Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


WHAT WORKS FOR YOU

Posted in Life
by Emma Elwin on 4 January, 2012

Den senaste tiden har jag gått på många trend-nitar som aldrig används och som nu hamnat i skäms-lådan under sängen. Känt mig lite små vilsen när jag gått i butiker och inte riktigt vetat vad jag letat efter. Men nu är det slut på det. Inga fler trender som jag älskar för sekunden men en […]

Den senaste tiden har jag gått på många trend-nitar som aldrig används och som nu hamnat i skäms-lådan under sängen. Känt mig lite små vilsen när jag gått i butiker och inte riktigt vetat vad jag letat efter. Men nu är det slut på det. Inga fler trender som jag älskar för sekunden men en vecka senare är dödstrött på. Jag gillar ju klassiker som man kan använda år ut och år in! Så nu ska jag försöka att se igenom var som jag tycker en fin trend för stunden och istället se till vad som faktiskt passar mina behov och min stil. Jag tillhör t.ex. inte en av dem som kan spring i klackar varje dag, men ändå har jag 10 gånger fler snygga klackar än snygga lågskor, vilket inte bara är en dyr vana utan också HELT ologiskt. Så frågan är ju nu vilka plagg är värda att lägga mer pengar på och vilka andra plagg är vad man skulle kunna kalla förbrukningsvaror eller kanske saker man inte ens ska bry sig om. Många frågor är det! Så nu kommer en ny kategori här på bloggen som heter rätt och slätt; hitta sin stil.

Jag har under jullovet gått igenom min garderob, tänkt på vilka plagg som jag använder mest och skriv upp dem. Så här kommer del 1. En lista och ett moodboard på vad jag alltid gillar oavsett stundande trender. Nu känner jag mig faktiskt inte lika snurrig av modekarusellen.


15 Comments

ACCENT COLOR: BLUE | Emma Elwin: [...] blev en lite paus i ”hitta stilen” serien men nu kommer lite tankar kring garderoben igen. Jag är väldigt petig när det gäller [...]
January 23, 2012

Alice Bergmann: Sant så sant! Jeg har også alt for mange heels jeg ikke bruker, og trives best på bakken, evt med et par ankelboots med heels. I tillegg har jeg begynt å legge mer penger i jeans, hvite løse hverdagsskjorter, gensere med crewnecks, enkle smykker o.l I stedet for dyre vesker jeg aldri bruker, kjøper jeg heller små vesker jeg kan putte det nødvendigste i, for jeg liker ikke å gå med veske, i likhet med Carine Roitfeld som sa "It is not a nice look, to carry a handbag.”
January 7, 2012

www.junesabstracts.blogg.se: Det är därför jag inte följer några trender över huvud taget. Om man får för sig att något är snyggt för att det är snyggt på någon annan så tröttnar man oftast på plagget ganska fort. Jag köper bara kläder som jag absolut superälskar och vill bära varje dag och finns det minsta tvivel om ifall jag vill ha det så köper jag det inte för då vet jag att tvivlet alltid kommer finnas kvar. Bra att du börjar bena ut vad du verkligen gillar, jag kan tänka mig att det är lätt att trilla dit på sånt som inte alls är ens stil när man jobbar med mode.
January 6, 2012

Modesty: Jag lider av samma problem, man går på nit efter nit , misstag efter misstag när det är trender! Lät att köpa något som man hr sett är så himla snyggt på någon annan men så passar det inte egentligen inte alls på en själv... Jätte bra kategori, och vilket kanon tips det där med att skriva en lista!
January 5, 2012

Sara: Åh, det vore så himla roligt och intressant att se vad du anser vara dina dåliga köp! Kan du inte visa upp några? Självdistans och humor är ju roligt att läsa om, och jag antar att det skulle falla in under den kategorin, hehe.
January 4, 2012

KAren: Så bra!! En kategori till: Ytterplagg...
January 4, 2012

KAren: Så bra!! En kategori till: Ytterplagg...
January 4, 2012

Sandra: Superbra idé att ta till när man känner sig lite vilsen, vilket är så lätt hänt med alla dessa trender hit & dit. Ser fram emot en fortsättning i samma kategori! Tycker jättemycket om din blogg förresten, inspirerande & personlig - precis vad jag gillar. Kram S
January 4, 2012

Christine: Otroligt inspirerande inlägg!!! Ett förslag på fortsättning är vilka kombinationer av dessa komponenter som är dina favoriter, eller helt enkelt dina favorit-vardagsoutfits!
January 4, 2012

Gabriella: Fint inlägg!
January 4, 2012

It's Emmi: Känner precis samma sak! Jag är inne i ett stilbyte just nu, har vandrat runt bland trender som jag smågillar men som inte känns som jag. Nu har jag äntligen börjat komma fram till vad jag faktiskt gillar och vad som är värt att lägga pengarna på men jag övertänker alltid när jag shoppar för att inte råka köpa "fel" saker ... Ser fram emot den nya kategorin!
January 4, 2012

Cathrine: Åh vad skönt att höra att det inte bara är jag, utan även en tjej med, vad jag tycker, en härlig och cool stil, också har dessa känslor när man går i butiker. Har senaste veckorna (kanske tom månderna) känt mig otroligt vilsen när det kommer till kläder och mode. Vet varken ut eller in och ingen aning om vad jag ska köpa eller inte eller vad jag vill ha, allt upp och ner och förvirrande. dock har jag vetat en sak, att jag inte håller på med slit och släng, utan vill köpa plagg som jag använder tills de faller samman. Tack för tipset! Ska göra samma sak nästan direkt!
January 4, 2012

Anna: så smart grej! det ska jag också göra
January 4, 2012

Paula: Bra initiativ, jag är ungefär likadan men har faktiskt börjat hitta min stil nu som är ungefär som den du beskriver ovan! :)
January 4, 2012

Tonje Nicolaisen: HURRA! dette liker vi! Godt nyttår, Emma! xx Tonje
January 4, 2012

Related reading

Life — 17 May, 2020

Letar du efter färg med ambitiöst miljötänk att måla om ditt hem med?

Vi har förälskat oss i svenska Färgbygge.

Life — 9 March, 2020

Emma Olbers on Sustainability In the Furniture Design Industry — Is There Any?

Giving fashion a break to investigate sustainability in the booming business of furniture design. Expert help needed.

Life — 3 February, 2020

When All You Want to Do Is Hide Under a Pihl Strehl Throw

Winter is dragging on, and all we can think of is cuddling up inside under a cozy (and mindfully made) blanket. Enter interior design brand Pihl Strehl.

Life — 9 January, 2020

A Rookie’s Guide to Plant Incenses

What are the all-natural herb and wood incenses all about? We're finding out!