Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


REFRESH

Posted in Beauty
by Emma Elwin on 28 January, 2012

Igår så investerade jag i en hårborste som jag suktat efter sen innan jul. Vilket fick mig att tänka lite på det här med verktyg, jag lägger massa pengar på smink och hårvård men har en (ursäkta mig) skitdålig nylonborste för rouge som alltid gör den en kinden lite mörkare. Och en ihop tejpad borste […]

Igår så investerade jag i en hårborste som jag suktat efter sen innan jul. Vilket fick mig att tänka lite på det här med verktyg, jag lägger massa pengar på smink och hårvård men har en (ursäkta mig) skitdålig nylonborste för rouge som alltid gör den en kinden lite mörkare. Och en ihop tejpad borste för ögonskugga som jag haft sen 6:an som borde lagts till vila för länge sen… Nej det dags att ta tag i det där, det är ju ändå saker man använder dagligen. Idag ska jag rensa badrumsskåpet! Under tiden tänkte jag fråga; vad använder ni för sminkborstar?


45 Comments

Designokrati: Jag använder borstar och penslar från Everyday Minerals och Silk Naturals. Billigare än Bare Minerals och så mycket bättre! Finns på nätet!
February 4, 2012

Designokrati: Jag använder borstar och penslar från Everyday Minerals och Silk Naturals. Billigare än Bare Minerals och så mycket bättre! Finns på nätet!
February 4, 2012

Elin: Ett tips för bra sminkpenslar inom rimligt pris är de från Quero Pro som finns på Kosmetikan.se. Vill du ha de enligt mig bästa penslarna som finns på denna jord (och i smaskiga färger dessutom!) ska du köpa Sigma, du kan fynda ett set för 600-lappen på Ebay! Hoppas du hittar något. din blogg är förövrigt min största inspirationskälla! Kram från en make up artist!
January 31, 2012

therese: haha jag gjorde exakt samma sak vid jul! använde samma borstar som jag fick när jag gick i sexan.. haha! jag använder mary kay's borstar + någon enstaka skuggborste från h&m :)
January 30, 2012

therese: haha jag gjorde exakt samma sak vid jul! använde samma borstar som jag fick när jag gick i sexan.. haha! jag använder mary kay's borstar + någon enstaka skuggborste från h&m :)
January 30, 2012

Hanna: Införskaffa dig Real Techniques-borstar! Syntetiska (inga djurhår!), är en dröm att arbeta med! Finns att beställa på love-makeup.co.uk. Om du känner till Sam från Pixiwoo (youtube) så är det hon som gjort dem, och dyra är de inte alls!
January 30, 2012

www.junesabstracts.blogg.se: Everyday Minerals borstar är underbara, de finns att beställa på www.everydayminerals.com. De är cruelty free också.
January 30, 2012

Hanna: Eco tools är supermjuka och snälla mot naturen, har såväl ögonskuggepenslar som puder och rougeborstar och dom plockar upp skuggor och pigment väldigt bra och suddar ut skarpa linjer som en dröm! Ganska dyra på Åhléns, köpte mina på promotion på Boots i Manchester, ett sett med 14 st (tror jag) för ca 200 kr...
January 30, 2012

Pamela: Hej! Jag rekommenderar Nilens Jord. De är otroligt bra, med bra strån och håller bra, dessutom är det mycket prisvärda.Jag har haft deras olika penslar i ca 2 år och de är mycket mycket bättre än dyra märken som dior osv. Dessutom känns det kul att köpa danskt. Penslar är dessutom väldigt söta. Länken finns här; http://nilensjord.dk/index.php?option=com_wimo&view=browse&selectionId=99909&menuid=0555555&Itemid=129&cat=pensler&lang=dk
January 29, 2012

Malin: Jag använder borstarna från Id eftersom jag har mest smink därifrån. Kabuki borste för foundation, en stor borste till solpuder och en mindre till rouge, och så en till concealer. Har hört att mac är riktigt bra på borstar! Behöver också köpa nya till ögonskuggor! http://tastebyme.blogg.se
January 29, 2012

Malin: Jag använder borstarna från Id eftersom jag har mest smink därifrån. Kabuki borste för foundation, en stor borste till solpuder och en mindre till rouge, och så en till concealer. Har hört att mac är riktigt bra på borstar! Behöver också köpa nya till ögonskuggor! http://tastebyme.blogg.se
January 29, 2012

Louandersson: Sigma borstarna rekomenderar jag varmt!
January 29, 2012

Kim: När det kommer till foundationborste är den bästa jag provat "the perfect foundatio brush" från Shiseido. Den är verkligen perfekt att applicera foundation med. Annars gillar jag MAC till det mesta.
January 29, 2012

Lisa: Linda Mehrens! Hur bra borstar och penslar som helst! Finns även en superbra och dryg vegetabilisk tvål som jag rengör dem med. Rekommenderas varmt:-)
January 28, 2012

ST: THE BODY SHOP!
January 28, 2012

Cissi: Tänkte också att det kanske va en sån. Vilken sort är det du har erfarenhet av, vilken modell?
January 28, 2012

EmelieElisabeth: har kubukiborstar från I.D bare minerals som jag älskar. Testa dem, du kommer inte ångra dig.
January 28, 2012

guest: Sigma: http://www.sigmabeauty.com/category_s/3.htm anbefales
January 28, 2012

Petra: Jag änvänder borstar från everydayminerals, super härliga borstar, snygg å enkel design!
January 28, 2012

Emelie: Body shops är bra!
January 28, 2012

Modesty: Jag ÄLSKAR alla sorts sminkborstar från MAC, men dem är ju rätt dyra.... Dock har jag några borsta från Apoteket som jag köpte när dem började sälja smink i höstas, dem är riktigt bra! Jag tycker att syntetborstarna från MUS är skit..Varje gång jag tvättar dem fäller dem hår så dem är inte direkt prisvärda. Min mineralsminksborste från NILENS JORD är i syntet och helt FANTASTISK! Den ångrar jag verkligen inte att jag köpte :) Nu är det bara en puderborste som saknas hos mig :)
January 28, 2012

Embla: Jag tycker mycket om make up stores borstar för puder rouge och foundation, de är i äkta hår och funkar skitbra, tvättas en gång i veckan med schampo. Även deras ögonskuggspenslar och snadställda borstar är bra, men dessa kan man faktiskt hitta likvärdiga väldigt mycket billigare alternativ till på Ica maxi (!) för läppstift och läppglans är ett jättebra budget tips med lika gott resultat att gå till en konstbutik som säljer penslar och köpa bra penslar där, lika bra resultat och kvalité men till ett mycket bättre pris. Syntetborstar ska helst tvättas varje dag med tvål, och glöm inte att de måste liga och torka, annars kan limmet lösas upp. Lycka till och tack för en bra blogg!
January 28, 2012

Ida: Jag fick för två år sen penslar och borstar från Eco Tools. Produkterna är återvinningsbara (miljövän som jag är älskar jag det) och borstens hår är så mjuk och len att det känns att man är i himlen varje gång man sminkar sig. Finns på Åhlens City och jag älskar dem! Pröva!
January 28, 2012

Josephine Lewing: Bobbi Brown och MAC har underbara borstar! Tänkte även prova Tom Ford snart :)
January 28, 2012

Antonia Einarsson: ÄLSKAR Nars Yachiyo Brush och självklart MAC 217 och Laura Mercier
January 28, 2012

Anna: Om jag var du så skulle jag kika på Lisa Eldridges video där hon berättar om sina favoritborstar (http://lisaeldridge.com/video/3007/my-favourite-brushes/). Smart, begåvad och snygg make up artist som gör superpedagogiska videos.
January 28, 2012

Gäst: Idun Minerals borstar är super och en bra investering för framtiden! (Finns på vissa apotek)
January 28, 2012

JesLi: Själv använder jag enbart ID borstar, dock tvättar jag dem för sällan. Det får bli morgondagens "todo".
January 28, 2012

Alice Bergmann: Jeg har en blanding av koster fra makeupstore, body shop, bare minerals og youngblood. Er veldig fornøyd med dem, men burde nok rense dem litt oftere...
January 28, 2012

Lisa: Face Stockholm har helt fantastiska borstar! Jag har bara från dem!
January 28, 2012

linnea: Dina kollegor på Elle hyllar ju ständigt Linda Mehrens sminkborstar. De är nog bra.
January 28, 2012

linnea: Gissar på att hon köpt en Maison Pearson. Grym borste.
January 28, 2012

Emma Elwin: hata auto-stavning!
January 28, 2012

Borch Christina: makeup store och body shop är duktiga! och inte dom som kostar mest pengar.
January 28, 2012

ediot: lätt blandning av åhlens egna märke och make up store's borstar.. gillar verkligen sistnämda,
January 28, 2012

ediot: lätt blandning av åhlens egna märke och make up store's borstar.. gillar verkligen sistnämda,
January 28, 2012

Vik: Jag har en christian dior borste jag fick för säkert över 10 år sedan då jag köpte smink. Den är som ny än.
January 28, 2012

Vik: Jag har en christian dior borste jag fick för säkert över 10 år sedan då jag köpte smink. Den är som ny än.
January 28, 2012

Paula: Jag använder mig av borstar från Sigma och från MAC. Prisvärda borstar och jag har haft min puderborste från MAC i nästan tre år och den ser fortfarande likadan ut som när jag köpte den! :) Så det är verkligen en bra investering.
January 28, 2012

Asdasd: du menar nog investerade men det blir väldigt roligt med inverterade.
January 28, 2012

Christine: Jag använder rougeborste och puder/foundation-borste från i.d. bare minerals. De är otroligt bra och gjorda av rävhår, tror jag. Skulle jättegärna vilja veta vilka sminkprodukter du använder och hur din sminkrutin ser ut, och gärna samma sak vad gäller hårvård!
January 28, 2012

Cissi: Vad är det för hårborste du har köpt ? Är ute efter en bra en själv :)
January 28, 2012

Jessicahafstad: Borstarna på Body shop är absolut bäst! Mjuka, lätta att rengöra och fäller inga hårstrån, som många andra dyra borstar gör (tex dom från make up store!) Har provat flera olika och jag lovar dig, dom här är bra!
January 28, 2012

PetronellaPettersson: jag använder mig av sigma brushes och du kan köpa ett helt kitt med borstar mellan 589-1700 beror ju på hur många du vill ha men borstarna hittar du här http://www.bekkas.se/product/makeup/sigma-beauty/ hoppas du hittar något som faller dig i smaken. De har ju också så du kan köpa enskilda ;)
January 28, 2012

lychett: Hey Emma! Could you maybe share with us what is gonna be in your summer wardrobe? Thank you :-)
January 28, 2012

Related reading

Beauty — 24 February, 2020

Get To Know Tautanz – A Conscious Brand for the Eco Bathroom

In the market for a little bathroom eco-upgrade? Check out the linen robes and handcrafted soaps from Tautanz. 

Beauty — 23 January, 2020

Henné Organics Founder Laura Xiao Gives a Lip Care Crash Course

We bet we’re not the only ones suffering from dry and cracked lips this time of year, which is why we've brought in some expert help.

Beauty — 23 December, 2019

After a Year of Testing: These Are My Three Best SKIN TREAT Products

Emma is often asked to share her best Christmas gift ideas. Here's a safe one.

Beauty — 6 December, 2019

Rahua Co-Founder Anna Ayers On the Brand’s Do-Good Hero Ingredient (and More)

If you’re curious about the rahua oil, a champion of the Amazon rainforest, or just want some advice on hair care, this should be your weekend read!