Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


THE SEQUIN SKIRT

Posted in Style
by Emma Elwin on 15 November, 2011

Något som jag blev helt kär i när vi var i Paris var alla dessa paljettkjolar. Hur snyggt är det inte som på bilden matchat med en färgglad blus. För att inte tala om nu till nyår. Åh. Nu fick jag nyårs-ångest. Vad sjutton ska man göra på nyårsafton egentligen. Party blir ju uteslutet nu […]

Något som jag blev helt kär i när vi var i Paris var alla dessa paljettkjolar. Hur snyggt är det inte som på bilden matchat med en färgglad blus. För att inte tala om nu till nyår. Åh. Nu fick jag nyårs-ångest. Vad sjutton ska man göra på nyårsafton egentligen. Party blir ju uteslutet nu när man har vovve. Vad är era planer? Någon som har hund som ha nått bra tips?


16 Comments

BREAKING RULES | Emma Elwin: [...] det där reglerna som i alla fall jag fick höra som barn. ”Rosa och rött funkar inte” ehh joo. Sen har vi svart och brunt, som är så snyggt och en av mina personliga favoriter! Och som på [...]
January 27, 2012

Guest: Kika gärna in på min bloppis, jag säljer en paljettkjol! mypastyourblast.com
November 17, 2011

Sofia: Åh, jag hade kunnat ta hela outfiten rakt av! När jag hade min hund så var det aldrig problem, jag hade tur som hade en vovve som inte brydde sig alls om smällarna.
November 16, 2011

Tastebyme: Om ni vill festa till det kan ni kanske antingen lämna bort vovven till någon som inte skall det, under kvällen. Annars ha middag och fest hemma? Så får vovven sällskap. :)
November 16, 2011

Linda: Tänkte bara tipsa om att H&M just nu har en paljettkjol på damsidan (alltså inte divided), riktigt snygg och billig!
November 16, 2011

Jeanette: Åk ut till lander och bara mys med er lilla bebbe! Köp massa sjukt god mat, promenera och filosofera framför brasan!
November 15, 2011

Hannah: Har haft egen hund sedan 3 år tillbaka och mitt knep är att låtsas som ingenting, jag har i grund och botten en orolig hund men just smällare är en piece of cake för honom för vi har aldrig gjort något annorlunda på nyårsdagen utan han har kvar sina rutiner med promenader och liknande. Så vi är ute vid tolvslaget och tittar, det enda som vi gör är att dra för percienerna eftersom allt blinkande är onaturligt för dem! Angående firandet så ska man känna efter vad ens hund klarar av, en del fixar mycket folk och den stressar inte upp sig medans andra tycker det är stressande med mycket folk och klarar sig bättre med en lugnare middag! Man känner sin egen hund bäst så gör det som känns bäst för er! Lycka till!
November 15, 2011

Ida152: Ha en härlig nyårsmiddag med några vänner ni tycker om. Förövrigt, ett tips angående hund och fyrverkerier.. för jag vet att massa har jätteproblem med det över nyår. När min hund var liten, dvs hennes första nyår så tog min pappa med henne ut redan på dagen när barnen började leka med lite smällare och sånt lite mindre så att hon skulle få vänja sig vid att det var inget farligt. Knepet är att aldrig ömka eller trösta hunden om den tror att det är farligt, för då kommer den alltid tro att fyrverkeri ljuden = farligt... istället låtsas som om ingenting, som att det är precis lika vanligt som vad som helst bara att det låter högt förstås. Sen på kvällen låg hon och sov i ett hörn, och har aldrig varit rädd för fyverkerier.
November 15, 2011

Ida152: Ha en härlig nyårsmiddag med några vänner ni tycker om. Förövrigt, ett tips angående hund och fyrverkerier.. för jag vet att massa har jätteproblem med det över nyår. När min hund var liten, dvs hennes första nyår så tog min pappa med henne ut redan på dagen när barnen började leka med lite smällare och sånt lite mindre så att hon skulle få vänja sig vid att det var inget farligt. Knepet är att aldrig ömka eller trösta hunden om den tror att det är farligt, för då kommer den alltid tro att fyrverkeri ljuden = farligt... istället låtsas som om ingenting, som att det är precis lika vanligt som vad som helst bara att det låter högt förstås. Sen på kvällen låg hon och sov i ett hörn, och har aldrig varit rädd för fyverkerier.
November 15, 2011

Ida152: Ha en härlig nyårsmiddag med några vänner ni tycker om. Förövrigt, ett tips angående hund och fyrverkerier.. för jag vet att massa har jätteproblem med det över nyår. När min hund var liten, dvs hennes första nyår så tog min pappa med henne ut redan på dagen när barnen började leka med lite smällare och sånt lite mindre så att hon skulle få vänja sig vid att det var inget farligt. Knepet är att aldrig ömka eller trösta hunden om den tror att det är farligt, för då kommer den alltid tro att fyrverkeri ljuden = farligt... istället låtsas som om ingenting, som att det är precis lika vanligt som vad som helst bara att det låter högt förstås. Sen på kvällen låg hon och sov i ett hörn, och har aldrig varit rädd för fyverkerier.
November 15, 2011

Ida152: Ha en härlig nyårsmiddag med några vänner ni tycker om. Förövrigt, ett tips angående hund och fyrverkerier.. för jag vet att massa har jätteproblem med det över nyår. När min hund var liten, dvs hennes första nyår så tog min pappa med henne ut redan på dagen när barnen började leka med lite smällare och sånt lite mindre så att hon skulle få vänja sig vid att det var inget farligt. Knepet är att aldrig ömka eller trösta hunden om den tror att det är farligt, för då kommer den alltid tro att fyrverkeri ljuden = farligt... istället låtsas som om ingenting, som att det är precis lika vanligt som vad som helst bara att det låter högt förstås. Sen på kvällen låg hon och sov i ett hörn, och har aldrig varit rädd för fyverkerier.
November 15, 2011

: Vi har exakt samma problem här hemma... 6 månader valp = inget nyårsfestande... What to do?! Kram http://nathalieornothing.tumblr.com
November 15, 2011

Sofia: Min hund är livrädd för raketer och annat så jag måste sitta i ett litetlitet rum när raketerna börjar smälla. Men ha det mysigt och trevligt hemma med lite spel och om ni har några andra vänner som också bara ska ta det lungt kan ju dom komma över :) sen om stella inte är rädd för raketerna kan ni ju gå ut och kolla på fyverkerierna när de börjar smälla av. Stella är sååå bedårande! Älskar bilderna du lägger upp på henne :) KRAM
November 15, 2011

Modesty: Bjud hem till middag, spela spel sitta inomhus och titta när andra smäller raketer :) Krama vovven några extra gånger alltid trevligt att invänta det nya året med lite tystnad :)
November 15, 2011

Jennifer: har en hund själv..Hon är livrädd för smällar... Men annars, ha "parmiddag" med några vänner.. eller åk till en stuga och mysa med dina vänner och din hund..
November 15, 2011

Emma J: Jag kommer också vara hemma med liten valp i nyår! Vi har inte ens hämtat hem henne än dock. Tycker faktiskt det ska bli skönt att bara vara hemma med den lilla och slippa nyårs-hetsen :)
November 15, 2011

Related reading

Style — 2 December, 2019

Buy Less, Wear More with It's ReLeased

Rent your one night only-outfit and challenge the supposed need of mass production.

Style — 26 November, 2019

Butterflies and Dogs in Mini Rodini's New Upcycling Collection

The Swedish clothing brand for kids launches another collection made from scraps from previous seasons.

Style — 20 November, 2019

The Edit: This Magic Moment

The future belongs to the next generation; playful, innovative and full of hope. This Edit – a collaboration between sisters Bea and Linn Hansson – pays homage to youth, with shining star Ifrah Qasim.

Style — 18 November, 2019

Filippa K Co-Creates Sweater Made From 100% Swedish Wool That Probably Would Have Been Discarded

Filippa K is launching an exclusive sweater made from 100% Swedish wool. Made in a limited run of 140 pieces, each is tagged with a unique number.