Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


TROUSERS vs. TOPS

Posted in Life
by Emma Elwin on 8 February, 2012

Jag har genom åren märkt att utöver skor med rejäla klackar finns den en sak som jag föredrar att köpa nämligen byxor. Man skulle kunna göra en liten mini-analys av anledningarna till just detta. Vilket jag tror går ungefär så här: komplex över min korta längd samt mina stora fötter kan förklarar det ihärdiga shoppandet […]

Jag har genom åren märkt att utöver skor med rejäla klackar finns den en sak som jag föredrar att köpa nämligen byxor. Man skulle kunna göra en liten mini-analys av anledningarna till just detta. Vilket jag tror går ungefär så här: komplex över min korta längd samt mina stora fötter kan förklarar det ihärdiga shoppandet av höga klackar. Sen har vi komplexet över mina ben som har skapat en ständig jakt på de perfekta byxorna.

Efter som det här är en karusell som jag själv verkligen INTE vinner på, jag har massa byxor och skor men INGA överdelar, så har jag fått ta mig själv i nackskinnet och helt enkelt börjat älska att jag är en hobbit till både längd och fotstorlek och tänka att de var minsann Frodo som räddade ringen och ingen av de långa vackra alverna.

I ALLA FALL. Så har jag nu påbörjat projektet “Den kompletta tröjgarderoben”. Vilket innebär att mina fem nästa köp ska vara överdelar som passar med den övriga garderoben. De får inte vara trendplagg utan tidlöst klassiska.


28 Comments

Julia: Observera även att Frodo inte räddade ringen utan han förstörde den!
February 16, 2012

Hanna: Åh jag blir så ledsen när du säger så! Såg dig på Topshopeventet i Lund och du ser hur fin ut som helst. Jag minns att jag sa till min syster att "Gud så fiiin och söt hon är!!" Du strålade verkligen!
February 10, 2012

Pyret: Haha hobbit? Det var det värsta jag har hört! Jag har aldrig tänkt att du skulle vara särskilt kort och har inte ens tänkt tanken att du har stora fötter...! Du är skitsnygg.
February 10, 2012

Lydia: Men Emma, du har de finaste benen jag har sett någonsin!
February 9, 2012

Viktoria: haha, det där om Frodo är ju verkligen sant. Han är bäst! (förutom Sam då). Men det är faktiskt ofta väldigt fint att vara kort, fast oftast väldigt svårt att hitta byxor och jeans i bra längd (tycker jag).
February 9, 2012

Isabel: Haha, jag har typ motsatta syndrom, köper alltid toppar istället för byxor. Har bestämt mig att mitt nästa köp får bli ett par nya våriga byxor, men jag är rädd att jag kommer dras till en ny blus eller skor...
February 9, 2012

Carolina: Du som är så snygg Emma :)
February 9, 2012

Emma Elwin: Älskar. Jag älskar sagan om ringen :)
February 9, 2012

EmelieElisabeth: Till nedanstående: jag tycker att Emma är en riktigt bra förebild inom modevärlden då jag aldrig någonsin har fått intrycket av att hon "stör sig på" sin längd och allra minst sin skostorlek - vilket jag ser som ett mycket gott tecken på att hon bara kör på och visar inte att hon är det minsta missnöjd - för det ska man ju inte behöva vara heller, vilka ideal modevärlden än "sätter". Jag ville bara få fram med detta att du är skitfin som du är, Emma, och att du och din blogg verkligen inspirerar mig. Hade du inte fått jobb på ELLE eller något annat prestigefyllt företag hade jag blivit väldigt förvånad för du har verkligen vad som krävs! Hur kort eller lång du än är!
February 8, 2012

Anonym27: Jag har EXAKT samma problem. samma komplex och kanske tom samam storlekar som du ;) Ser fram emot att följa jakten på överdelar!!
February 8, 2012

Jennifer: Nej då är jag kortare, men du får gärna dela med dig av dina "klä-sig-så-man-ser-lång-ut-knep" för jag trodde helt klart att du var längre.
February 8, 2012

clara: Åh jag älskar hoberna i sagan om ringen! haha och alverna ofc. Gillar du den serien?? :) (haha jag är en nörd I know)
February 8, 2012

Frijo: Nästa gång du känner dig kort, tänk på mig ! Jag är 152 cm ... Ha det bra :D
February 8, 2012

Frijo: Nästa gång du känner dig kort, tänk på mig ! Jag är 152 cm ... Ha det bra :D
February 8, 2012

Fluffludd: Lol, hobbit power! I'm so in!
February 8, 2012

Emma Elwin: Jag är 1.65 så det är inte så kort. Mest en fix-idé från min sida!
February 8, 2012

Emma Elwin: Levis ID curve är mina favoriter!
February 8, 2012

Emma Elwin: Levis ID curve är mina favoriter!
February 8, 2012

Mia: Hej! Du skriver att "man blir så hjärntvättad"... Hjärntvättad av vad? Av alla enormt och "onormalt" långa tjejerna? (Jag skriver "onormalt" för vad är "normalt"? Ja, "det mest förkommande"=normalt...). Kan du inte bara vara nöjd och glad för den du är? Dessutom kan du ju genom ditt jobb och din blogg påverka en hel del de unga och yngre tjejerna och ändra trenden! Jag anser också att du har lite ansvar (tillsammans med alla andra som jobbar med mode!) att vara en bra förebild! Tack för mig! :)
February 8, 2012

Mia: Hej! Du skriver att "man blir så hjärntvättad"... Hjärntvättad av vad? Av alla enormt och "onormalt" långa tjejerna? (Jag skriver "onormalt" för vad är "normalt"? Ja, "det mest förkommande"=normalt...). Kan du inte bara vara nöjd och glad för den du är? Dessutom kan du ju genom ditt jobb och din blogg påverka en hel del de unga och yngre tjejerna och ändra trenden! Jag anser också att du har lite ansvar (tillsammans med alla andra som jobbar med mode!) att vara en bra förebild! Tack för mig! :)
February 8, 2012

Mia: "Man blir så hjärntvättad", skriver du... Hjärntvättad av vad? Av alla de enormt och onormalt långa modellerna? (Och säger "onormal", för vad r "normalt" som begrepp? Ja, "det mest förekommande"! Du som någon, Emma skulle ju kunna påverka trenden att det är helt ok och vackert att vara precis som du är... Jag menar att du genom ditt jobb och blogg påverkar andra, inte minst unga och yngre tjejer... så det är faktikst också lite ditt ansvar (och många andras som jobbar inom modebranschen) att vara ett bra förebild....
February 8, 2012

Jennifer: Hur lång är du? Jag som hela tiden tyckt att du ser så lång ut..
February 8, 2012

Emma Elwin: Det är det också, men man blir så hjärntvättad av allt man ser nu förtiden!
February 8, 2012

gäst: Jag som tycker att det är så himla fint att vara kort!
February 8, 2012

Hilma: Det är ju inte vad man har på sig, utan hur man har på sig i slutändan. Och det tycker jag du lyckas alldeles utmärkt med!
February 8, 2012

Helena Pataki: Kan du ge tips på de perfekta byxorna? Jag har ingen aning om hur lång du är, men jag som är på 1,67 och har väldigt smala ben måste uthärda blod, svett och tårar innan jag hittar ett par. Därför har jag struntat i det väldigt länge och bär endast ETT par jeans som sitter perfekt utöver kostymbyxor eller svarta strumpbyxor. Mina storlek varierar mellan de olika märken, dvs från W25-26 L31-32. Kramar!
February 8, 2012

Sania Claus: "komplex över min korta längd samt mina stora fötter kan förklarar det ihärdiga shoppandet av höga klackar. " jag kan SÅ relatera till denna mening hahah... :)
February 8, 2012

Julia: Detta ska bli roligt att följa. Älskar att du tänker klassiskt och hållbart! xx
February 8, 2012

Related reading

Life — 9 March, 2020

Emma Olbers on Sustainability In the Furniture Design Industry — Is There Any?

Giving fashion a break to investigate sustainability in the booming business of furniture design. Expert help needed.

Life — 3 February, 2020

When All You Want to Do Is Hide Under a Pihl Strehl Throw

Winter is dragging on, and all we can think of is cuddling up inside under a cozy (and mindfully made) blanket. Enter interior design brand Pihl Strehl.

Life — 9 January, 2020

A Rookie’s Guide to Plant Incenses

What are the all-natural herb and wood incenses all about? We're finding out!

Life — 27 December, 2019

The Sustainable New Year’s Resolutions We Should All Be Making

Let 2020 be your greenest year yet: Read our 10 best tips for how to make it happen!