Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


4 BEAUTY ESSENTIALS

Posted in Beauty
by Emma Elwin on 13 February, 2012

Kanel tvål är min senaste upptäckt som jag har kommit att älska. Tvålen är 100% vegetabilisk och innehåller mohuaolja som utöver sina läkande egenskaper håller mina händer mjuka och lena under vinterhalvåret. Laura Mercier ögonbrynspenna. Länge har jag letat efter en ögonbrynspenna för blonda som inte gör att man ser ut som en karaktär från […]

Kanel tvål är min senaste upptäckt som jag har kommit att älska. Tvålen är 100% vegetabilisk och innehåller mohuaolja som utöver sina läkande egenskaper håller mina händer mjuka och lena under vinterhalvåret.

Laura Mercier ögonbrynspenna
. Länge har jag letat efter en ögonbrynspenna för blonda som inte gör att man ser ut som en karaktär från en stumfilm. Så tipsade vår skönhetsredaktör Carin mig om den här från Laura Mercier som heter just ”blonde”.

Exuviance ansiktsvatten. ”Moisture balance toner” är perfekt om jag ska på ett kvällsevent och har ont om tid då jag använder  den i hela ansiktet och sen lägger jag på ett nytt lager foundation.

Dior skin sculpt
. Jag är otroligt snobbig när det kommer till foundations, kosta vad det kosta vill. Med en dålig foundation kan en i övrigt perfekt make up se förfärlig ut. Jag har använt Dior så länge jag kan minnas, har provat några andra då och då men alltid gått tillbaka.


8 Comments

Aleexaandra: skulle rekommendera diorskin forever, istället för Dior skin sculpt med tanke på din ålder. skin sculpt är lifting och alltså för en 50 plusare...
February 17, 2012

matilda: åh! tack för tipset om ögonbrynspenna! jag är med blond och har aldrig fått till dem riktigt bra, så denna måste jag testa!!
February 15, 2012

EmelieElisabeth: Bra tips, gärna mer sånt här! Budgetkläder osv.
February 14, 2012

Tilda: Vart köper du kaneltvålen? Älskar fasta tvålar utan uttorkande skit i! :)
February 14, 2012

Tina: Exuviance ansiktsvatten är så bra :)
February 13, 2012

kim lindberg: För att fylla i ögonbryn tycker jag Anastasia har en riktigt bra färg om man är blond http://www.kicks.se/anastasia-b5/brow-powder-p3524 dock med pensel men det ser väldigt naturligt ut.
February 13, 2012

Tilde: kul att se! älskar också kaneltvål, den jag använder luktar dessutom smått fantastiskt. kan du berätta lite om hur du lägger make:n också? hur du brukar sminka dig liksom? har letat i arkivet och kan inte hitta något sådant inlägg nämligen :)
February 13, 2012

Annika: Min favorit är Giorgio Armanis Luminous Silk Foundation, men jag får kanske testa din Dior också...
February 13, 2012

Related reading

Beauty — 24 February, 2020

Get To Know Tautanz – A Conscious Brand for the Eco Bathroom

In the market for a little bathroom eco-upgrade? Check out the linen robes and handcrafted soaps from Tautanz. 

Beauty — 23 January, 2020

Henné Organics Founder Laura Xiao Gives a Lip Care Crash Course

We bet we’re not the only ones suffering from dry and cracked lips this time of year, which is why we've brought in some expert help.

Beauty — 23 December, 2019

After a Year of Testing: These Are My Three Best SKIN TREAT Products

Emma is often asked to share her best Christmas gift ideas. Here's a safe one.

Beauty — 6 December, 2019

Rahua Co-Founder Anna Ayers On the Brand’s Do-Good Hero Ingredient (and More)

If you’re curious about the rahua oil, a champion of the Amazon rainforest, or just want some advice on hair care, this should be your weekend read!