Acne. Jeans, Topshop. Skor, Chloé.

Passade på att vara ännu mer vit i Paris på lördagen (hund och vita byxor är ingen bra kombo.) Och jag måste säga att jag var ganska imponerad av mig själv. Inte en ända fläck på mina vita plagg! Nu vet jag dock inte om de kanske beror på att Paris är en väldigt ren stad eller bara ren och skär tur.


Vi började lördagen med att gå på matmarknaden. Där det fanns berg av färsk frukt och annat gott. Ett fint gatuhörn som vi passerade. Mina nya favoritblommor. Någon gång i mitt liv så ska jag äga en sån här bil. Vi gick i fina parker. Kollade på fler fina blommor. Gick längs med floden. Tittade […]

Vi började lördagen med att gå på matmarknaden.

Där det fanns berg av färsk frukt och annat gott.

Ett fint gatuhörn som vi passerade.

Mina nya favoritblommor.

Någon gång i mitt liv så ska jag äga en sån här bil.

Vi gick i fina parker.

Kollade på fler fina blommor.

Gick längs med floden.

Tittade på utsikten från broarna.

Gick förbi Notre dame.

Köpte vykort från tidningsställen.

Njöt av vårsolen.

Vilket ganska många gjorde.

Körsbärsträden hade slagit ut och var helt fantastiska att se på.

Vi gick förbi en modeplåtning.

Så var det dags att gå hem.

Vi gick över bron Pont de l’Archeveche på vägen hem.

Som är fyld med lås som par har hängt dit.

Så det var det sista bilderna från Paris. Nu ska jag snart ta en taxi till flygplatsen igen för att åka till Milano. Har aldrig varit där så det ska bli väldigt spännande och få se staden för första gången! Några tips på vad man ska hitta på för att döda några timmar?


PICK OF THE DAY

Posted in Life
by Emma Elwin on 18 April, 2012

Sitter just nu och trånar efter den här fina skjortan från Cos för 590 kr. Skulle sitta fin fin att ha med i väska till Milano… Får se om det blir en sväng om Cos på hemvägen.

Sitter just nu och trånar efter den här fina skjortan från Cos för 590 kr. Skulle sitta fin fin att ha med i väska till Milano… Får se om det blir en sväng om Cos på hemvägen.


PARIS DAY 2

Posted in Life
by Emma Elwin on

Dag nummer två var det lugna tag som gällde för mig och Collan. En ledtråd till varför är: Louboutines och champagne. Vi slog oss ner i tullerierna vid en av fontänerna där vi blev sittande ett bra tag. Kändes bra att få ha på sig loafers utan att frysa. Ridande polis var ett av mina […]

Dag nummer två var det lugna tag som gällde för mig och Collan. En ledtråd till varför är: Louboutines och champagne.

Vi slog oss ner i tullerierna vid en av fontänerna där vi blev sittande ett bra tag.

Kändes bra att få ha på sig loafers utan att frysa.

Ridande polis var ett av mina drömyrken när jag var liten.

Vi begav oss tillbaka mot hotellet för att hämta upp vårt bagage.

Jag åkte till min vän Jeffs hus där jag skulle få sova och hittade dessa fantastiska maränger runt hörnet från hans kontor. Ångrar verkligen att jag inte köpte på mig ett gäng för de var himmelska.

Hoppas ni inte blir trötta på alla dessa Paris-bilder för jag har ett gäng kvar att visa…


CASUAL

Posted in Style
by Emma Elwin on

Tröja, Wood wood. Tunika, Stella McCartney. Jeans, Levi’s. Skor, Chloé. Har sen jag kom hem från resan funderat mycket på det här med att klä sig efter sin kroppstyp och färger. Jag måste erkänna att jag ofta vill passa i något men när jag sett bilder på det i efterhand så har de inte känts […]

Tröja, Wood wood. Tunika, Stella McCartney. Jeans, Levi’s. Skor, Chloé.

Har sen jag kom hem från resan funderat mycket på det här med att klä sig efter sin kroppstyp och färger. Jag måste erkänna att jag ofta vill passa i något men när jag sett bilder på det i efterhand så har de inte känts rätt. Men nu tror jag att det gått så pass långt att jag istället blivit lite feg. Och att jag gärna tar den där tröjan som jag ändå vet passar istället för att använda min nya mönstrade blus.


PARIS DAY 1 PART 2

Posted in Life
by Emma Elwin on 17 April, 2012

Efter lanseringen på Crazy horse så gick vi och tog en kaffe. Sen var det dags för lite shopping. Jag bokstavligen sprang omkring. Mumsig chokladaffär. Sen bar det av till hotellet igen. Här har ni mig i min grod-posé i den fina lobbyn på hotell Westin där vi bodde. Och sen upp till hotellrummet som […]

Efter lanseringen på Crazy horse så gick vi och tog en kaffe.

Sen var det dags för lite shopping.

Jag bokstavligen sprang omkring.

Mumsig chokladaffär.

Sen bar det av till hotellet igen.

Här har ni mig i min grod-posé i den fina lobbyn på hotell Westin där vi bodde.

Och sen upp till hotellrummet som hade en fantastisk utsikt.

Det här stod även och väntade på mig vilket var fasligt gott efter en dag på stan.

Snabbts som sjutton bytte vi om och sprang ner till middagen. Här har ni finaste Collan.

Och här Catrin som jobbar på pr-byrån Patriksson som jobbar med bland andra Coca Cola.

Här har ni Frida som det bara strålade om!

Fixade med 70 st bilder från Paris igår som kommer komma upp i olika delar nu underveckan. Nu ska jag till kontoret och jobba järnet efter som jag är två dagar kort även den här veckan… På torsdag åker jag nämligen till Milano!


TOO BIG

Posted in Style
by Emma Elwin on

Pradas slip-in drömmar. Vill egentligen inte se några fler bilder på dessa heartbreakers, men bilderna blev så bra så jag kan inte låta bli. Köpte det här skorna samma dag som vi landade och i mitt shopping-rus glömde jag helt bort att mina fötter är lite större efter jag har flugit och valde en storlek […]

Pradas slip-in drömmar.

Vill egentligen inte se några fler bilder på dessa heartbreakers, men bilderna blev så bra så jag kan inte låta bli. Köpte det här skorna samma dag som vi landade och i mitt shopping-rus glömde jag helt bort att mina fötter är lite större efter jag har flugit och valde en storlek för stort. Så dagen efter gick jag tillbaka och bytte mot en lite vardagligare modell då det inte hade det här i en mindre storlek. Ska visa en bild på de inom kort!


20´S DRESS

Posted in Style
by Emma Elwin on 16 April, 2012

Klänningen som jag hade på mig i torsdags var från Day och deras couture kollektion med samma namn. Klackarna är från Christian Louboutins. Nu ska vi laga ugnsbakad aubergine med parmesan här hemma. Åt de ute för några veckor sen och har sen dess varit så sugen på att göra det själv.

Klänningen som jag hade på mig i torsdags var från Day och deras couture kollektion med samma namn. Klackarna är från Christian Louboutins. Nu ska vi laga ugnsbakad aubergine med parmesan här hemma. Åt de ute för några veckor sen och har sen dess varit så sugen på att göra det själv.


Jean Paul Gaultier kan vara världens härligaste människa. Bästa på hela dagen var showen vi fick se på Crazy Horse. Heeelt galen. The Dragonettes spelade. Jag & fina Frida. Kvällens coolaste klänning. Stolen som jag ville sno med mig hem. Collan, jag & Frida på den fina siden sängen. Det här var lite blandade bilder […]

Jean Paul Gaultier kan vara världens härligaste människa.

Bästa på hela dagen var showen vi fick se på Crazy Horse. Heeelt galen.

The Dragonettes spelade.

Jag & fina Frida.

Kvällens coolaste klänning.

Stolen som jag ville sno med mig hem.

Collan, jag & Frida på den fina siden sängen.

Det här var lite blandade bilder från Coca Cola light och Jean Paul Gaultier eventet i torsdags. Det kommer komma massa fler bilder under veckan men vi får börja så här för nu måste jag gå på promenad med Stella och hennes bästis Sonja som bokstavligen håller på att riva lägenheten…


SPRING TIME IN PARIS

Posted in Life
by Emma Elwin on 15 April, 2012

Hade det helt fantastiskt i Paris och har massvis med bilder att visa er! Men först nu ska jag spendera lite kvalitetstid med mina två älsklingar i parken.

Hade det helt fantastiskt i Paris och har massvis med bilder att visa er! Men först nu ska jag spendera lite kvalitetstid med mina två älsklingar i parken.


DIFFRENT SHADES OF WHITE

Posted in Style
by Emma Elwin on 14 April, 2012

Tröja, Wood Wood. Jeans, Topshop. Skor, Mango. Väska Beyond Retro. Första dagen i Paris var jag kläd i helt vit och tackade gudarna för det soliga vädret!

Tröja, Wood Wood. Jeans, Topshop. Skor, Mango. Väska Beyond Retro.

Första dagen i Paris var jag kläd i helt vit och tackade gudarna för det soliga vädret!


Läppstift från Gina Tricot & ögonskuggor från Chanel. Nagellack, Ysl. Jetlag cream, Babor. Brun eyeliner, Mac. Body balm, Jet set. Det här är de man kan hitta i min make-up väska just nu. Lite favoriter som är perfekta på resan. Älskar förövrigt den bruna eyelinern som jag köpte förra veckan som är perfekt om man […]

Läppstift från Gina Tricot & ögonskuggor från Chanel.

Nagellack, Ysl. Jetlag cream, Babor. Brun eyeliner, Mac. Body balm, Jet set.

Det här är de man kan hitta i min make-up väska just nu. Lite favoriter som är perfekta på resan. Älskar förövrigt den bruna eyelinern som jag köpte förra veckan som är perfekt om man vill ha en mjukar make up.


PARIS AGAIN

Posted in Life
by Emma Elwin on 13 April, 2012

Det är fantastisk att promenera runt i Paris speciellt på alla deras fantastiska broar. Le Jardin des Tuileries. Utsikterna i Paris är oslagbara. Här har alla rosa vespor och Miu Miu klackar. Galet god mat! Alla dessa utsikter, vet inte vad jag ska göra med alla bilder som jag tagit på dem. Så här såg […]

Det är fantastisk att promenera runt i Paris speciellt på alla deras fantastiska broar.

Le Jardin des Tuileries.

Utsikterna i Paris är oslagbara.

Här har alla rosa vespor och Miu Miu klackar.

Galet god mat!

Alla dessa utsikter, vet inte vad jag ska göra med alla bilder som jag tagit på dem.

Så här såg det ut sist jag var i Paris, vilket inte är jätte stor skillnad mot nu förut kanske ett par grader kallare. Just nu håller jag på att peppa mig själv inför ett köp av en väska som kanske kommer bli av idag…


Okej, ni får gissa var jag är just nu! Inte så svår kanske…

Okej, ni får gissa var jag är just nu! Inte så svår kanske…


LE ROUGE

Posted in Life
by Emma Elwin on 12 April, 2012

På väg till Le rouge för att möta Will & Amna som var här hela helgen och hälsade på. Christoffer & Luke i taxin. Här han ni vårt fina bord som stod och väntade på oss på Le rouge. Jag var super-peppad och lite nervös efter som vi lite senare även skulle spela skivor på […]

På väg till Le rouge för att möta Will & Amna som var här hela helgen och hälsade på.

Christoffer & Luke i taxin.

Här han ni vårt fina bord som stod och väntade på oss på Le rouge.

Jag var super-peppad och lite nervös efter som vi lite senare även skulle spela skivor på Le rouge.

Amna som är flickvän till en av Lukes bästakompisar är min nya favoritperson!

Kvällen var helt fantastiskt och blev ännu bättre då vi kom på den briljanta idén att beställa in hot-shots.

Luke och Will!

Så här kul hade vi det i lördags! Kan knapp bärga mig tills vi får chansen att åka till London och hälsa på. Saknar verkligen den staden lite mer för varje dag som går…


OLIVE GREEN

Posted in Life
by Emma Elwin on 11 April, 2012

Satt och tittade igenom mina bilder från sist jag var i Paris och hittade den här bilden på den fina Carin Wester kuvertväskan som jag fick låna sist. Älskar verkligen den ljust olivgröna färgen som den är i och undrar varför jag inte har fler plagg i denna underbara färg…

Satt och tittade igenom mina bilder från sist jag var i Paris och hittade den här bilden på den fina Carin Wester kuvertväskan som jag fick låna sist. Älskar verkligen den ljust olivgröna färgen som den är i och undrar varför jag inte har fler plagg i denna underbara färg…


E + L = SANT

Posted in Life
by Emma Elwin on

Luke tyckte att min sminkdosa var så fin efter som det står EL på den. Stella & jag satt och myste i fönstret när medan Luke lagade en riktig engelsk-frukost åt oss. Jag har lyckats hålla min hortensia vid liv som jag köpte i onsdags. Finns inget bättre än att mysa med Stella på morgonen. […]

Luke tyckte att min sminkdosa var så fin efter som det står EL på den.

Stella & jag satt och myste i fönstret när medan Luke lagade en riktig engelsk-frukost åt oss.

Jag har lyckats hålla min hortensia vid liv som jag köpte i onsdags.

Finns inget bättre än att mysa med Stella på morgonen.

Blev tvungen att ta en bild på det fina tulpanerna som Luke köpte till mig i torsdags som öppnat sig så fint i solen.

Tröttis.

Så skönt att ljuset är tillbaka på morgonen.

Här kommer ytterligare lite bilder från påskhelgen! Det var verkligen helt fantastiskt att bara få vara ledig och spendera tid med sina kära. Kan knappt vänta tills nästa gång man får ta lite semester!


KATE MOSS FOR TOPSHOP

Posted in Style
by Emma Elwin on 10 April, 2012

Klänning, *secondhand. Skor, New look. Väska, vintage. I fredags när vi hade fin besök från England passade jag på att ha min nya klänning som jag fyndade för 90 kr på Stadsmissionen. Klänningen kommer från *Kate Moss för Topshop kollektionen och fick mig att börja undra om det blir något mer samarbete i mellan Kate […]

Klänning, *secondhand. Skor, New look. Väska, vintage.

I fredags när vi hade fin besök från England passade jag på att ha min nya klänning som jag fyndade för 90 kr på Stadsmissionen. Klänningen kommer från *Kate Moss för Topshop kollektionen och fick mig att börja undra om det blir något mer samarbete i mellan Kate och Toppan. Någon som har koll på det?

Ni hittar fler bilder under “mer”!

(more…)


VÅRJACKOR!

Posted in Life
by Emma Elwin on

Idag på Elle.se har jag plockat ut 10 snygga vårjackor till dig som är på jakt efter något att ersätta vinterjackan med. Ni hittar de HÄR!

Idag på Elle.se har jag plockat ut 10 snygga vårjackor till dig som är på jakt efter något att ersätta vinterjackan med. Ni hittar de HÄR!


SHORT HAIR

Posted in Style
by Emma Elwin on 8 April, 2012

Älskar kvinna på den här bilden som jag tog utan för Céline visningen i Paris. Älskar hennes hår, det påminner mig om min kompis Sian som klippte håret kort i höstas.  Båda två får mig att vilja boka tid hos frisören och klippa av allt och sen bara glida runt i ballerina och solisar. Men […]

Älskar kvinna på den här bilden som jag tog utan för Céline visningen i Paris. Älskar hennes hår, det påminner mig om min kompis Sian som klippte håret kort i höstas.  Båda två får mig att vilja boka tid hos frisören och klippa av allt och sen bara glida runt i ballerina och solisar. Men vi får se… Nu blir det söndags middag följt av film-mys här hemma.


1. Sandaler, Zara. 2. Linne, H&M. 3. Kappa, Topshop. 4. Kuvertväska, YSL. 5. Jeans, Modekungen. 6. Solglasögon, Miu Miu. 7. Nagellack “Distraction”, Chanel. Skinnkjol, Stylein . Rouge, Mac. Skor, Isabel Marant. Den här månaden är jag supersugen på koralliga rosa färger helst matchade med svart och beige. Det är två saker på den här listan […]

1. Sandaler, Zara. 2. Linne, H&M. 3. Kappa, Topshop. 4. Kuvertväska, YSL. 5. Jeans, Modekungen. 6. Solglasögon, Miu Miu. 7. Nagellack “Distraction”, Chanel. Skinnkjol, Stylein . Rouge, Mac. Skor, Isabel Marant.

Den här månaden är jag supersugen på koralliga rosa färger helst matchade med svart och beige. Det är två saker på den här listan som jag ABSOLUT ska köpa. Hittade ni något fint?


DRESS UP

Posted in Style
by Emma Elwin on 7 April, 2012

Pic: Outside Hérmes, Anna dello Russo. Är så peppad in för ikväll! Kommer ni förbi?! Är lite sugen på att ha en riktigt partyklänning kvällen till ära och bara ta i från tårna. Men vi får se vad det blir…

Pic: Outside Hérmes, Anna dello Russo.

Är så peppad in för ikväll! Kommer ni förbi?! Är lite sugen på att ha en riktigt partyklänning kvällen till ära och bara ta i från tårna. Men vi får se vad det blir…


PICK OF THE DAY

Posted in Life
by Emma Elwin on 6 April, 2012

Snygg väst från Maison Scotch för 910 kr. Perfekt till sommarens klänningar och shorts. För att inte tala om sommarens alla festivaler! Nu ska ha fredags drink här hemma sen bär det av till BAR för god fisk!

Snygg väst från Maison Scotch för 910 kr. Perfekt till sommarens klänningar och shorts. För att inte tala om sommarens alla festivaler! Nu ska ha fredags drink här hemma sen bär det av till BAR för god fisk!


CAMERA STRAP

Posted in Style
by Emma Elwin on

Idag skulle jag vilja hitta en axelrem till min kamera. Gärna en ganska enkel som Garances som ser mer ut som en väskrem. Har ni några bra tips?

Idag skulle jag vilja hitta en axelrem till min kamera. Gärna en ganska enkel som Garances som ser mer ut som en väskrem. Har ni några bra tips?


60´s BAG

Posted in Style
by Emma Elwin on

När jag här om dagen sprang förbi en secondhand som jag går förbi dagligen och såg att den för ovanlighetens skull var öppen kunde jag inte låta bli att ta mig en titt. Tur var det för jag hittade den här fina väska för 90 kr. Tajmingen kunde verkligen inte vara bättre då jag har […]

När jag här om dagen sprang förbi en secondhand som jag går förbi dagligen och såg att den för ovanlighetens skull var öppen kunde jag inte låta bli att ta mig en titt. Tur var det för jag hittade den här fina väska för 90 kr. Tajmingen kunde verkligen inte vara bättre då jag har hela helgen fullplanerad av skojiga partaj!


SKÄRTORSDAGEN PÅ MITT SÄTT

Posted in Life
by Emma Elwin on 5 April, 2012

Jag tror jag ska införskaffa en ny tradition vilket skulle bli att dricka cava och äta jordgubbar varje skärtorsdag, gott! Vous êtes d’accord?  (Håller lite smått på att läsa franska efter som på torsdag åker jag till Paris!) wooohoo!

Jag tror jag ska införskaffa en ny tradition vilket skulle bli att dricka cava och äta jordgubbar varje skärtorsdag, gott! Vous êtes d’accord?  (Håller lite smått på att läsa franska efter som på torsdag åker jag till Paris!) wooohoo!


WEDNESDAY

Posted in Life
by Emma Elwin on

Jag började morgonen med att gå och få mina naglar fixade, passade på att prova såna där gele-nails som ska hålla i två veckor. Solen lyse som aldrig förr genom våra väldigt smutsiga fönster. Förstår inte var vi inte flyttade sängen till fönstret tidigare, det är så skönt att sitta med solen i ryggen och […]

Jag började morgonen med att gå och få mina naglar fixade, passade på att prova såna där gele-nails som ska hålla i två veckor.

Solen lyse som aldrig förr genom våra väldigt smutsiga fönster.

Förstår inte var vi inte flyttade sängen till fönstret tidigare, det är så skönt att sitta med solen i ryggen och dricka morgon kaffe.

Stella har fram tills nu varit livrädd för blommer men nu helt plötsligt vill hon göra så här med dem.

Valde mellan ljusrosa och svart men kände att rosa passar till mer saker om man nu ska ha samma lack i två veckor!


SES VI PÅ LÖRDAG?

Posted in Life
by Emma Elwin on 4 April, 2012

Har ni några planer på lördag? Om inte så tycker jag ni ska titta förbi Brasserie Le rouge! Det vankas nämligen pre party för den klubb som jag kommer ha i sommar på F12 med det här två fantastiska människorna. Kalle står för grym musik, Emma kommer ställa ut massa fina bilder och jag kommer […]

Har ni några planer på lördag? Om inte så tycker jag ni ska titta förbi Brasserie Le rouge! Det vankas nämligen pre party för den klubb som jag kommer ha i sommar på F12 med det här två fantastiska människorna. Kalle står för grym musik, Emma kommer ställa ut massa fina bilder och jag kommer breakdansa i mina super-höga Louboutins, inget ni vill missa med andra ord. Det är inget OSA-tjafs som gäller utan det är bara dyka upp! Hoppas vi ses på lördag 😉


På vår coffee table finns inga modetidningar utan bara Elle inteiör som är min absoluta favorittidning. Där står även ett doftljus från Ralph Lauren och en riktigt gammal bordständare. Stella älskar den nya mattan och ligger mest och myser på den om dagarna. Här har ni mitt lilla altare med mina parfymer, bilder och smycken. […]

På vår coffee table finns inga modetidningar utan bara Elle inteiör som är min absoluta favorittidning.

Där står även ett doftljus från Ralph Lauren och en riktigt gammal bordständare.

Stella älskar den nya mattan och ligger mest och myser på den om dagarna.

Här har ni mitt lilla altare med mina parfymer, bilder och smycken.

Bokhyllan innehåller allt en bra bokhylla ska göra – böcker och skor.

Sängen som stod i ett hörn står nu vi fönstrerna så nu kan vi titta på stjärnorna innan vi somnar.

Som jag berättade tidigare här i bloggen så möblerade vi om här hemma i helgen. Kan inte annat än älska den här lägenheten just nu, lite extra gör man ju de eftersom det numera bara är hemma och inte hemma/kontor som det var förut. Nästa projekt är att måla om glovet i köket och lämna in hemska kyckliggula skåpluckorna på om målning.


FEM BILDER FRÅN FOTOGRAFISKA

Posted in Life
by Emma Elwin on 3 April, 2012

Här är bilderna som blev till under kursen på fotografiska. Det var inte lätt att hitta objekt att plåta på 20 minuter men det var de som var så kul med uppgiften.

Här är bilderna som blev till under kursen på fotografiska. Det var inte lätt att hitta objekt att plåta på 20 minuter men det var de som var så kul med uppgiften.

(more…)


BLACK STRIPES

Posted in Style
by Emma Elwin on

Tröja, Weekday. Skärp, Saddler och Jeans, Levi´s. Jag är på jakt efter en ny randig tröja då den jag har bokstavligen börjar fall i bitar. Jag vet inte varför men varje gång denna randiga tröja åkt på känner jag mig så trygg, bekväma och mys-snygg. Vad är det med randigt egentligen? Nästa randiga tröja tror […]

Tröja, Weekday. Skärp, Saddler och Jeans, Levi´s.

Jag är på jakt efter en ny randig tröja då den jag har bokstavligen börjar fall i bitar. Jag vet inte varför men varje gång denna randiga tröja åkt på känner jag mig så trygg, bekväma och mys-snygg. Vad är det med randigt egentligen? Nästa randiga tröja tror jag dock kommer bli vit randigt med svart bas!


Så trött men ändå så exalterad, idag kommer jag nämligen spendera hela dagen i studion på modeplåtning med denna kvinna. Kul kul ska det bli! Finns inget bättre än att vakna med hjälp av Lukes fin latte toppad med lite kanel. Mums!

Så trött men ändå så exalterad, idag kommer jag nämligen spendera hela dagen i studion på modeplåtning med denna kvinna. Kul kul ska det bli! Finns inget bättre än att vakna med hjälp av Lukes fin latte toppad med lite kanel. Mums!


FOTOKURS PÅ FOTOGRAFISKA

Posted in Life
by Emma Elwin on 2 April, 2012

Så här såg det ut i lördags morse när var på väg till fotografiska lördag morgon kl 10. Väl där möte jag Emma som kan vara en av de bästa lärarna någonsin. Vi fick lära oss allt om bländare, slutare, ISO från grunden. Vad de exakt är och teorin som ligger bakom. Sen blev det […]

Så här såg det ut i lördags morse när var på väg till fotografiska lördag morgon kl 10.

Väl där möte jag Emma som kan vara en av de bästa lärarna någonsin.

Vi fick lära oss allt om bländare, slutare, ISO från grunden. Vad de exakt är och teorin som ligger bakom.

Sen blev det dags för lunch och jag såg en utställning som jag måste se i sommar.

Det var nära att jag köpte tre rulltårtbitar istället för den sallad som de sen blev ändå.

Passade på att dricka mycket vatten under hela dagen, gud vad man är piggare när man faktiskt gör de.

Blir hungrig bara av att kolla på det alla dessa godsaker, måste nästa snabba på Luke nu lite med middagen.

Emma tog denna fantastiska surdegsmacka! Kan verkligen rekommendera ett besök på Fotografiska, om inte för utställningarna så för deras fantastiska café.

Sen ville jag köpa en kaffe så jag kunde sprinkla på alla dessa godsaker men kön var för lång och rasten var slut.

Ut igen i snöstormen provade vi att fota rörelse och lärde oss att panorera. Tänkte lägga upp mina bilder som jag tog under kursen om ni vill se? Det är inga modebilder eller nått sånt utan lite mer, vad skulle man kunna kalla dem… Konst-iga!


A WINDY MONDAY

Posted in Life
by Emma Elwin on

Vilken helg det har varit! Har massa bilder att visar er från min dag på fotografiska där jag var på fotokurs. Sen i söndags så möblerade vi om här hem. Bilderna kommer snart först måste jag bara fixa en eller två saker.

Vilken helg det har varit! Har massa bilder att visar er från min dag på fotografiska där jag var på fotokurs. Sen i söndags så möblerade vi om här hem. Bilderna kommer snart först måste jag bara fixa en eller två saker.


LEATHER TASSELS

Posted in Style
by Emma Elwin on 1 April, 2012

Wooops! Råkade få med mig det  här sandalerna från Acne. Vad tycker ni? Blir det godkända?

Wooops! Råkade få med mig det  här sandalerna från Acne. Vad tycker ni? Blir det godkända?


Show archive


Load more articles